Întrebări pe care ni le punem de mult

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
The power-on timer (Attribute 9 raw value) on my Maxtor disk acts strange.

There are three related problems with Maxtor's SMART firmware:

1. On some Maxtor disks, the raw value of Attribute 9 (Power On Time) is supposed to be minutes. But it advances at an unpredictable rate, always more slowly than one count per minute. This is because when the disk is in idle mode, the counter stops advancing. This is only supposed to happen in standby mode. This will be corrected in Maxtor product lines released after October 2004.

2. In Maxtor disks that use the raw value of Attribute 9 as a minutes counter, only two bytes (of the six available) are used to store the raw value. So it resets to zero once every 65536=2^16 minutes, or about once every 1092 hours. This is fixed in all Maxtor disks manufactured after July 2003, where the raw value was extended to four bytes.

3. In Maxtor disks that use the raw value of Attribute 9 as a minutes counter, the hour time-stamps in the self-test and ATA error logs are calculated by right shifting 6 bits. This is equivalent to dividing by 64 rather than by 60. As a result, the hour time stamps in these logs advance 7% more slowly than they should. Thus, if you do self-tests once per week at the same time, instead of the time-stamps being 168 hours apart, they are 157 hours apart. This is also fixed in all Maxtor disks manufactured after July 2003.
M-am cam desumflat. Nu cred ca voi sti cat a mers acel hdd... F..ck Maxtor!
 

unic

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 28, 2003
Location
Cluj-Napoca
Eu am avut la un moment dat ceva legături cu Tipoholding (am publicat vreo două ziare studenţeşti la ei, acum ceva ani). Atunci erau tipi în regula, dar acum nu mai ştiu.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Am primit o propunere de publicare a muzicii mele de la un... tip, dar zice că nu e nevoie de contract and shit. Mie mi se pare dubios.
Dar asta dă naştere la o idee, aş vrea să caut o casă de discuri (sau mai multe), poate ar fi interesaţi să îmi publice muzica. Numa' că nu ştiu cum să caut. SIngurii pe care îi ştiu sunt Cold Meat Industry...
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
E o regula ca bluetooth-ul din telefoanele mobile sa fie clasa2 (acopera 10m) sau exista si mobile cu bluetooth clasa1 (100m)?
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Location
Bucharest
Inainte sa fie scos pe piata orice device cu BT trebuie sa treaca niste certificari. Noi am avut niste probleme la device-uri cand am descoperit ca o componenta de pe placa ne facea conexiunea sa ramana activa peste 50 de metri (in mod normal trebuia sa cada la peste 10). Din cate stiu eu, pe telefoanele mobile sunt class 2 BT devices.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Ok, dau eu drumul la BT pe Bşackberry şi o colegă la BT pe Nokia, aceeaşi locaţie, juma' de metru distanţă. Eu prind 7 device-uri, ea 3. Asta înseamnă ceva?
Cum pot afla reliably ce clasă e BT-ul de pe telefonul X sau cel de pe telefonul Y?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Reliably ar trebui să afli din documentele de aprobare FCC pentru device-ul respectiv, posibil pe undeva pe aici. Ei dau aprobări US pentru toate prostiile care folosesc radiofrecvențe. Teoretic ar trebui să existe ceva asemănător și în UE, da' n-am idee care sunt ăia.

Diferențe între telefoane pot apărea și în funcție de implementare și antenă, nu sunt neapărat clase diferite dar pot avea emisie mai slabă sau să fie mai sensibile la interferențe, de exemplu. Clasele se dau după puterea de emisie, nu după range, iar unii preferă să scadă puterea ca să nu consume foarte mult.
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Location
Bucharest
Ce-ti arata tie telefonul in lista de device-uri are in cateva cazuri putin de a face cu ce gaseste componenta BT a telefonului. Stiu de exemplu ca la BlackBerry n-o sa-ti listeze un device care e deja in lista de pairing cand faci o cautare noua. La Nokii tine minte o lista de pairing (diferita de aia de paired devices) si poti sa-ti alegi din aia inainte sa faci cautarea efectiva. Cu mai toate telefoanele o sa ai probleme daca ai in incapere multe device-uri BT pornite. Unele or sa le vada pe toate, altele doar o parte. Asta tine mai putin de puterea BT device-ului cat de implementarea componentei BT in firmware-ul telefonului. Daca ei ii arata doar 3 device-uri la un search, do another si ai sanse mari sa le vezi pe toate. Daca nu apare unul, nokiile au un blacklist de device-uri BT si s-ar putea sa se afle in lista respectiva. Daca nu apar mai multe, turn OFF then ON the bluetooth on the phone. Daca nici asa nu merge, software reset la telefon. Daca nici asa nu le vede pe toate, firmware update la telefon.

Unele device-uri bluetooth cand sunt in low power mode nu raspund la interogarile telefonului, altele stau in pairing mode doar o anumita durata de timp. Altele nu raspund la pairing requests cand sunt deja conectate. Cauze sunt multe ca sa nu-ti apara un device in lista de gasite la un search, si de putine ori are de-a face cu componenta hardware de BT de pe device.

Ca sa raspund si la intrebarea ta, nu cred ca poti afla usor ce specificatii are componenta BT instalata pe telefonul tau. Link-ul asta te-ar putea ajuta.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Dezactiveaza "extend my desktop onto this monitor" si foloseste butoanele laptopului pentru a comuta de pe un ecran pe altul.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Omu' zice că dacă dezactivează "Extended etc" i se opreşte monitoru' şi că "butoane" are numai gen mail, blocat tastatura, etc.

Vă fac legătura să vorbiţi? Io-s pastă. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Atunci dezactiveaza Extended... si activeaza monitorul secundar folosind butonul rosu din colt de pe tab-ul Advanced -> Displays.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
S-a rezolvat. Pentru cei care se mai confrunta cu problema:
Am creat profil pentru fiecare monitor si shortcut pt activarea profilului, apoi am constatat ca shortcut-urile specifice laptopurilor pentru schimbarea display-ului (Fn + numar) existau, dar nu erau marcate pe tastatura.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Fiindcă întreba cineva pe aici de cidru... se găseşte în Carrefour Unirii, la raionul de Produse Internaţionale, pe raftul de jos, sticlă de 0,75l, de mere şi pere, la preţul de 6,8, respectiv 5,9 lei. Am luat eu şi e bun.
Luat și eu vineri. Doar că acum costă 8.99 respectiv 9.25 sticla. Am găsit (și luat) și alt sortiment (de mere) cu 16 lei de la raionul unde e berea.

Deși l-am poziționat cât am putut de ferit în valiză (cu tot felul de haine în jurul lui), am avut ceva emoții cu transportul deoarece am văzut cum mânuiesc bagajele ăștia de pe aeroport și îmi era frică să nu se spargă sticlele. :smile:
 
Top Bottom