Ăm... e-readerele NU au ecrane LCD, din cauză de autonomie redusă și ergonomie proastă. Au ecrane e-ink, fără backlight, la care consumul de curent electric este doar când „dai pagina” și face refresh la ecran. Operațiunea e un pic mai lentă, însă ecranul ăsta e mult mai comod pentru ochi.
B&N Nook nu e disponibil în afara SUA. În plus, chiar și dacă ai fi cetățean american, cât timp ești în afara SUA nu poți face cumpărături de cărți electronice ca să le pui în biblioteca digitală, deși cele ce le ai deja în bibliotecă le poți sincroniza cu Nook-ul oriunde te-ai afla. Sux.
Amazon Kindle e mult mai „liberal” la treaba asta, mulțumită experienței internaționale a Amazon-ului. Cel cu wireless și fără 3G pare acceptabil.
La alte readere, problema cea mai urâtă probabil este la modul în care lucrează cu PDF-uri. Toate se laudă cu suport pentru PDF, însă dacă acesta e limitat la nivel de zoom și panning, e nasol. Cele mai deștepte știu și reflow, și rotire, și alte șmecherii. Desigur, asta nu se aplică unui PDF ce conține imagini JPG ale cărților scanate, ci doar la text-text.
Între celelalte formate de fișiere există convertoare, sau magazinele electronice de unde le cumpărați probabil le oferă în formate diferite.