Tu poate n-ai da, că ți-e mai utilă o tabletă sau altceva. Dar soră-mea, de exemplu, ar fi foarte mulțumită de un Kindle, și încă unul din ăsta de 6", nu cel mare. Încape în poșetă, e foarte ușor, bateria ține enorm de mult, și poate citi cărți cumpărate de pe Amazon fără să mai aștepte livrarea lor fizică. Nu-i trebuie nici acces la net wireless, nici alte aplicații, nici măcar să facă pe mp3 playerul; pur și simplu vrea o modalitate de a citi cărți într-un mod mai simplu decât căratul lor.
Eu nici nu mi-aș închipui să iau un Kindle din ăsta mic, ci neapărat unul cu ecran mare: dacă tot citesc, păi măcar să semene cu o foaie de hârtie, să pot avea iluzia unei pagini întregi de ziar sub nas. Dar aceeași dimensiune m-ar incomoda; poșetă (atât de mare) n-am
Plus că, de când Amazon a lansat Kindle for Windows și Kindle for Android, readerul mi-ar fi chiar în plus. Am la mine fie laptopul în ghiozdan, fie netbook-ul când călătoresc „light”, fie Samsung Galaxy S-ul cu ecranul mare pe care devorez capitol după capitol în metrou fără să încurc pe nimeni și fără să mă deranjeze ecranul mic.
Am cochetat și cu B&N nook, dar deși ca hardware e superior, n-am ce face cu el ca servicii: B&N nu știe să facă vânzări internaționale și oriunde în afara SUA nu poate fi sincronizat cu cărțile electronice cumpărate. M-am uitat și la alte readere, să aibă suport pentru PDF mai bun (și apoi m-am gândit „oare de câte ori citesc io PDF-uri?”), să aibă și wireless și un browser, să una, să alta... Păi ori vreau puterea de calcul a unei tablete, ori ecranul și bateria unui ebook reader, ori dimensiunile unui smartphone. Deci... aștept ecranele OLED care se pot împături