Întrebări pe care ni le punem de mult

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Cam de 15min doar mă întreb: care este viteza maximă pe care o poate prinde un câine maidanez, solid şi de talie medie?
Întreb pentru că era o potaie pe marginea drumului care am văzut-o că vroia să se dea la maşină şi am accelerat niţel iar turaţia motorului cred că l-a agitat bine încât ne-am luat la întrecere. A accelerat clar mai bine că un 115CP TDI dar s-a plafonat. Totuşi am accelerat doar cu a doua, deci am ţinut din plin de puterea maximă şi l-am devansat cu greu (sigur dacă nu-şi atingea limitele tot îşi menţinea avansul de câţiva metri). Deznodământul este acela că l-am întrecut atunci când acul trecea între 60 şi 70 km/h deci animalul avea zic eu aşa cel puţin 50km/h. Nu pot spune decât că pe lângă umflatul de râs mi-a acaparat şi toată atenţia şi respectul. Sunt sigur că şi marilor alergători umani le e greu să atingă aşa viteză. Mai pui că era frig, destul de solid şi nu avea nici picioare prea scurte (cam talia unui boxer, poate puţin mai mic chiar).
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Probabil ca si câinii, ca şi oamenii, au şi campioni printre ei. Totuşi, nu cred să depăşească 40, max. 45 km/h. Am experimentat şi eu de nenumărate ori întrecerea cu o haită de câini ce-şi apără teritoriul undeva în zona mea de lucru. Deja la a treia (Dacia) şi cel mai aprig cotei e lăsat în urmă. Şi dau băieţii tot ce pot din ei.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Mă aşteptam ca ogarii antrenaţi pentru curse să atingă 60-70 iar potăile maidaneze undeva la maxim 30km/h.

Un alergător ştiu că atinge 30-35km/h, dar un cal? :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Actually, sprinterii de la 100m ating 40-42 km/h, la fel si saritorii in lungime in momentul desprinderii. Un cal nu cred ca poate fi asa rapid ca un ogar, poate fara om, dar curse de cai fara om eu inca nu am vazut. :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Acum mulţi ani, prin '96-'97 am văzut pentru prima dată scris greşit cuvântul arhicunoscut: kit. Scris greşit sub forma kitt. Tot mai văd pe forumuri şi în diferite alte locuri scris greşit şi mă face să întreb de unde a pornit scrierea aceasta greşită şi cum de s-a popularizat atât de mult ea? Cumva se folosea prin vreo revistă de „specialitate” sau cum?
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
E o tendinţă firească, din moment ce există multe alte cuvinte care dublează t-ul final, mai ales nume proprii (Pitt, Barrett etc).
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Am multe filme ale caror subtitrări sunt făcute cu picioarele în sensul că timpii nu sunt puşi corect, aceştia suprapunându-se şi am marea plăcere să mă trezesc că-mi apar noi texte deasupra celor deja existente şi care nu vor să plece. Cândva aveam un progrămel care repara această probleme la subtitrări dar s-a pierdut cumva cu mare grijă şi nu-i mai ştiu nici numele nici nu găsesc altul bun. Mă ajută cineva?
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Originally posted by Rabbit
E o tendinţă firească, din moment ce există multe alte cuvinte care dublează t-ul final, mai ales nume proprii (Pitt, Barrett etc).
Rabbitt? :biggrin:
 

madhorsefuzzy

Membru
Joined
Jun 14, 2005
Location
Micul Paris
Ce au in compozitia plasticului/cauciucului chinezariile ieftine care put cand le scoti din ambalaj?

Acelasi lucru si la aspiratoarele ieftine gen Vortex: put si la mai bine de un an de cand le folosesti, lucru care nu se intampla la cele scumpe (Philips, Samsung, Electrolux, etc.).
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Nu-mi pun intrebarea asta de mult :biggrin:, dar azi am dat de un post d'al unui nene pe alt forum si am fost/ramas intrigat de ce zice acolo.

Am citit si eu la viata mea cite un articol doua despre Core2Duo dar recunosc ca sunt departe de electronica si arhitectura microprocesoarelor asa ca daca cineva mai destept ca mine mi-ar face lumina in picla in care m-a lasat omul ala ramin recunoscator. :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
madhorsefuzzy, la fel de rău cum put încălţăminţile lor şi interiorul de la Logan?

burebista, nu văz poze pe care se bazează omul. Ştiu doar că a fost o mare controversă asupra eficienţei lui C2D în afara single-thread 32bit. Poate are şi omul ceva dreptate. Ştiu că s-a pus problema cacheului acela care-l jenează pe domn. Poate chiar are dreptate omul. Unde nu are dreptate, este legată de performanţa generală cel puţin în benchuri. Cu toate astea per ansamblu, trecerea de la Venice 2.5Ghz la Allendale 3Ghz nu am simţit-o poate doar din perspectiva multithreadingului.
Ce mă contrariază este ideea de bază, un CPU are un ALU şi un FPU, atunci x2 de ce are 6 FPU?
Se prea poate ca adevărul să fie undeva mult mai jos în măruntaiele arhitecturilor procesoarelor la fel cum se poate ca pe nesimţite să ne trezim cu procesoare (de orice fel) optimizate special pentru benchuri şi nimic mai mult.
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Location
Bucureşti
Spoiler: e posibil să aberez în cele ce urmează.

Ce vrea nenea ăla să spună e că Kentsfield e de fapt dual core (2xConroe)? Şi Yorkfield va fi single core, având patru nuclee pe acelaşi die... În schimb, Yorkfield-ul iniţial (cu opt nuclee) ar fi fost dual core, pentru că ar fi avut 2x4 nuclee... Ok, pe mine m-a pierdut.
 

Bila

Membru Senior
Joined
Oct 18, 2006
Location
Bucuresti
burebista, aberaţii mai jalnice ca ale omului respectiv nu am văzut de multă vreme.

- Core Duo chiar are două nuclee complete, fiecare cu cache L1 propriu şi un cache L2 comun care e mai eficient decât cel individual al unui X2 (pentru că ai 4 MB de cache folosit de fiecare core cât are nevoie, adică 1+3 dacă e cazul, pe când la X2 cache L2 e 512kb sau 1 MB).
- "un bus pe lateral (nu in centru cum ar fi normal pt un dual core)" - e vorba de modul de adresare secundară, care nu blochează busul primar în caz de acces la cache, adică e de bine :smile: nu are treabă unde e amplasat pe pastilă
- ce înşiră pe-acolo ca unităţi sunt per-core, nu per total - sunt două seturi, unul în fiecare core
- "A64 este mult mai dens" - Core Duo în 65 nm e mai dens ca X2 în 90 nm; la X2 unităţile de procesare ocupă un procent mai mare din pastilă pentru că are mai puţin cache L2 !!!
- "un alu + fpu unit este pt 32 biti, si cealalta pereche este pentru 64 biti - aceeasi arhitectura o are si core duo" - prostie pe pâine, nu există ALU sau FPU separate pentru 32 şi 64 biţi şi 32 sau 64 biţi sunt modul de adresare a memoriei şi mărimea regiştrilor (apropo, cei SIMD sunt chiar pe 128 de biţi), nu mărimea întregilor sau a numerelor în virgulă mobilă procesate într-un ciclu.
- "Athlon X2 are 4 FPU si 6 ALU???" - în total, dar sunt 6 FPU, dar nu universale, aşa că se pot procesa doar 4 adunări sau înmulţiri simultan sau 6 combinate (2 unităţi ADD, 2 MUL, 2 universale)

Pentru o explicaţie foarte clară, vezi aici: http://www.cpuid.com/reviews/K8/index.php.
 
Top Bottom