Hack-ul ăla nu e utilizabil, nu așa funcționează o cameră termală, ce face acolo e o cameră near-IR (cam ca night vision de la o cameră de supraveghere - unele scot filtrul IR noaptea). O cameră termală folosește cu totul alte lungimi de undă (de obicei 3000-14000nm), pe când un senzor foto normal, chiar și cu filtrul IR scos, nu mai e prea sensibil de pe la 2000nm (plus că nu ar ști să interpreteze semnalul). Senzorul IR folosește oxid de vanadiu sau silicon amorf (ca ăla de la celule solare) și formează un fel de rezistențe (care se încălzesc de la IR și își schimbă rezistivitatea). De-asta și rezoluțiile mult mai slabe la camerele termale. E un pic fun să vezi niște chestii în near infrared ("see through!" - da, ferestrele de la senzorii IR sunt permisive la IR), dar nu prea are legătură cu partea termală. Camerele termale folosesc lentile din germaniu, care e transparent la lungimile alea de undă, dar nu la cele vizibile.
Em am o Seek Thermal (non-chinezărie) care se conectează la telefon; văd că au crescut și la astea prețurile, eu am luat-o sub 1000 de lei, acum încep pe la 1500. Exista ceva și de la Flir în zona asta de preț parcă. Dar vezi că toate astea funcționează pe bază de emisivitate - un obiect lucios sau transparent nu o să poată fi măsurat corect, trebuie să lipești ceva de el, și tot ce poți să faci e o comparație relativă doar între obiecte din același material și aceeași finisare. Adică poți să vezi dacă o fereastră se închide prost sau scapă căldură pe undeva, dar nu să îți dai seama de vreo calitate a geamului.