E-book readers

Eu plătesc mai peste tot cu CVV... adevărat, ţin sume mici pe cardul respectiv.
Parcă şi la Amazon îţi cere...
 
Am si eu o intrebare putin off-topic:
Despre Amazon.com: Exista posibilitatea de plata cu cardul dar securizata (cu CVV)?
Eu nu am reusit decat plata nesecurizata, si nu prea ma incanta....
Mie mi se pare că e musai să introduci și codul de securitate. Peste tot pe unde-am plătit eu pe net cu un card Visa clasic (în relief, cu cip), a fost nevoie de codul de securitate.
 
pret aparat = 129 USD
transport = 26,97 USD
Astea se platesc la Amazon.
TVA = 24% din suma de mai sus
Taxe vamale = 3,7% din aceeasi suma
Astea se platesc la UPS cand ti-l aduce.
Nu se poate arata vamii o hartie care zice ca toata cutia costa 5$ ? Un fake invoice adica ? Sau sa intreb altfel: vama romana iti vede factura ta cu Amazon ? De unde stie cat costa produsul ? Si daca nu iti vede factura, nu merge aplicata intrebarea no.1 ?
 
Sunt eu cretin că nu suport tunuri de-astea de genul "hai să fraierim statul român, că şi el ne fraiereşte pe noi"? Prin sistemul ăsta de ciordeală reciprocă intrăm în cercul ăsta vicios: noi ţăpim statul de taxe, statul ne bagă alte taxe pe gât, ad nauseam. Nu contează cine a dat cu piatra primul. In this game, everybody is retarded anyway.
Eu am plătit ce trebuia să plătesc, chiar dacă mi-a convenit sau nu. Asta e viaţa, măcar eu să fiu cinstit cât se poate. Ştiu că cinstit = fraier în vremurile astea, dar eu tot prefer să mă privesc în oglindă şi să mă înjur că-s cinstit, decât să-mi fie ruşine că nu-s. Părerea mea, hâc.
 
Vama folosește factura pusă de Amazon în cutie. Și, crede-mă pe cuvânt, chiar vrei asta. Că dacă n-ai factură, vameșul nu știe la ce valoare să aplice taxele vamale, și atunci scoate catalogul vamal care e un compendiu general de chestii supraevaluate. Mai bine plătești taxe pe cât valorează produsele decât pe cât zice catalogul ăla...
 
war4peace, eu am pus o intrebare la obiect; raspunsul tau a fost pe langa - si nu, nu vreau sa deviem intr-un topic de cat de eficient cheltuieste statul lor banii nostri.
Un tip si-a cumparat din State o camera video HD + baterii + dvd-uri. Total: 1500$, platiti cu cardul la firma din NY. La vama a zis ca a declarat suma de 100$ (sau mai putin ?), ca era super 2nd hand, ultra naspa, etc. Plus curier si tva, si tot a iesit mai ieftin decat in magazinele de la noi.
Datorita acestui caz am intrebat cum functioneaza vama. Si intre noi fie vorba, si eu tot asa as face, decat sa imi dau banii mei statului lor.
// bine ca vamesii nu se ocupa cu forumurile, ci doar cu hi5 & facebook.
 
Uite am am scapat eu de vama la un laptop in valoare de 1149$, suma la care vama m-ar fi rupt in doo.:smile:

Am comandat de pe Amazon.com, am platit cu cardul meu (Visa Electron, BCR) si la shipping address am pus adresa unui baiat amabil de pe CG (dau link pe PM, nu vreau sa fac reclama). El a scos factura si a trimis coletul mai departe catre mine. La vama nu au fost probleme, desi domnul de acolo a cautat crizat factura, vazand laptopul sigilat. Daca pe declaratia vamala scrie ca e cadou, atunci nu se plateste nimic.

In final am platit asa:
- 1149$ - in AppleStore era 1199$, la care se adaugau taxe, pe Amazon era 1149$ iar taxele erau 0$.
- 18$ - transportul de la Amazon la el acasa. (Two Day Shipment)
- 30$ - comisionul lui, foarte ok tinand cont ca unii iau 10%.
- 60$ - transportul pana in Romania (USPS, Express, 3-5days, a sosit in doua:biggrin:)

Total ~1260$. In Romania era ~1850$, din cate imi amintesc.
 
Last edited:
Eh, whatever, eu vreau doar să vă fac conştienţi că voi vă bucuraţi pe de o parte că aţi ţăpit statul român de ţ dolari şi el vă ţăpeşte pe partea ailaltă cu ţx2 dolari. Dar dacă vă băgaţi degetele în urechi şi faceţi "laaa-laaa-laaa", treaba voastră :smile:
Cine vrea să priceapă, pricepe. Cine nu, nu :smile: - Sorry de offtopic.
 
De ce nu este interesant produsul asta, pur romanesc ? Din cate vad, suporta toate formatele posibile & imposibile de carti electronice. Si tehnologia e-ink nu este un plus ?
 
Era interesant pe la 500 RON. IRiver e pe la 800 RON și face cam aceleași lucruri și ai certitudinea că nu e asamblat de nea Vasile.
 
Russian thing, American thing, Romanian thing, all made in Taiwan / China, deci argumentul cu nea Vasile nu sta 100% in picioare.
E proiectat in Romania, insa asamblarea e facuta in Asia, chiar citeam recent un articol de acest gen referitor la tableta celor de la Allview.
 
Proiectarea din Romania se rezuma la ceva de genul: vrem o tableta cu taciscrin, xMb RAM si yGb spatiu de stocare, cat se poate de ieftina, nu?
 
Last edited:
Screw Kindle. :biggrin: Pentru un dispozitiv care va fi folosit exclusiv ca reader n-o să dau niciodată atîţia bani. Şi încă o să am pretenţii, gen să nu fie locked pe un anumit magazin/DRM şi să aibă card SD şi/sau suport USB mass storage şi punerea de cărţi pe el să se reducă la drag and drop. Nu cu clienţi speciali sau alte tîmpenii.

Bani de genul ăla (maxim 1000 de lei) o să dau pe o tabletă de 7" pe care pe lîngă citit am şi WiFi, pot să mă dau pe web, juca un joculeţ şi asculta o muzică. Dacă poate şi filme sau webcam, bonus. Dar o să am pretenţia să ţină bateria cîteva ore bune în cele mai naşpa circumstanţe (vizionat filme), cel puţin o zi întreagă pentru muzică, jocuri, WiFi, şi mai multe zile doar ca e-reader.

Wake me up cînd apare aşa ceva şi după 6 luni de la lansare încă o cumpără lumea în draci şi n-are probleme ascunse.

PS: Apropo de iPad, că am pus şi eu mîna pe unul. WTF vrea lumea să spună cînd zice că e "greu"? Ehe, ce înseamnă să treci de la telefon la iPad în loc de la netbook străvechi la iPad. :smile: NEC MobilePro 900c are 900g, alea 730g ale iPad ar fi o îmbunătăţire. :smile: Serios acum, orice carte cît de cît mai voluminoasă are 500-700g. Ce rîzgîiaţi frate...
 
Tu poate n-ai da, că ți-e mai utilă o tabletă sau altceva. Dar soră-mea, de exemplu, ar fi foarte mulțumită de un Kindle, și încă unul din ăsta de 6", nu cel mare. Încape în poșetă, e foarte ușor, bateria ține enorm de mult, și poate citi cărți cumpărate de pe Amazon fără să mai aștepte livrarea lor fizică. Nu-i trebuie nici acces la net wireless, nici alte aplicații, nici măcar să facă pe mp3 playerul; pur și simplu vrea o modalitate de a citi cărți într-un mod mai simplu decât căratul lor.

Eu nici nu mi-aș închipui să iau un Kindle din ăsta mic, ci neapărat unul cu ecran mare: dacă tot citesc, păi măcar să semene cu o foaie de hârtie, să pot avea iluzia unei pagini întregi de ziar sub nas. Dar aceeași dimensiune m-ar incomoda; poșetă (atât de mare) n-am :biggrin: Plus că, de când Amazon a lansat Kindle for Windows și Kindle for Android, readerul mi-ar fi chiar în plus. Am la mine fie laptopul în ghiozdan, fie netbook-ul când călătoresc „light”, fie Samsung Galaxy S-ul cu ecranul mare pe care devorez capitol după capitol în metrou fără să încurc pe nimeni și fără să mă deranjeze ecranul mic.

Am cochetat și cu B&N nook, dar deși ca hardware e superior, n-am ce face cu el ca servicii: B&N nu știe să facă vânzări internaționale și oriunde în afara SUA nu poate fi sincronizat cu cărțile electronice cumpărate. M-am uitat și la alte readere, să aibă suport pentru PDF mai bun (și apoi m-am gândit „oare de câte ori citesc io PDF-uri?”), să aibă și wireless și un browser, să una, să alta... Păi ori vreau puterea de calcul a unei tablete, ori ecranul și bateria unui ebook reader, ori dimensiunile unui smartphone. Deci... aștept ecranele OLED care se pot împături :biggrin:
 
Pentru un dispozitiv care va fi folosit exclusiv ca reader n-o să dau niciodată atîţia bani. Şi încă o să am pretenţii, gen să nu fie locked pe un anumit magazin/DRM şi să aibă card SD şi/sau suport USB mass storage şi punerea de cărţi pe el să se reducă la drag and drop. Nu cu clienţi speciali sau alte tîmpenii.

Bani de genul ăla (maxim 1000 de lei) o să dau pe o tabletă de 7" pe care pe lîngă citit am şi WiFi, pot să mă dau pe web, juca un joculeţ şi asculta o muzică. Dacă poate şi filme sau webcam, bonus. Dar o să am pretenţia să ţină bateria cîteva ore bune în cele mai naşpa circumstanţe (vizionat filme), cel puţin o zi întreagă pentru muzică, jocuri, WiFi, şi mai multe zile doar ca e-reader.

Wake me up cînd apare aşa ceva şi după 6 luni de la lansare încă o cumpără lumea în draci şi n-are probleme ascunse.

+ + +
 
No, am pus si eu Kindle for Android pe HTC Desire, nu cred ca as rezista prea mult sa citesc in stilul asta, e mic ecranul, e obositor. Personal consider ca pentru un e-book reader ecranul e-ink este o necesitate, mi-a placut la nebunie cum se vede pe Kindle, nu ai backlight, nu iti obosesc ochii. Da, un astfel de ecran iti limiteaza celelalte posibilitati de utilizare ale aparatului, insa e vandut din start ca e-book reader si atat, pentru restul chestiilor exista Galaxy Tab si iPad.
wirespot & Adrian, e OK bugetul ala de 1000 de lei pentru o tableta-e-book-reader-briceag-elvetian-soft-impecabil-si-liber-conectivitate-maxima-baterie-super, insa mai intai trebuie sa ajunga paritatea leu-dolar la 1:1. :biggrin: Eu unul as prefera si sa mearga pe baza de e-ink pentru carti si pe LCD/LED pentru celelalte, eventual sa ruleze si un OS foarte bine optimizat pentru touch, sa lucreze bine cu documente office si sa decodeze hardware .mkv-uri. :goofy:
 
Back
Top