Întrebări pe care ni le punem de mult

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Erm, mă simt ca un prost, îmi poate spune cineva la ce foloseşte overlay-ul ăsta care nu mai este şi de care vă plângeţi? Că eu nu l-am remarcat (şi nici lipsa lui, for that matter) timp de mai bine de un an de zile...
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
You have 5 jars of pills. Each pill weighs 10 gram, except for contaminated pills contained in one jar, where each pill weighs 9 gm. Given a scale, how could you tell wich jar had the contaminated pills in just one messurement?
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
E cea mai rapida metoda de a afisa video pe ecran. In afara de faptul ca e rapida, permite si niste efecte imposibil (sau deosebit de greu) de obtinut altfel. (Vezi in blog-ul meu ca mi se pare ca am pus acolo un astfel de exemplu.)
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Şi cum se verifică absenţa overlay-ului? Din ce ştiam eu, cu PrintScreenuri din player sau jocuri. Ei, bine, eu le pot face cu 8800GT-ul meu.
 

Attachments

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Adică le pui pe toate pe cântar. Şi?
Dacă toate ar avea 10 grame, greutatea totală ar fi 150 de grame. Așa vor avea cu 1 gram mai puțin pentru fiecare pilulă din borcanul cu probleme. Diferența între greutatea măsurată și 150 îți dă fix numărul borcanului cu probleme (ex. dacă e 2 înseamnă că cele 2 pilule din borcanul 2 provoacă diferența).
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
De ce 150? Pentru că nu spune câte pastile sunt în fiecare borcan şi nici nu dă greutatea totală. Doar că 4 borcane au pastile de 10g bucata şi unul are pastile de 9g bucata.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Nu cântăreşti borcanele. Iei o pastilă din primul borcan, două din al doilea, trei din al treilea, etc şi le cântăreşti. Greutatea dacă ar avea toate 10 grame e 150 (150 = 10 grame *(5+4+3+2+1)), diferenţa îţi spune care e borcanul cu probleme.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Aaa, deci aşa funcţionează schema...foarte ingenios.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Si cu ce ar deranja asta un user normal, ce nu mai poate sa faca din cauza ca nu mai are overlay?
Citeşte aici, îndeosebi ultimul subtitlu. Overlay-ul ăsta e ca sindicatul, iar sindicatul (se ştie) e ca părul pubian feminin: nici nu te-ncurcă, nici nu te-ajută. Ca user obişnuit, fireşte. :wink:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
E cea mai rapida metoda de a afisa video pe ecran. In afara de faptul ca e rapida, permite si niste efecte imposibil (sau deosebit de greu) de obtinut altfel. (Vezi in blog-ul meu ca mi se pare ca am pus acolo un astfel de exemplu.)
Um... un 8xxx sau 9xxx mai are nevoie de viteza asta în plus?

Si cu ce ar deranja asta un user normal, ce nu mai poate sa faca din cauza ca nu mai are overlay?
Aia mă întrebam şi eu :smile:

Citeşte aici, îndeosebi ultimul subtitlu. Overlay-ul ăsta e ca sindicatul, iar sindicatul (se ştie) e ca părul pubian feminin: nici nu te-ncurcă, nici nu te-ajută. Ca user obişnuit, fireşte. :wink:
Am citit... şi hop surpriză!

One consequence of hardware overlay use is that a screenshot program (for example, the one automatically built into Windows that activates when the PrtSc key is pressed) often does not capture the content appearing in the hardware overlay window. Rather, a blank region containing only the special mask color is captured. This is because the screen capture routine doesn't consider the special video memory regions dedicated to overlays - it simply captures the shared main screen as rendered by the software's graphical subsystem. Some Digital Rights Management schemes use hardware overlay to display protected content on the screen, taking advantage of this quirk to prevent the copying of protected documents by way of screen capture[citation needed]. Disabling the support for overlays causes the normally overlay using software to fallback to the shared memory, enabling screenshots.
Adică, în mintiuca mea, e cam pe dos faţă de ce se povestea mai sus în thread: "Overlay-ul e probabil din cauza prostiei de HD-stuff impusă de blu ray şi restu', ca să nu le fure piraţu' filmele lor HD. A şi funcţionat, vreun an or so." Deci disabling overlay PERMITE mânărirea de blu-ray-uri... şi-atunci care e motivul pentru disabling it?
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Ideea e ca eu ca si multi altii ce mai pun un film pe TV, cu avutorul overlay puteam lucra pe monitor la ce vroiam cu un film rulat in spate si altcineva se uita la TV la film in full screen. Pentru altceva mie nu-mi pasa de overlay, nu fac editari si alte prostii pentru care ma trezesc peste noapte ca nu le mai pot face deoarece softul de editare folosea overlayul pentru a pune tot felul de filtre si tampenii. Eu vreau film in fullscreen pe TV si atat. Si asta fara artificii, fara pozitionat fereastra cum trebuie, fara extended desktop si TV cu rezolutie fix cat monitorul si alte tampenii.
 
Top Bottom