Am vazut
Dr. No, primul film din seria James Bond. Nu sunt fan al seriei, cred ca am vazut din intamplare vreo 2-3 filme, dar eram curios cum era Sean Connery in tinerete, il stiu doar din Hunt for the Red October sau Highlander.
Filmul e interesant. Nu bun, ci interesant. Exista o tona de stangacii, atat in jocul actorilor (Ursula Andress joaca prost, Sean Connery e aproape ok), dar in special din partea regizorului. Dar e interesant ca e filmat in Jamaica, au niste masini cu suspensii de barca si motoare de motocositoare, muzica din epoca (dar nu cea mai buna). James Bond, personajul, e mult mai womanizer decat in filmele actuale, s-a ocupat de 3 tipe diferite in filmul asta, prima fara nici o relevanta pentru film. De asemenea nu e super-eroul din ultimele decenii, ci chiar un pic cam natang pe alocuri, dar asta e.
Nu e cel mai bun film din serie, dar are un scor decent. Am pe lista pentru zilele astea urmatoarele 3, care au si scorurile cele mai bune. Nu recomand nimic, doar povestesc. Au inceput sa imi placa filmele care au in context ceva din locuri si vremuri pe care nu le-am vazut sau prins, nu complet artificiale sau inventate.