Întrebări pe care ni le punem de mult

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
HDL 120 lasa sectiile de cardiologie goale :biggrin: :shocked: indeed
My bad cu uleiul de masline, asa e. Totusi pe la noi se poarta ulei de "masline" amestecat cu alte tipuri de uleiuri (inclusiv si de floarea soarelui), dar care sunt trecute cu fonturi pitice :frown:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ulei de masline 100%, puii mei :biggrin: Cat mai "raw" (virjin mi se pare ca-i zice, sa ma corecteze cineva daca aberez).
Valabil si in cazul zaharului. Tin minte ca am avut ocazia sa consum zahar de trestie, nerafinat, adus din Sudan. Era o masa informa de culoare negru-maro-rosiatica, cu gust total diferit de zaharul rafinat de n ori. Plus ca adauga cafelei o aroma extraordinara :smile: Dar pentru daily use, eu unul folosesc zahar brun.
 

Bila

Membru Senior
Joined
Oct 18, 2006
Location
Bucuresti
Uleiul "virgin" de masline e dublu rafinat. "raw" nu inteleg ce inseamna, daca e presat o singura data e "extra virgin". Rafinat seamana mai mult a "presat", nu "distilat". Mi-a povestit cineva procesul exact, dar a fost de mult si am cam uitat. Daca intereseaza pe cineva am totusi o cunostinta cu plantatie de maslini si o pot intreba. De acolo fac rost de "masline de casa" :smile:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Zdrang, cafea cu zahăr is for pussies. Real men drink it black. :biggrin:

Ok, deci ulei de măsline extra virgin, rafinat o singură data.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Sucralose is an artificial sweetener known by the trade name Splenda and the generic Altern. In the European Union, it is also known under the E number (additive code) E955. It is 320–1,000 times as sweet as sucrose,[2] making it roughly twice as sweet as saccharin and four times as sweet as aspartame. It is manufactured by the selective chlorination of sucrose, by which three of sucrose's hydroxyl groups are substituted with chlorine atoms to produce 1,6-dichloro-1,6-dideoxy-β-D-fructo-furanosyl 4-chloro-4-deoxy-α-D-galactopyranoside or C12H19Cl3O8. Unlike aspartame, it is stable under heat and over a broad range of pH conditions, and can be used in baking, or in products that require a longer shelf life. Since its introduction in 1999,Sucralose has overtaken Equal in the $1.5 billion artificial sweetener market, holding a 62% market share.[3]According to market research firm IRI, as reported in the Wall Street Journal, Splenda sold $212 million in 2006 in the US while Equal sold $48.7 million.[4]
http://en.wikipedia.org/wiki/Sucralose
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Am găsit Splenda şi la noi, la un Mega Image în standul cu produse pentru diabetici, naturişti şi alţi [strike]weirdos[/strike] cumpărători de nişă cu nevoi ultra-specifice. Un raft era doar cu îndulcitori.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Location
Bucuresti
puter, with all the respect, diabeticii nu sunt weirdos. Ştiu că nu ai vrut să spui asta dar aşa se înţelege.
Mulţumesc.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Cum a ajuns Ovidiu Lipan Ţăndărică să cânte cu Scorpions? A fost o treabă planificată de dinainte sau a apărut o problemă în ultimul moment cu bateristul lor (varianta auzită de mine)?
 
Top Bottom