La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,975
Păi eu nu am scris nicăieri că aia de la Danone nu este bună, dar nu se compară în ideea că aia este făcută și "îmbuteliată" en-gros, pe când ce faci la cuptor cu mâna ta (și vreo 16 ouă și 2l lapte :biggrin:) iase cu un gust mai bogat (deși nu adaugi diverse chestii să potențezi aroma).

Iar gusturile dintre cărbune, gaz, electric - asta m-a fascinat mereu, că diferă între ele (cel puțin cărbune VS restul). Și mereu mi-a plăcut aroma aia cu lemn :smile:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,409
Sa ne lamurim: carbune nu este lemn. Carbunele in sine are mai multe variante ... discutia e lunga intre pasionati.
 
  • Like
Reactions: Neo

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,368
Noi il facem cu lemn, pe care-l ardem pana devine "carbune" si abia atunci punem carnea. Uneori, daca suntem prea infometati, punem si ceva carbune cumparat de-a gata. Asa obtinem cel mai bun gust posibil, dupa gusturile noastre, desigur. Am si un gratar de pus pe aragaz, am facut si pe electric, imi plac toate variantele (deh, sunt carnivor, carnea e carne :biggrin:) insa atunci cand am de ales, lemn/carbune combo este varianta numarul unu.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,527
Pentru ca e prea liniste pe forum in general trantesc eu asta aici:
Scuzati calitatea, eram grabit.


















Pizza pe grill. Practic o lipie coapta pe gratar peste care am trantit chestii.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,975
Nu înțeleg, ultima oară când am mâncat supă cu găluște erau de aceleași dimensiuni ca astea

Au ieșit chiar bune, foarte pufoase :smile:


 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,505
Vad ca intr-o farfurie e carnea si in alta sunt galustele. Se maninca combinat sau nu incapeau galustele pe linga carne intr-o farfurie? :angel:
Atita vreme cit sunt pufoase si nu gloante marimea nu prea conteaza.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,975
Vad ca intr-o farfurie e carnea si in alta sunt galustele. Se maninca combinat sau nu incapeau galustele pe linga carne intr-o farfurie? :angel:
Atita vreme cit sunt pufoase si nu gloante marimea nu prea conteaza.
Io mi-s cu carnea, domnișoara nu-i cu carnea de pui, dar i-au plăcut găluștele. La mine în farfurie n-a mai fost loc de găluște :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,975
Am combinat merișoare cu zahăr, nucă, oleacă de ulei de măsline, puțină esență de vanilie. Apoi am scobit șase mere, le-am înfășurat frumos şi le-am îndesat cu respectiva compoziție ș-apoi le-am presărat cu scorțișoară şi le-am dat la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Au ieșit delicioase.



 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,527
Gegrillte Hackfleischröllchen (conform google translate).
20201004_162733.jpg
Au potential sa se faca destul de buni la gratarul asta pe gaz, trebuie doar sa invat sa reglez mai bine caldura.
Cu ocazia asta am scos de la naftalina si masina de facut paine, altfel nu aveam cu ce sa ii mananc. :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,368
Nu-i chiar mancare gatita, dar cred ca merita un loc aici. Muraturi home-made, in saramura, cu hrean, mustar si restul de vegetale obisnuite.
Imi plac borcanele astea noi, care permit castraveciorilor un aranjament... fotogenic. :smile:
 

Attachments

  • muraturi.jpg
    muraturi.jpg
    118.5 KB · Views: 18

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,409
Incearca sa adaugi foi de dafin si boabe de ienupar. Cu saramura 2%. Plus ce ai pus, evident.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,505
Ienupăr? În murături românești? :what:
Nevasta-mea pune la castraveți (pe lîngă saramură ofcorz):
- mărar verde. Crengi.
- usturoi
- frunze vișin
- hrean
- ardei iute

Ies într-un mare fel...:inlove:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,368
Cam asta ^ e si in borcanele mele, cu exceptia frunzelor de visin si ardeiului iute. Este aceeasi reteta de zeci de ani, greu sa mai schimbi ceva dupa ce te-ai obisnuit asa de mult cu gustul.

In extra-sezon cumpar Bonduelle in otet, 3-6 cm. Imi plac foarte mult si aia, chiar daca sunt foarte diferiti la gust de astia de casa. Am incercat odata sa-i fac in otet dupa o reteta primita de pe alta "ramura" a familiei, epic fail, m-am intors rapid la origini. :smile:

P.S. Apropo sunt gata cam de o saptamana. Au iesit mai acri decat de obicei, sunt aproape imposibil de mancat asa goi, de pofta, cum mai faceam alta data. Dar i-am bagat la o salata de boeuf si a iesit super.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,409
Foi de dafin => coaja mai tare. Dar nu mai mult de doua pe litru ca altfel schimba gustul.
Ienuparul are un gust mai aparte, dar mie imi place. Secretul e sa pui foarte putin, maxim 4 boabe la litru, si musai trebuie sparte inainte.
Eu ma zbat un pic ca nevestei nu-i place usturoul si ... e cam greu sa inlocuiesti acel gust.
 
Top Bottom