Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Poltergeist? De obicei se produce în prezenţa unui copil/adolescent, dar tu ai trecut de vârsta aia, nu? Sau o fi de la microundele astea de la antenele celularelor. :biggrin:
  PS: Mă, tu parcă chiar ai vrea să fie buhuhu...
   
 2. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Hai ca e ciudat. La ora la care redactam postul anterior eram dupa ceva bere++ şi ore de stat în hărmălaie mare (club) aşa că nu auzeam prea bine în jur. Dar mai devreme am fost trezit de zgomotul acela specific produs de un telefon mobil lângă un amplificator/radio/etc. După ce am aflat nervos că nu am nici un fel de telefon în cameră am început serios să mă gândesc care-i treaba. Adică vorbea vreun vecin şi emisia era atât de puternică încât ajungea la acel nivel crescut până la mine în aparatură?
   
 3. molia

  molia Membru

  Intre timp am gasit raspunsul la intrebarile de pe XF:
   

  Attached Files:

  • God.jpg
   God.jpg
   File size:
   12.6 KB
   Views:
   112
 4. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Al nostru n-are pipa. :frown:
   
 5. molia

  molia Membru

  Ii donez eu una daca vrea sa se apuce de treaba serioasa. Ar cam fi nevoie de un dictator. Din pacate au inceput sa se imputineze.
   
 6. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Există vreo modalitate prin care Yahoo! Maps să afişeze distanţele în sistem metric?
   
 7. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  De ce te doare capul după o intoxicație alcoolică?
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Deshidratare + lipsă de electroliţi, substanţe toxice în care se sparg chestiile din băutură, stuff like that.
   
 9. Azazel

  Azazel Barbar

  Intrebare noua: de ce te doare capul doar dupa anumite tipuri de alcool? Dupa putine beri nu ma doare capul. In topul generatoarelor de migrene ar fi Tuborg, Heineken si Stella Artois si bineinteles, doar dupa ce au inceput sa fie produse in Romania. Ma doare capul de la Ursus la cutie dar Ursus la sticla pot sa beau si 10-15 pe seara ca n-am nimic, totul e sa nu intind bautul peste 6-8 ore ca atunci dau in deshidratare-mahmureala. Pentru mine e evident ca e vorba de un compus al berii, altul decat alcoolul. Intrebarea e care si daca as putea sa-l "detectez" (desi pe eticheta nu vezi decat "malţ, hamei şi apă pură de izvor din mijlocul câmpiei, la marginea cimitirului" ).
   
 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu e un ingredient, e vorba de alcool şi eventual toxine de prin materia primă, procesul de producţie şi eventual ambalaj (cutie versus sticlă).
   
 11. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  E vorba de faptul ca atunci cand aia fac berea aia, mai pun si cate un lant ca sa ii dea gust.
   
  1 person likes this.
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Unele băuturi conţin "aditivi" pe bază de cupru, zinc sau alte ciudăţenii pentru potenţarea gustului, sau provenite din producţie, nu scrie nimeni că au aşa ceva pentru că nu depăşesc nu-ştiu-cât la sută sau pentru că n-a stat nimeni să le caute. Unii rezistă mai uşor la anumite substanţe, alţii nu - adică sunt sigur că vei găsi persoane care pot bea Ursus la cutie dar nu Carlsberg la sticlă, sau care nu pot bea nimic sau pot bea orice. Umbli cu spectrograful la tine şi vezi ce poţi bea şi ce nu...
   
 13. hulubei

  hulubei questionable intruder

  De ce nu există sau nu am auzit eu de HDD cu capete de citire independente? Electronica să poată citi de la fiecare cap de citire concomitent, astfel se utilizează ideologia de RAID0 chiar în interiorul unui HDD. Şi zău că de nu ar aduce sporuri de performanţă la cea mai lentă componentă a unui computer.
   
 14. nicolin

  nicolin Membru

  Subansamblul capetelor de citire este unul destul de delicat.
  Sa-l imparti in bucatele ar insemna sa obtii un produs cu o fiabilitate mica (mai multe componente in miscare) ce are nevoie de un mediu aproape perfect dpdv al lipsei vobratiilor.
  Sigur ca exista solutii pentru a-i imbunatati reistenta la socuri, insa tehnologia suplimentara ar duce la un produs final mult mai scump si mai voluminos.
   
 15. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Nu, ideea era de a citi de la toate capetele de citire in paralel, asa cum se poate face cu unele controllere de server scsi pe hdd-uri absolut identice.

  Am studiat si eu asta acum mai mult timp, si n-am ajuns la o concluzie clara, insa din exterior pare sa fie folosita ideea. Stiu ca acum mult timp aveam un hdd cu 2 platane, iar benchmark-urile de citire aratau ca doua cocoase de camila, pornind cu viteza mare pe margine, scazand la mijlocul primului platan, apoi crescand iar la marginea celui de-al doilea, cand schimba platanul. La hdd-urile noi, chiar cu mai multe platane, ai la acelasi tip de benchmark o scadere de la margine la mijloc si cam atat, deci e posibil sa se foloseasca tehnologia. Nu am posibilitatea acum sa caut teste comparative, dar daca se foloseste asa ceva, la hdd-uri din aceeasi familie dar cu capacitati mari (mai multe fete/platane) ar trebui sa creasca proportional viteza de citire.
   
 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cred că e din cauza memoriei, de obicei e un singur chip şi o singură pagină poate fi activă la un moment dat, pentru scriere ori citire (nu se pot face ambele operaţii simultan). Două capete care citesc în paralel nu prea au cum să scrie simultan în RAM. Există soluţii, ori RAM multi-chip (dar ocupă mai mult spaţiu şi costă mai mult, e mai complex PCB etc) sau memorii cache asociativ n-way (n de la 2 la 16), cum este cel din microprocesoare, dar e SRAM şi costă mult mai mult.
   
 17. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Adrian, datele citite de cele doua capete ar putea sa fie consolidate de catre electronica unitatii inainte sa iasa pe magistrala de date. Exact ce fece si un controller RAID, pana la urma. Dar probabil ca e vorba de cost. Exista harduri cu 2 capete de citire. De fapt, unul e read-only si celalat read/write. Sunt (erau?) folosite ca masura de securitate maxima, adica serverul conectat la internet avea acces doar la capul de citire, iar cel care si scria era pus la o statie independenta si neconectata in retea sau conectata doar la intranet. Astfel eliminai posibilitatea scrierilor din afara sau o reduceai dramatic. Dar pretul era destul de mare cat sa lase loc acestor harduri doar in curtea NASA & such.

  Nu stiu daca s-a continuat ideea in orice fel.
   
 18. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Un sistem rapid pentru a serializa datele care vin de la capetele de citire nu e greu de facut, exista multe metode pentru asta, pe accesul serial la memorie se bazeaza toate sistemele.
   
 19. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Şi cum ar face RAID0 dacă sectoare consecutive sau care logic sunt pe acelaşi cilindru pe disc pot fi oriunde? Ceea ce vedem noi pe post de configuraţie logică nu mai are reprezentare fizică de ceva ani buni, deja cilindrii au număr diferit de sectoare pe zone etc. Sector relocation încurcă şi mai mult lucrurile.
   
 20. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Adi, era vorba ca decat doua HDD cu un platan si un cap, puse in RAID0 din exterior, mai bine un HDD cu un platan si doua capete care sa functioneze ca un RAID0 din interiorul carcasei HDD. Cred ca problema intervine de la motorul care actioneaza capetele. Probabil este foarte dificil sa se realizeze o carcasa in asa fel incat sa poata incapea in ea motoare si actionari separate pentru fiecare cap in parte.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice