Filme, seriale, actori, popcorn

Am vazut Dr. No, primul film din seria James Bond. Nu sunt fan al seriei, cred ca am vazut din intamplare vreo 2-3 filme, dar eram curios cum era Sean Connery in tinerete, il stiu doar din Hunt for the Red October sau Highlander.

Filmul e interesant. Nu bun, ci interesant. Exista o tona de stangacii, atat in jocul actorilor (Ursula Andress joaca prost, Sean Connery e aproape ok), dar in special din partea regizorului. Dar e interesant ca e filmat in Jamaica, au niste masini cu suspensii de barca si motoare de motocositoare, muzica din epoca (dar nu cea mai buna). James Bond, personajul, e mult mai womanizer decat in filmele actuale, s-a ocupat de 3 tipe diferite in filmul asta, prima fara nici o relevanta pentru film. De asemenea nu e super-eroul din ultimele decenii, ci chiar un pic cam natang pe alocuri, dar asta e.

Nu e cel mai bun film din serie, dar are un scor decent. Am pe lista pentru zilele astea urmatoarele 3, care au si scorurile cele mai bune. Nu recomand nimic, doar povestesc. Au inceput sa imi placa filmele care au in context ceva din locuri si vremuri pe care nu le-am vazut sau prins, nu complet artificiale sau inventate.
 
Îmi e greu să înțeleg diferența între unele filme Pixar.

Au pe de o parte filme foarte amuzante (Monsters, Inc.), unele care pentru mine sunt foarte profunde (Inside Out și Soul) și unele de pură acțiune (Turning Red, Luca).

Chestia e că nu știu cum să mai mai raportez la filmele noi, fără să văd trailerul.

Aș prefera să nu mă uit la un film de pură acțiune, dar de multe ori un trailer nu spune povestea completă.
 
From Russia with love: nu. Pur si simplu nu. Nu am vazut decat prima jumatate, cu greu, e prost cu spume. Filmele cu Margelatu sunt capodopere, prin comparatie.
 
Chestia e că nu știu cum să mai mai raportez la filmele noi, fără să văd trailerul.
Eu nu mă mai uit la trailere și mă duc la film fără așteptări. Am avut câteva surprize plăcute.

AdrianB1 - multe din filmele cu Bond sunt foarte cheesy, eu m-am obișnuit să le văd prin prisma asta și sunt drăguțe. Mă rog, pentru mine ultimul film cu Bond a fost Die Another Day, Daniel Craig o fi el un actor bun dar este un Bond prost imo.
 
Sean Connery nu mi s-a parut foarte potrivit in rolul lui James Bond, dar nici total pe langa precum mi se pare Daniel Craig pe care nu-l suport absolut deloc, un fel de Brad Pitt cu accent britanic.

Mi s-a parut amuzat in schimb ce era permis atunci la TV
 
  • Like
Reactions: Neo
Andor e destul de ok. Clar peste ce a apărut în ultima vreme în universul sw sau chiar în general în zona sf.
 
The peripheral. Cu si despre lesbiene, dar nu exagerat, si apocalipsa de toate felurile. Nu stiu daca merita un al doilea sezon, nu ca ar fi prea woke, ci prea plictisitor, plin de sabloane si cretinatati pe ici, pe colo. Genul "scenaristi cu creierii fumati prea tare".
 
Mda. Am făcut abonament la Disney+ pentru că pitica e în faza cu prințese și zâne, și cum Disney e tata lor... Așa. Și a venit ieri vremea să bifăm și Aristocats, dar ia-l de unde nu-i. Imposibil să nu fie, ne-am zis; hai că poate nu e dublat în germană (deși și asta improbabil) ca să-l poată înțelege, dar deloc?!

Până am remarcat un text micuț la rezultatele căutării cum că unele rezultate au fost filtrate ca nepotrivite fiindcă eram într-un profil de copil. Ia să încerc - am schimbat pe profilul meu și uite-l! Doar că începe cu un ecran negru de 10 secunde cu un text gen:

"Acest film promovează stereotipuri și comportamente discriminatorii nepotrivite pentru copii în vremurile de azi, și Disney a ales să nu șteargă filmul ci doar să pună acest avertisment."

FGM de cancel culture și de americani offended de orice respiră!! Ce stereotipuri, ce discriminare? Că acțiunea se petrece în Parisul european unde nu e diversitatea de azi din State? Că e vorba de o Madamme bătrână care are majordom ce poftește la moștenirea averii și vrea să facă de petrecanie pisicilor moștenitoare trecute în testament? Că un motan cu blană închisă și vocea unui actor negru cântă la trompetă jazz, iar o pisică siameză e galbenă și cu ochi mici și cântă cu bețe de sushi la pian??

Wtf???
 
Atata timp cat ii sponsorizezi, o sa faca chestii din astea. Si nu poti spune ca nu stiai, ca tot Internetul se plange de Disney, Netflix si Marvel de vreo cativa ani, nu de saptamana trecuta.
 
FGM de cancel culture și de americani offended de orice respiră!! Ce stereotipuri, ce discriminare? Că acțiunea se petrece în Parisul european unde nu e diversitatea de azi din State? Că e vorba de o Madamme bătrână care are majordom ce poftește la moștenirea averii și vrea să facă de petrecanie pisicilor moștenitoare trecute în testament? Că un motan cu blană închisă și vocea unui actor negru cântă la trompetă jazz, iar o pisică siameză e galbenă și cu ochi mici și cântă cu bețe de sushi la pian??

Wtf???
Ți-am bolduit stereotipurile :biggrin:

Oricât ne-am da cu fundul de pământ, astea erau stereotipurile vremurilor. Măcar au lăsat filmul neatins, cu un disclaimer de bun simț. Este și o oportunitate în a le explica piticilor că nu doar negrii cântă jazz la trompetă - dar ei erau majoritatea pentru că <insert aici sursele jazz-ului cu poveștile mișto din spate> și că nu doar orientul îndepărtat face sushi mișto și <insert originile sushi aici cu tot cu trimiteri la culturile în care se regăsește drăcia>.

Eu am avut o interacțiune foarte tare cu piticele: am pornit Seasons after Fall și m-am trezit instant cu ele lângă mine. "Ce e aia?" "O vulpiță, uite, latră așa" <priviri confuze> "Vulpile sunt rele! Și nu latră așa!". Ceea ce mi-a dat oportunitatea să le arăt Juniper Fox pe Youtube cum doarme și miaună și latră, cu tot cu explicații că animalele sălbatice nu sunt "rele", ci mănâncă pentru a supraviețui și găinile sunt pe lista de bucate, alături de alte viețuitoare, și că totul este în echilibru în natură (mă rog, teoretic, înțelegi tu :biggrin:).

Atitudinea față de "cancel culture" nu mi se pare potrivită, tot întâlnesc nervi pe "PC" și "woke culture" și tot așa. Părerea mea este că evoluția societății înspre toleranță și acceptarea diferențelor între oameni și eliminarea stereotipurilor este un lucru bun. Mi se pare un lucru bun intoleranța față de rasism și stereotipuri și calling them out whenever they appear. Asta este o părere personală după ce am trăit aproape un deceniu cu o groază de alte nații în jur și niciun vecin arab nu s-a dinamitat pentru că nu au ridicat gunoiul și nici negrii nu i-am văzut să fure (deși insistau să mă invite la petreceri de Crăciun la biserica lor unde băgau gospels și dansuri :biggrin:).
 
  • Like
Reactions: LNT
Eu am crescut cu vecini arabi si nici nu se gandea vreunul sa dinamiteze straini, dar nu are nici o legatura cu ce ai scris tu mai sus. Propovaduiesti toleranta cu ce ai tu chef si intoleranta cu ce nu ai chef, pentru ca automobile. Acceptarea diferentelor intre oameni e una, eliminarea stereotipurilor e alta, iar bagat pe gat chestii pentru ca automobile e cu totul si cu totul altceva care mie mi se pare o porcarie. Daca e toleranta nu imi baga negresa Alba ca Zapada sau Mica Sirena, ca nu se potrivesc in context, si nu mi-l face pe Spiderman gay si Captain America trans-woman doar pentru ca poti, fara nici o logica. Vrei eroi gay, trans sau negri? Inventeaza unii, nu ii vopsi pe cei actuali, e prea greu?

Si in contextul in care bagi pe gat diverse categorii de persoane o sa observi ca chestia aia va avea recul - deja are, doar ca nu e popularizat. Spre exemplu in SUA oamenii de toate rasele, inclusiv negri, nu au incredere in medicii negri pentru ca o gramada au fost admisi si promovati in facultati pe criterii de rasa, fara garantia ca sunt competenti. Stii cine sufera cel mai tare? Medicii negri competenti. Sa iti spun cate miliarde de dolari a pierdut Gillette in urma unei singure reclame cretine cu "toxic masculinity"? Sau Nike? Sau compania aia australiana care angaja doar femei, inchisa dupa 1 an si patroana (femeie) a zis ca a fost o mare prostie si ca motivul pentru care au esuat a fost structura personalului.

Cancel culture e un cretinism. Ai voie sa spui doar ce vrea stanga, punct. Sigur ca da, ei detin adevarul absolut si incontestabil.

Si apoi ajungi la chestii gen "despagubiri pentru negri pentru ca au fost sclavi". 5 milioane de dolari in San Francisco, intr-un stat care nu a avut sclavie, catre niste oameni care in majoritate au emigrat in SUA dupa abolirea sclaviei si cu banii unor albi, asiatici si latino care nu au detinut sclavi. Pentru ca orice idee e perfecta daca e pro orice categorie declarata oprimata.
 
Last edited:
Oricât ne-am da cu fundul de pământ, astea erau stereotipurile vremurilor.
Problema mea e că aceste decizii și impresii le au niște adulți, care aplică asupra unor filme niște interpretări de-ale lor și (proaste) intenții de a spăla niște realități poate istorice, fiindcă e la modă să fii „offended”. Poate mă refer greșit la cancel culture și wokeism când poate ar trebui să existe ceva gen offendism. Dar ce diversitate rasială să ai la un film ce arată, nuș', vikingi? De ce să negi realitatea istorică a ălora care au inventat jazz-ul? Un copil nu face nici o asociere între o pisică siameză galbenă și o rasă, decât dacă un adult îl învață că asiaticii-s niște gălbejiți și insinuează că ar fi cumva inferiori. Dar în Aristocats, e un personaj foarte simpatic care face muzică excelentă într-o trupă amestecată de pisici muzicante, deci chiar nu văd de ce un film pentru copii ajunge cenzurat fiindcă deranjează niște adulți care nu-s nici ăia cei mai stelari reprezentanți ai umanității.

Sunt n filme care au înțelesuri diferite la vârste diferite. Dacă e să o iei cu mintea de adult, copiii nu dispar în lumea magică a lui Peter Pan, ci ăia sunt copii care au decedat, și de-aia părinții le plâng dispariția. Motanul Încălțat face niște învârteli pentru a transforma un tânăr țăran într-un prinț, prin furt, minciună, înșelătorie și crimă; e ok ca filmul să treacă de cenzura că apar oameni cu piele de culori diferite în film, chiar dacă acestea sunt valorile pe care le promovează?
 
În altă ordine de idei, în cele din urmă a ajuns rândul Mandalorian-ului să fie vizionat în câteva nopți. A fost destul de entertaining din moment ce nu l-am abandonat pe parcurs, dar probabil că nu-s un hardcore fan ca să mă entuziasmez fără măsură. Battlestar Galactica m-a acaparat mult mai mult la vremea lui. [edit] De fapt mi-am amintit - highlight-ul Mandalorian a fost să-l văd pe Bill Burr într-un rol cinematografic, nu doar stand-up :smile:

Witcher, în schimb, l-am suportat cu oareșce dificultate, sperând la o schimbare de stil, dar tot la relationship drama s-a întors și m-am uitat mai departe la stilul „let's get this over with". Cumva mi-a lăsat un gust de Farscape mai prost. De următorul sezon, dacă și când va mai apărea, nu mă mai apuc.
 
Last edited:
Problema mea e că aceste decizii și impresii le au niște adulți, care aplică asupra unor filme niște interpretări de-ale lor și (proaste) intenții de a spăla niște realități poate istorice, fiindcă e la modă să fii „offended”. Poate mă refer greșit la cancel culture și wokeism când poate ar trebui să existe ceva gen offendism. Dar ce diversitate rasială să ai la un film ce arată, nuș', vikingi? De ce să negi realitatea istorică a ălora care au inventat jazz-ul? Un copil nu face nici o asociere între o pisică siameză galbenă și o rasă, decât dacă un adult îl învață că asiaticii-s niște gălbejiți și insinuează că ar fi cumva inferiori. Dar în Aristocats, e un personaj foarte simpatic care face muzică excelentă într-o trupă amestecată de pisici muzicante, deci chiar nu văd de ce un film pentru copii ajunge cenzurat fiindcă deranjează niște adulți care nu-s nici ăia cei mai stelari reprezentanți ai umanității.

Sunt n filme care au înțelesuri diferite la vârste diferite. Dacă e să o iei cu mintea de adult, copiii nu dispar în lumea magică a lui Peter Pan, ci ăia sunt copii care au decedat, și de-aia părinții le plâng dispariția. Motanul Încălțat face niște învârteli pentru a transforma un tânăr țăran într-un prinț, prin furt, minciună, înșelătorie și crimă; e ok ca filmul să treacă de cenzura că apar oameni cu piele de culori diferite în film, chiar dacă acestea sunt valorile pe care le promovează?
Păi stai că nu discutam de diversitate rasială, era pur și simplu vorba despre niște stereotipuri ale vremurilor în care au fost făcute respectivele filme de animații și până la urmă nu a cenzurat nimeni respectivul film - doar au pus un disclaimer în față pe care copilul oricum nu-l bagă-n seama, disclaimer la care tu te-ai activat că hop cenzură. Cenzura înseamnă altceva - și intră la alte probleme - până una alta filmul era neatins altfel și după cum am spus este o ocazie să povestești cu pitica despre jazz n stuff.

Eu am impresia că poate ne activăm prea ușor la anumite chestii care-s puse acolo cumva cu un scop considerat bun. Uite, de exemplu eu am văzut când eram mic filme relativ nepotrivite vârstei - serios, Alien la 8 ani, n-am dormit 2 săptămâni :biggrin: - că nu scria nimic nicăieri că nu-i ok ca un copil să vadă nivelurile alea de violență practică și sugerată pe ecran. Nici nu știu dacă m-a afectat profund, că n-am cu ce să compar, dar parcă n-aș vrea să-mi văd copilul de 8 ani că vede Alien. Terminator 2 da, deși și acolo este destul de nasol în teorie - mult sânge și multă violență pe ecran pentru un film de altfel emoțional și care ar face clar copilul să bocească incontrolabil când "robotu' bun moare". Unde tragem linia între "ok de vizualizat" și "oh, heck nope"? Până la urmă este tot subiectiv, și dacă nu ești adult tot altcineva ia decizia pentru tine.

Totodată am mai observat ceva - noi deplângem cenzura Tom și Jerry dar multicei copii din ziua de astâzi sunt total neinteresați de T&J, original sau cenzurat. Valabil pentru mai multe desene animate de când eram noi copii și nu numai desene animate, ci și cărți/reviste/etc. Și nu-s copii proști sau needucați. În același timp am întâlnit și copii de 8 ani care sunt pasionați de Fortnite și copii de 8 ani pasionați de Nintendo Gameboy (ăla vechi pe care joci tetris chiorându-te la un ecran fără backlight), care la prima vedere sunt la fel de sharp mental și inteligenți. Mi se pare interesant, poate chiar există preferințe în entertainment și nu prea există "opere clasice" care sunt invariabil interesante și faine indiferent de time & age*.


*Am văzut de curând Casablanca (1942) și chiar dacă mie mi-a plăcut destul de mult aș putea înțelege de ce ar fi hiper snoozefest pentru mulți oameni din generația mea, darămite pentru generațiile de adulți mai tineri de acum.
 
Back
Top