Întrebări pe care ni le punem de mult

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
După exemplul "sistem de 14 milioane la 22", ia un d-ăsta. Apoi, dacă tot ai ajuns să cheltui 200 de lei pe un regulator, mai pui 200 şi ai şi baterie.

Cât de mari sunt variaţiile? În manualul Corsair-ului meu zice că ţine de la 90 la 260V. Un AVR simplu de 220V merge cam între 140 şi 260, deci tot sursa e de bază.

nicolin, dacă alimentatorul are mufă în care intră cablul, caută un cablu mai scurt. Greu de găsit, dar există. Dacă nu are mufă e mai complicat, atunci când tai cablul ca să-l scurtezi ar fi bine să ai heat shrink tubing la îndemână, ca să izolezi bine firele şi să faci şi să stea cumva cablul drept în zona tăieturii, pentru că dacă îl îndoi şansele să se toace la lipitură sunt mult mai mari. În cazul ăsta cel mai fain ar fi să desfaci alimentatorul şi să scurtezi direct de-acolo, dar 99% din alimentatoare sunt prinse în cleme şi lipite, pe urmă o să ai o mare chestie zdrenţuită pe margini şi lipită cu scoci.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
E 50 de lei, miahi. Chiar îs flauşat, nu mai am şi de UPS. :biggrin: Mâine îmi iau Accelero S1 rev. 2. Am înnebunit, taică! :shocked: :rulz:

Între timp m-am lămurit ce e cu regulatorul ăla: e cam ţeapă. Are rol doar de protecţie la supratensiuni, când releul întrerupe alimentarea şi trebuie să-l recuplezi personal.
 

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
mihai, eu ma refer la cablul ala cu 3 mufe la un capat, care intra in alimentator, si care are la capat priza mama (shuko de obicei) pentru bagat in... priza. :smile:
NU ma refer la alimentator si la cablul care iese din el si se conecteaza la laptop.
Si, intrebarea mea ramane: pot folosi 'sarma' mai usoara ca sa-mi fac un cablu care.. alimenteaza alimentatorul?
Adica e musai cablu de 1 cm grosime si 1/2 kg greutate?

PS: cablul la care ma refer eu este unul de tip alimentare PC sau alimentare monitor.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Chiar c-ai înnebunit.
Nebunii ne salvează de criză, rulând capitalul. :biggrin: Am făcut un gheşeft şi, de obicei, ce obţin trebuie să se ducă repede: nu-s deloc strângător. Dar mă gândesc şi la temperaturile din vară, când GPU-ul va cere aer: să aibă Accelero să-i dea. :wink:

Nu, nu mi-ai băgat tu şarpele pe gât, burebista a făcut-o! :smile:
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
N-ai înţeles, nu era cu sens peiorativ. :kul: :rulez:

PS: Noapte bună, plec la nani că mâine plec la Buc. de la 4.00.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
mihai, eu ma refer la cablul ala cu 3 mufe la un capat, care intra in alimentator, si care are la capat priza mama (shuko de obicei) pentru bagat in... priza. :smile:
Da, la ăla mă refeream şi eu :smile:. Există cabluri mai scurte. Eu aveam unul de la un rack extern, de vreo 20 de cm.

Cei de la Dell folosesc un cablu subţire şi fără împământare, dar nu-ţi recomand, că pe mine mă curentează carcasa laptop-ului.

PS: Noapte bună, plec la nani că mâine plec la Buc. de la 4.00.
Ce face omu' pentru un Accelero S1 :biggrin:.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
De ce Vista x64 îmi afişează că am 18GB RAM când momentan am doar 2GB? :biggrin:

Problema a apărut de la upgrade-ul vechiului XP (târnosit de pe desktop pe laptop apoi înapoi pe alt desktop apoi upgradat la Vista x86), dar am zis că de la cât de raped a fost SOul ăla are şi motive. Dar amu, la clean install? Cu format dat înainte? :confused:

Configuraţie sumară:
- Intel E2140 1.6GHz@3GHz;
- 2x1GB RAM Corsair XMS II @DDR751 5-5-5-15
- mb DFI Dark P965-S;
- restul e irelevant.

De notat e că asta apare doar în fereastra aia de la System din Vista (care zice 18GB) şi în Yamicsoft Vista manager şi în TweakUI (unde în sloturile unde am Corsair-ul afişează corect câte 1GB pe slot şi în celelalte 2 sloturi raportează module de 8Gb :insane: ), CPU-Z raportează corect.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Se pare că citeşte o valoare aiurea din BIOS, şi o afişează ca atare.
Un update de BIOS ţi-ar rezolva problema. I think.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Se pare că citeşte o valoare aiurea din BIOS, şi o afişează ca atare.
Un update de BIOS ţi-ar rezolva problema. I think.
Făcut şi d-ăla, tăt aia e. De menţionat e că şi cu overclocking şi fără tăt aşe indică :insane:

Faza cu sigilatul îmi surâde :biggrin:

Edit: şi-un screenşot :biggrin:
 

Attachments

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
De-o vreme mă tot deranjează aglomerarea de câini lătrători de prin cartier, se pare că s-au înmulţit peste măsură; nu pot să dorm, nu pot să mă odihnesc de ei. Am găsit pe varii site-uri o bogată gamă de pistoale cu bile; nu vreau să-i omor, doamne fereşte, dar o vânătaie pe cur tot le-aş face, să se mute naibii în alt cartier :smile: - întrebarea este: mă supun unor riscuri legale/şanse de a fi dat în judecată/whatever dacă trag cu pleznitoarea după ei pe la 4 dimineaţa?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
De plecat nu pleaca pentru ca nu au unde. Sunt peste tot. Deci tragi degeaba si risti sa te bage si la cruzime fata de animale (parca se votase legea).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Pe lângă asta, o să înceapă să te cârâie la cap şi toate băbăciunile din cartier care, la ora aia, n-au somn oricum şi monitorizează tot ce se întâmplă, şi-s persoane „cu suflet” şi te freacă la icre că de ce răneşti animalele.
 
Top Bottom