Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Yup, ăla sună a zgomot de stabilizatoare sau în cel mai rău caz de la switchuri în sine. Imaginează-ți că există oameni care deschid fiecare switch și le lubrifiază individual :biggrin:

Ce-ți spun despre MX Brown este că ele în sine nu ar trebui să facă zgomot, sunt switchuri silențioase. De testat cu o-ring-uri la tine să vezi dacă problema continuă, dar asta după ce ai lubrifiat stabilizatoarele. Poți folosi vaselină dielectrică, pe un bețișor de urechi, nu trebuie prea multă. Mie îmi scârțâiau oribil stabilizatoarele la spate, puțin lubrifiant și nu mai zic nici pâs.

De asemenea, când tastezi poți încerca să vezi cum este să faci puțin touch typing. Adică să nu treci cu mult de bump-ul de actuare al tastei. Aici intră în calcul forța de actuare a tastei, de exemplu asta este mai dificil pe MX Black decât pe MX Red. Mult spor să ai! :3
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Conform proverbului cu orzul si gastele, o returnez. E o tastatura interesanta, foarte precisa, senzatia mai misto decat la una cu membrana dar nu ma obisnuiesc cu ea, am incercat din rasputeri si am revenit la cea veche. Senzatia e ca in loc de taste are piese de sah pe care trebuie sa apesi, tastele sunt foarte inalte si cursa cam lunga, fara palmrest si fara margini nici nu ai pe ce sa sprijini mana cand nu apesi butoane. In jocuri non-FPS e incomoda, la scris e incomoda. La tastatura curenta tastele ies doar 4-5 mm peste carcasa tastaturii, la asta mecanica vreun centimetru si jumatate, adica un centimetru in plus. Din cauza pozitiei incomode nu am nici mare precizie, touch typing iese din discutie si atunci zgomotul nu poate fi redus. Din ce mi s-a spus, se aude destul de tare din camera vecina cand e usa deschisa, sensibil mai tare decat tastatura veche
.
Poate o sa mai incerc prin vreun showroom alte tastaturi mecanice, poate cu taste Speed, poate cu alte carcase, dar cu asta nu ma impac.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nu pot să cred că o tastatură cu MX Brown se aude din camera cealaltă. Scoate o tastă, sunt maro stems de la switchuri sau albastre?
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Maro. Nu face clicka-clika precum cele blue, dar nici silentioase nu sunt. Chiar si asta pe membrana se aude daca nu e nici o alta sursa de zgomot in zona, dar aia mecanica se aude sensibil mai tare. Oricum asta nu e motivul principal, pentru mine e chiar suportabil, as lua oricand alta tastatura cu MX brown cu ergonomie mai buna.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Poate, din cauza pozitiei proaste a mainilor. Am zis, parca as apasa pistoane sau clape de pian, nu taste, le simt prea sus si apas probabil prost. Daca in 30 de ore nu m-am acomodat nu intetionez sa petrec restul vietii incercand. Caut una cu palm rest, desi as prefera ceva cu butoanele mai jos, nu varfuri de brazi. La cat de compacta e tastatura aia pe celelalte dimensiuni, pe atat e de inalta.
 
Top Bottom