Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Mers îngreunat comparat cu ce? Că doar nu stau toată ziua să se bage şi iasă din domeniu ca să verifice asta. Iar interacţiunea cu DC-ul în 90% din cazuri se face doar la logon şi la diverse accese pe share-uri, nu tot timpul (aici depinde şi de aplicaţii, dacă ai un SSO bazat pe AD s-ar putea să depindă mai mult de domeniu).
   
 2. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Exemplu concret. Comp care a functionat cateva luni fara domeniu. Odata dupa introducerea unui domeniu extrabasic (adica dcpromo si cam atat) userul se vaita. Ori e o impresie desi pana si mie mi s-a intamplat sa imi para alte dati la fel ori nu stiu.
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Exemplul nu e concret. User-ul se vaită că ce? Acces nasol la reţea, nu mai bootează, stă de 5 ori mai mult la pornirea aplicaţiilor, ce se întâmplă exact?
   
 4. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Merge mai greu inseamna ca i se deschid mai greu aplicatiile. Anyway, sa-i mearga cum vrea, eu eram curios daca in afara de logare mai sunt si alte perioade in care computerul poate fi afectat la performanta.
   
 5. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Mai sunt; dacă alegerea este ca tot workspace-ul să fie pe Domain Controller (aveam aşa ceva la BAT), o să scârţâie rău de tot. My Documents synchronization e iarăşi un showstopper, etc.
   
 6. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  AD

  Folder redirection, caching etc.
  Hai că nu e dracul așa de negru, doar e foarte delicat de implementat bine.
   
 7. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Hai ca mai vin cu o duma: cum dracu sa fac sa scap de SPAM-urile venite de la propria-mi adresa? Exchange 2003.
   
 8. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Păi, nu ştiu, eu le şterg.
   
 9. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Eram curios de o solutie mai viabila.
   
 10. ElisaDay

  ElisaDay Membru Senior

  Un filtru de spam?
   
 11. Jaffar

  Jaffar Wizard

  Nu-i sopti :biggrin: (wtf, hulubei, ne dezamagesti :biggrin:)
   
 12. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Nu vreau sa instalez nimic local pe statie. Serverul Exchange deja detine un F-Secure Antispam peste care evident ca trece pentru ca se vad din domeniul local.
  Eu ma intreb mai mult daca e vorba de vreun virus in LAN sau chiar local.
   
 13. Jaffar

  Jaffar Wizard

  Vezi sa ai activat in serverul de email ORFilter, DNSBL si RBL.

  Eu ma intreb mai mult daca e vorba de vreun virus in LAN sau chiar local
  Learn to read logs and view message header.
   
 14. ElisaDay

  ElisaDay Membru Senior

  Pai serverul ala primeste mailuri din domeniu de la IP-uri din afara? Ca daca trimiti mail din domeniu (de la hulubei@serviciulluihulubei.com) o sa o faci prin VPN sau de pe interfata webmail a serverului, adica IP din domeniu. De ce ar trimite hulubei mailuri de pe cine stie ce IP din China sau Rusia care oricum e aproape sigur intr-un BL.

  Cred ca pana si un Mark as spam in Outlook ar rezolva problema. Asta pe langa ce zice Jaffar mai sus.
   
 15. Jaffar

  Jaffar Wizard

  Pe cat punem pariu ca acum ne intreaba de unde anume activeaza alea? :biggrin:
   
 16. hulubei

  hulubei questionable intruder

  De unde se activeaza alea? :biggrin:
   
 17. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  De ce garantiile acopera doar erorile de fabricare, nu si erorile de proiectare?!
   
 18. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Adica? Un exemplu, te rog.
  Cred ca depinde de cine acorda garantia aia. De exemplu la Kia Cee'd se schimba si piese proiectate gresit (un cuplaj flexibil de la directie subdmensionat, care s-a inlocuit la toate masinile fabricate inainte de o anumita data).
   
 19. ElisaDay

  ElisaDay Membru Senior

  Pentru ca probabil erorile de proiectare la care te gandesti tu sunt pur si simplu punctele in care produsul respectiv nu a fost compatibil cu ce aveai tu nevoie. Adica o eroare de proiectare in conceptia ta. Asa cum un scaun ingust nu e proiectat prost decat pentru o persoana... solida. Asta nu e un exemplu de proiectare proasta ci de adoptarea unei solutii nepotrivite pentru treaba care trebuie facuta.

  Pentru proiectare proasta o sa vezi ca garantia acopera inlocuirile. Uita-te cate recall-uri se fac la masini, telefoane, etc. Se rezolva gratis pentru ca problema afecteaza multi utilizatori deci este un exemplu clar de greseala de conceptie. Parca Samsung a rechemat de curand cateva (zeci de?) mii de telefoane "pentru batrani" pentru ca nu puteau sa sune la 112 in diverse situatii.
  Companiile care se respecta vor depune eforturi ca produsul lor sa indeplineasca standardele si sa faca tot ce eraplanificat sa faca. Companiile de vapor vor trage de chichite si iti vor spune "it's a feature, not a bug". :smile:

  Tu la ce te gandeai concret?
   
 20. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Ca tot ati pomenit de masini mi-am amintit:
  De ce toti producatorii se chinuie sa faca motoare tot mai puternice pentru a atinge performante dinamice tot mai bune in loc sa investeasca timp si efort in dezvoltarea unor noi cutii de viteze cu mult mai multe rapoarte sau sa dezvolte principiul de CVT sau orice altceva care are legatura cu ce e de la motor mai departe (inclusiv transmisie). Parca singura cale de progres este "more HP, less weight".
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice