Întrebări pe care ni le punem de mult

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,565
Mers îngreunat comparat cu ce? Că doar nu stau toată ziua să se bage şi iasă din domeniu ca să verifice asta. Iar interacţiunea cu DC-ul în 90% din cazuri se face doar la logon şi la diverse accese pe share-uri, nu tot timpul (aici depinde şi de aplicaţii, dacă ai un SSO bazat pe AD s-ar putea să depindă mai mult de domeniu).
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,189
Exemplu concret. Comp care a functionat cateva luni fara domeniu. Odata dupa introducerea unui domeniu extrabasic (adica dcpromo si cam atat) userul se vaita. Ori e o impresie desi pana si mie mi s-a intamplat sa imi para alte dati la fel ori nu stiu.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,565
Exemplul nu e concret. User-ul se vaită că ce? Acces nasol la reţea, nu mai bootează, stă de 5 ori mai mult la pornirea aplicaţiilor, ce se întâmplă exact?
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,189
Merge mai greu inseamna ca i se deschid mai greu aplicatiile. Anyway, sa-i mearga cum vrea, eu eram curios daca in afara de logare mai sunt si alte perioade in care computerul poate fi afectat la performanta.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Mai sunt; dacă alegerea este ca tot workspace-ul să fie pe Domain Controller (aveam aşa ceva la BAT), o să scârţâie rău de tot. My Documents synchronization e iarăşi un showstopper, etc.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
AD

Folder redirection, caching etc.
Hai că nu e dracul așa de negru, doar e foarte delicat de implementat bine.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,189
Hai ca mai vin cu o duma: cum dracu sa fac sa scap de SPAM-urile venite de la propria-mi adresa? Exchange 2003.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,189
Nu vreau sa instalez nimic local pe statie. Serverul Exchange deja detine un F-Secure Antispam peste care evident ca trece pentru ca se vad din domeniul local.
Eu ma intreb mai mult daca e vorba de vreun virus in LAN sau chiar local.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
905
Vezi sa ai activat in serverul de email ORFilter, DNSBL si RBL.

Eu ma intreb mai mult daca e vorba de vreun virus in LAN sau chiar local
Learn to read logs and view message header.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Pai serverul ala primeste mailuri din domeniu de la IP-uri din afara? Ca daca trimiti mail din domeniu (de la hulubei@serviciulluihulubei.com) o sa o faci prin VPN sau de pe interfata webmail a serverului, adica IP din domeniu. De ce ar trimite hulubei mailuri de pe cine stie ce IP din China sau Rusia care oricum e aproape sigur intr-un BL.

Cred ca pana si un Mark as spam in Outlook ar rezolva problema. Asta pe langa ce zice Jaffar mai sus.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,244
De ce garantiile acopera doar erorile de fabricare, nu si erorile de proiectare?!
 

Thor

Membru Junior
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,114
Adica? Un exemplu, te rog.
Cred ca depinde de cine acorda garantia aia. De exemplu la Kia Cee'd se schimba si piese proiectate gresit (un cuplaj flexibil de la directie subdmensionat, care s-a inlocuit la toate masinile fabricate inainte de o anumita data).
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Pentru ca probabil erorile de proiectare la care te gandesti tu sunt pur si simplu punctele in care produsul respectiv nu a fost compatibil cu ce aveai tu nevoie. Adica o eroare de proiectare in conceptia ta. Asa cum un scaun ingust nu e proiectat prost decat pentru o persoana... solida. Asta nu e un exemplu de proiectare proasta ci de adoptarea unei solutii nepotrivite pentru treaba care trebuie facuta.

Pentru proiectare proasta o sa vezi ca garantia acopera inlocuirile. Uita-te cate recall-uri se fac la masini, telefoane, etc. Se rezolva gratis pentru ca problema afecteaza multi utilizatori deci este un exemplu clar de greseala de conceptie. Parca Samsung a rechemat de curand cateva (zeci de?) mii de telefoane "pentru batrani" pentru ca nu puteau sa sune la 112 in diverse situatii.
Companiile care se respecta vor depune eforturi ca produsul lor sa indeplineasca standardele si sa faca tot ce eraplanificat sa faca. Companiile de vapor vor trage de chichite si iti vor spune "it's a feature, not a bug". :smile:

Tu la ce te gandeai concret?
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,189
Ca tot ati pomenit de masini mi-am amintit:
De ce toti producatorii se chinuie sa faca motoare tot mai puternice pentru a atinge performante dinamice tot mai bune in loc sa investeasca timp si efort in dezvoltarea unor noi cutii de viteze cu mult mai multe rapoarte sau sa dezvolte principiul de CVT sau orice altceva care are legatura cu ce e de la motor mai departe (inclusiv transmisie). Parca singura cale de progres este "more HP, less weight".
 
Top Bottom