Întrebări pe care ni le punem de mult

HDL 120 lasa sectiile de cardiologie goale :biggrin: :shocked: indeed
My bad cu uleiul de masline, asa e. Totusi pe la noi se poarta ulei de "masline" amestecat cu alte tipuri de uleiuri (inclusiv si de floarea soarelui), dar care sunt trecute cu fonturi pitice :frown:
 
Ulei de masline 100%, puii mei :biggrin: Cat mai "raw" (virjin mi se pare ca-i zice, sa ma corecteze cineva daca aberez).
Valabil si in cazul zaharului. Tin minte ca am avut ocazia sa consum zahar de trestie, nerafinat, adus din Sudan. Era o masa informa de culoare negru-maro-rosiatica, cu gust total diferit de zaharul rafinat de n ori. Plus ca adauga cafelei o aroma extraordinara :smile: Dar pentru daily use, eu unul folosesc zahar brun.
 
Uleiul "virgin" de masline e dublu rafinat. "raw" nu inteleg ce inseamna, daca e presat o singura data e "extra virgin". Rafinat seamana mai mult a "presat", nu "distilat". Mi-a povestit cineva procesul exact, dar a fost de mult si am cam uitat. Daca intereseaza pe cineva am totusi o cunostinta cu plantatie de maslini si o pot intreba. De acolo fac rost de "masline de casa" :smile:
 
Zdrang, cafea cu zahăr is for pussies. Real men drink it black. :biggrin:

Ok, deci ulei de măsline extra virgin, rafinat o singură data.
 
Sucralose is an artificial sweetener known by the trade name Splenda and the generic Altern. In the European Union, it is also known under the E number (additive code) E955. It is 320–1,000 times as sweet as sucrose,[2] making it roughly twice as sweet as saccharin and four times as sweet as aspartame. It is manufactured by the selective chlorination of sucrose, by which three of sucrose's hydroxyl groups are substituted with chlorine atoms to produce 1,6-dichloro-1,6-dideoxy-β-D-fructo-furanosyl 4-chloro-4-deoxy-α-D-galactopyranoside or C12H19Cl3O8. Unlike aspartame, it is stable under heat and over a broad range of pH conditions, and can be used in baking, or in products that require a longer shelf life. Since its introduction in 1999,Sucralose has overtaken Equal in the $1.5 billion artificial sweetener market, holding a 62% market share.[3]According to market research firm IRI, as reported in the Wall Street Journal, Splenda sold $212 million in 2006 in the US while Equal sold $48.7 million.[4]
http://en.wikipedia.org/wiki/Sucralose
 
Am găsit Splenda şi la noi, la un Mega Image în standul cu produse pentru diabetici, naturişti şi alţi [strike]weirdos[/strike] cumpărători de nişă cu nevoi ultra-specifice. Un raft era doar cu îndulcitori.
 
puter, with all the respect, diabeticii nu sunt weirdos. Ştiu că nu ai vrut să spui asta dar aşa se înţelege.
Mulţumesc.
 
Cum a ajuns Ovidiu Lipan Ţăndărică să cânte cu Scorpions? A fost o treabă planificată de dinainte sau a apărut o problemă în ultimul moment cu bateristul lor (varianta auzită de mine)?
 
Back
Top