Întrebări pe care ni le punem de mult

war4peace

Membru Senior
Ce vrei de fapt, să intre cineva de pe Internet şi să arunce o privire la imaginile de pe webcam-ul de pe calculatorul respectiv? Unele webcams vin cu asemenea software, dar nu ştiu un software de uz general pentru aşa ceva.
Exact. Ideea este că respectivul sistem (Y) are IP gen 192.168.0.x, deci nu este accesibil direct de pe Internet. De aceea am nevoie de un software instalat pe calculatorul X care să acceseze webcam-ul de pe Y şi să-l facă disponibil printr-un webserver astfel încât acel webcam să fie vizibil de pe Internet.
 

war4peace

Membru Senior
Problema este că vreau ca software-ul să îl instalez pe sistemul care NU are Webcam :smile:
Mai exact, vreau ca software-ul să acceseze acel Webcam remotely de pe sistemul X pe sistemul Y. De ce? Fiindcă sistemul Y este limitat în resurse, una la mână. A doua, sistemul Y nu este tot timpul pornit, deci accesarea link-ului www.abcd.com:xxxx/webcam va trebui fie să arate streaming-ul, fie să afişeze un mesaj de genul "Webcam is OFFLINE", nu să rezulte într-un "page cannot be displayed".
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Păi pentru asta foloseşti port forwarding. Dinspre Internet accesezi IP-ul lui X pe portul cutare, care va face apoi forwarding spre IP-ul lui Y pe acelaşi port, unde rulează serverul de web streaming sau ce vrei tu să fie.
 

PigBrother

Membru Senior
Din cate inteleg, el vrea sa foloseasca PCul 2 ca media server, iar gateway-ul ca streaming server. Cu Shoutcast se poate, am facut, dar cu alte aplicatii...
 

war4peace

Membru Senior
Păi pentru asta foloseşti port forwarding. Dinspre Internet accesezi IP-ul lui X pe portul cutare, care va face apoi forwarding spre IP-ul lui Y pe acelaşi port, unde rulează serverul de web streaming sau ce vrei tu să fie.

Şi dacă Y este oprit, să vezi ce ditamai "page cannot be displayed" îţi afişează link-ul :smile: Eu exact asta vreau să evit.
 

PigBrother

Membru Senior
Hmmm, ce zici sa pui un Webserver pe gateway, care sa incarce o pagina care are intr-un DIV sau IFRAME doar appletul webcamului. Si pui un disclamer "daca nu se vede nimic atunci nu merge", sau eventual sa faci chiar ceva mai hot, care sa afiseze "on timeout" un mesaj de eroare custom?
 

war4peace

Membru Senior
Dap, cred că aşa o să fac; eu speram să existe un software care să "preia" streaming-ul de pe Webcamul sistemului Y dar care să fie instalat pe sistemul X; un fel de "Webcam sharing", cum e la imprimante.
 

power1style

Membru
Acu ceva vreme (2-3), am citit un articol despre un aparat ce captează undele cerebrale, daca nu mă înşel, ale populaţiei şi poate preciza starea masei de oameni. Adică dacă sunt fericiţi sau supăraţi. Nu ştiti cumva un articolul sau un link spre ştirea asta? De fapt am nevoie de date de contact ale persoanelor care se ocupa cu experimentul, deoarece am vrea să folosim datele într-un proiect.

Am găsit ce trebuia. :biggrin:
 

lai

meh
Intrebare: de ce toate aparatele AC au cablul de alimentare scurt? Atat de scurt incat sa nu ajunga la absolut nici o priza?
 

fishy

Membru Senior
Imposibil sa nu ajunga la priza: ori mergi cu aparatul linga priza ori tragi priza din perete pina la aparat. :biggrin:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Da, bineînţeles; se pune pe plan semnul de priză unde vrei să pui AC, mai pui şi un h=cat ai nevoie sau scrii ca e de AC şi se descurcă cei care-ţi fac instalaţia.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
E din cauza consumului mare. Vei dori să prevezi în instalaţia electrică circuite separate pentru lumini, prize, şi consumatorii mari - maşina de spălat rufe, frigiderul şi congelatorul, aragazul electric, maşina de spălat vase, instalaţia/instalaţiile de aer condiţionat, garajul (dacă ai şi un mic atelier cu scule).

Dacă eşti prevăzător, vei avea un circuit separat şi pentru prize ce trec printr-un UPS puternic pentru toate PC-urile din casă, eventual şi electronice sensibile ce nu vrei să le laşi la mila fluctuaţiilor reţelei electrice. Prizele astea se marchează diferit şi nu bagi în ele aspiratorul de praf sau multifuncţionalul laser, de exemplu.
 
Top