puter, aia de care zici tu ar parea ca au si o problema cu igiena personala. Indiferent ca faci sau nu dus dimineata nu e ok sa iesi in lume mirosind a transpiratie. La o adica imi imaginez ca cei care nu au probleme cu transpiratia si mirosurile o sa sara peste dusuri si o sa foloseasca deodorantul si/sau antiperspirantul cu incredere.
Camasa intr-adevar se murdareste usor. Dar daca nu ai o problema cu transpiratia excesiva ai sanse mult mai mari sa o murdaresti la guler mult inainte sa se vada petele de transpiratie uscata. Cel putin asta e cazul meu. Apoi mai sunt oamenii care insista sa poarte camasa direct pe piele, fara un maieu sau tricou pe sub ea si ajung in doi timpi si trei miscari la ce spui tu. Arata mereu de parca vin de la jogging.
Cauza principala pentru problema pe care o descrii ar putea sa fie si imbracamintea nepotrivita pentru ocazie, sau poate oamenii aia nu stiu cum sa poarte respectivele haine. Aveam colegi de serviciu care veneau cu pantaloni de costum si camasa desi stiau ca o sa stam toata ziua cu nasul prin servere prafuite sau numai pe fuga, fara A/C, in fine... in conditii in care tinuta la patru ace nu e cea mai inspirata idee. Evident ca dupa un timp toate hainele lor aratau ca un "treiling", aveau patina si luciu.
Altii isi murdadeau hainele pentru ca nu stiau sa ceara sa le curete cineva scaunul si astfel tot jegul din stofa scaunului sa ducea fix pe hainele lor curate. Prefer sa spal un scaun o data decat hainele de zeci de ori.
Eu cumva reusesc sa port o pereche de jeansi (denim) de mai multe ori inainte sa ii spal si cred ca o fac fara sa arat neingrijit. Si dupa nunta, cand dau jos hainele arata ca prospat date jos de pe umeras (chiar si seman cu unul), cu camasa incretita in dreptul mijlocului si cam atat. Fara pete, fara genunchi la pantaloni, etc. Dar sunt si avantajat de faptul ca pe mine hainele nu stau stranse pe corp. Probabil altfel statea situatia daca aveam cu ce sa le umplu

.
P.S. Daca nu ma stropesc pe pantaloni tot ar trebui sa ii spal?

Intreb pentru ca am talentul sa merg fara sa stropesc, cat timp nu-mi trece mocirla de glezne. Daca ii stropesti sau ii patezi ii speli indiferent de programul de igiena si de spalat haine.
mă îngrijesc de un grad minim de civilizaţie.
Pune si tu un disclaimer, s-ar putea intelege ca ceilalti nu au nici minimul ala

.
Stiu fete care se spala pe cap si de 2 ori pe zi. Mie mi se pare ca fac exces, lor li se pare ca isi mentin igiena. Tomeitău - tomatău

.
Pentru mine ar fi o risipa prea mare de resurse (bani - detergent, apa, electricitate si mai ales timp) atat pentru mine cat si pentru mediu (recunosc, mediul pe planul secund) sa spal de >3 ori pe saptamana sau sa imi umplu dulapul cu zeci de perechi de haine care sa imi permita sa spal mai rar dar sa am cu ce sa ma imbrac indiferent de ocazie.