De fo' luna de zile m-am apucat de vita. Stiu ca la noi se baga-n ciorba si eventual in tocanita/tocaturi si cam asta e dar la americani e alta poveste.
Asa ca m-am pus pe studiat oleaca macar sa prind chestiile de baza.
Prima incercare a fost
Romferm. Ribeye, T-Bone, Tomahawk si burgeri. Toata carnea maturata.
Am incerat s-o scot medium-rare dupa metoda 4 minute pe o parte si 4 pe cealalta pe gratar cit mai incins. N-a fost chiar un succes deoarece au iesit rare si s-a cam speriat lumea cind au vazut carne rosie la mijloc.
Burgerii au iesit bine al naibii in schimb.
Take two.
Karpaten. Ribeye, Sirloin si Picanha. Mai pe romaneste, antricot, vrabioara si fricandou.
Dar intre timp mi-am luat si un
termometru si am urmarit ca temperatura interna sa fie undeva intre 57-60°C.
Muuult mai bine, am primit felicitari din toate partile de data asta.
Urmeaza sa mai incerc si carnurile din Lidl/Cora/whatever dar singurele bucati de carne care seamana ca dimensiune cu cele vazute la americani au fost cele de la Romferm.
In schimb gustul carnii Angus de la Karpaten e mai OK decit la Romferm (n-au Angus acolo).
Una peste alta, am descoperit si eu apa calda, un gratar reusit din carne de vita selectionata are un gust deosebit de clasicele porcaieli pe care le stiu de nspe ani.