Adica experimental e foarte greu sa cuantifici cantitatea aia de caldura degajata de bec si absorbita de mobila.
Nu cred ca totul se transforma in caldura absorbita de mobila

. Mai ai si tu o fereastra, un perete neizolat perfect, aer care preia caldura apoi se duce in lume (in alte camere), deci daca tu poti sa imi calculezi cata caldura absoarbe masa din mijlocul camerei esti tare. Dar nu la nivel de gimnaziu, adica presupunem conditii ideale, gaze ideale, lemn ideal in masa, camera e perfect izolata termic, etc.
Nivelul la care ma situez in fizica/termodinamica asta nu imi permite sa consider ca e un calcul atat de simplu. Si totusi nu e deloc un nivel scazut.
Cel mai simplu mod (deci fara calcule) sa vezi daca este ceva perceptibil este sa lasi un termometru pe masa si sa vezi daca intr-adevar temperatura obiectului creste destul cat sa se dilate si sa se contracte atat de puternic (macar termomentrul sa se incalzeasca). Dar ceva imi spune ca un bec de 100W nu poate sa incalzeasca atat de tare toata mobila din camera si, mai degraba, daca mobila chiar trozneste de la variatia de temperatura, este vorba de variatia zi-noapte + faptul ca ziua ai ceva trafic prin camera, oameni care sa incalzeasca aerul si obiectele din camera mai tare decat poate o persoana in timpul somnului.
