Caut un program care sa faca <ceva>

Nu prea mai ai acces atât de low-level la disc de niște ani de zile, până și softurile de producător au fost serios ciuntite din acest punct de vedere. Acum faci totul prin interfața SMART, software-ul e destul de prostovan, adevăratele utilitare sunt în firmware și... meh. :frown:
 
Si parca avea interfata numai in rusa (cand l-am testat). In rest e absolut OK programul, dar tot nu le marcheaza bad.
 
Ala pentru DOS, da, e doar in rusa. In link ti-am dat varianta Windows care este tradus... aproape corect.

LE:
Scandisk pentru DOS are optiune pentru timeout on/off, dar valoarea timeout-ului nu este modificabila decat the hard (coded) way.
 
Last edited:
HDD Regenerator era chiar ciumeg la reparat chestii (sau, cel puțin, marcat stuffs ca bads), dar am pornit multe laptops cu HDDurile reparate cu ăla care dădeau BSOD când citeau un sector la bootare.
 
Ok, exista un mic soft care sa inlocuiasca total (adica si cand apesi butonul de delete si in context menus) windows delete cu un "safe delete"? Am zece softuri d'astea dar mereu apas DEL din graba (in loc sa sterg fisierul "safe"). Nu ma intereseaza ce algoritmi pentru paranoici foloseste, un zero fill e perfect pentru familia mea.

Desigur :beer:
 
Nu există o metodă simplă pentru așa ceva și nu e o idee prea bună să "editezi" la nivelul ăla sistemul de operare (ai putea intercepta apelul de file delete, dar e unul global, adică oricine șterge un fișier va apela noul delete => se duce naibii performanța, dacă face orice aplicație un temp file și-l șterge, ți se va apela același safe delete). O integrare de tipul context menu pe fișiere e probabil cea mai apropiată metodă "safe". Cel mai aproape de asta ar fi un scheduled task des care să curețe ce găsește în recycle bin.
 
Caut un program care să schimbe numele și atributul de dată al unui fișier video în funcție de data din header/metadata, în mod similar cum pot face asta pentru poze folosind AmoK EXIF Sorter.
 
TagScanner face cam asa ceva pentru muzica, dar vad ca stie si fisiere video insa nu am idee cate formate de container stie si cat de bine o face.
 
Caut un program care sa verifice periodic paginile unui site de web si linkurile din ele si sa raporteze/alerteze cand sunt invalide/moarte/nu raspund. Paginile alea nu sunt un numar fix, ca sa le pot defini manual intr-o lista, trebuie pur si simplu parcurse din radacina. As putea scrie un programel sa faca asta, dar nu vreau sa reinventez roata.
 
Caut un program cat mai mic care sa stea minimizat in system tray, sa verifice periodic (cu GET, nu doar HEAD) o pagina web si care sa faca ding sau alt sunet atunci cand aceasta isi schimba continutul.
Ar fi bine daca ar putea ignora anumite chestii din pagina web, gen data si ora care apar pe ea, in cazul unei pagini generate dinamic.
O alta varianta ar fi sa downloadeze periodic pagina si sa faca ding atunci cand gaseste pe ea un anumit text definibil, de exemplu un formular de login ("<form ...>").

La ce l-as folosi:
Am un site unde trebuie sa introduc rezultatele controlului extern al calitatii. Acel site este picat mare parte a zilei, fie complet (adica nu se incarca deloc), fie afiseaza o pagina tip "web site unavailable". As rula acest program ca sa ma anunte cand pagina redevine accesibila.
 
Poti face un script care sa folosesca wget pentru a descarca pagina, cauti in pagina descarcata textul dorit si daca il gaseste il faci sa piuie. Spor!
 
Mai există aplicații (updatate, ex: să meargă pe Win7 64-bit) care să detecteze CPU Thermal Throttling? Am un Xeon quad core pe socket 771 mod to 775 peste care am pus ce mai aveam prin casă, adică un cooler de Celeron, și e normal să intre în throttling la un load mai mare, gen 1 minut de OCCT. Comportamentul e clar, mai întâi scade performanța (probabil cu NOP-uri forțate), după care (având în vedere că temperatura nu scade foarte mult doar cu asta) CPU-ul oprește 3 cores din 4 (interesant, până aici nu ajunsesem până acum, nu știam că așa face). Cu 3 cores oprite, se răcește suficient de mult ca să pornească iar cele 3 core-uri. Frecvența/multiplicatorul nu scad pe toată perioada asta. Aș fi interesat de un soft care să îmi arate când intră în starea asta; am încercat RMClock cu niște drivere signed, dar nu îmi afișează mai nimic, am încercat ThrottleWatch dar nu are drivere signed, și Windows-ul nu pare prea impresionat când îi zic să folosească unsigned - tot nu vrea.
 
Nope, RealTemp afișează bine merci Thermal status OK atunci când mai merge doar un core. Între timp s-a mai așezat și pasta termoconductoare, că nu mai intră chiar așa ușor în throttling - ieri intra imediat fără un ventilator în plus (unul de 12cm peste celălalt), azi și fără el durează un pic până intră în throttling. În graficul OCCT se vede cum apar primele semne de throttling (scade temperatura câteva grade) după care trece încărcarea pe un core. În timpul ăsta RT arată că totul e perfect. Bine, mai e și problema că RT nu știe Tj max pentru acel CPU (Intel dă Tcase = 67 de grade), probabil dacă o setez mai jos o să scrie că nu mai e ok, dar eu vreau detecție clară de throttling, nu doar de temperatură.

Ideea e că săptămâna viitoare vreau să pun un Noctua peste și vreau să știu cât mai rapid (n-o să am mult timp de monitorizat, și nici carcasa nu știu cât de aerisită e) cât de agresiv să setez ventilatorul. E clar că o să fie mult mai bine decât cu cel de Celeron, dar probabil n-o să țină pasiv.

2015-06-06-22h13-Temperature-Core #2.png throttle.png
 
Last edited:
AIDA64 - System Stability Test iti arata si daca procesorul intra in throttling. Insa ca idee, burn-in continut de acest test e mult mai bland decat Prime95/OCCT - se poate folosi si doar pentru monitorizare.
 
Poti sa-mi explici mai pe indelete ce se intimpla cu RealTemp? Vorbesc cu Kevin sa vedem de ce nu detecteaza Thermal throttling.
Nu-mi dau seama din pozele tale de unde ai dedus ca ai un core activ si 3 pe 0 in load. Daca te referi la primul grafic atasat de tine asa functioneaza Linpack, cu serii de load-uri urmate de o perioada de pauza de asta arata ca dintii unui fierastrau. Prime95 are incarcare liniara si acolo iti dai seama cel mai bine daca ai probleme cu throttling.
Stiu sigur ca detecteaza throttling-ul ca la vremea cind eram bagat in beta testing pentru el am vazul screensoate la kil cu thermal throttling in actiune si inregistrat de RealTemp.
Ce inseamna Am un Xeon quad core pe socket 771 mod to 775? Io am cam pierdut contactul cu hardware-ul de cind cu avionasele si tanculetele mele.
Aici ai un programel numit ThrottleStop. E facut tot de Kevin dar e targetat mai mult spre laptoape. Plus de asta e inca in development spre deosebire de RealTemp care e cam mort. Incearca sa vezi daca se manifesta altfel decit RealTemp.
 
Last edited:
Back
Top