Caut un program care sa faca <ceva>

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,468
Hmm, eu nu prea am observat comportamentul ăsta în Linpack până acum pe alte CPU-uri, dar cred că e din cauza memoriei - cu memorie mai puțină face mai des/observabil. Pe desktop-ul meu (uzual cu setare de 50%, 6GB RAM) merge 100% CPU în Linpack pe perioade mari de timp, doar cu urme de CPU low. Dacă-i setez mai puțină memorie mai seamănă cu ce se întâmplă pe celălalt, dar perioada de low e scurtă, probabil pentru că e mai rapid CPU/MEM. Nici eu n-am mai testat de ceva timp un CPU și se cunoaște :smile:.

2015-06-07-10h03-Temperature-Core #0.png 2015-06-07-09h54-CpuUsage-CPU Usage.png

De bănuit thermal throttling îl bănuiesc și pentru că dacă pornesc un prime în perioada aia de "low", abia se mai mișcă mouse-ul pe ecran; am făcut-o de 2 ori și singura soluție a fost reset de la buton, că sistemul era aproape complet unresponsive. E posibil să fie altceva, dar cam ciudată coincidența. Să văd și celelalte softuri azi.

Mod-ul 771 în 775 e hardware - trebuie inversați 2 pini cu un adaptor special + rotit 90 de grade tot CPU-ul (cu ghidajele de CPU tăiate). Dar funcționează :smile:. Din cauză că nu se complică foarte multă lume cu așa ceva, și pentru că nu-s compatibile chiar cu toate MB-urile, procesoarele astea sunt și mai ieftine - uneori 50% din prețul SH al unui Core 2 Quad aproximativ echivalent (aproximativ = xeoanele au mai mult cache). Ok, asta înseamnă acum ~100 de lei diferență, dar e o diferență care pentru unii contează.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,572
Hai sa facem altfel. Ruleaza prime95 cu RealTemp (sau ThrottleStop daca vrei) si vezi cum se comporta thermal throttling ala.
Nu zic ca n-ai dreptate, poate cu modul ala RT se incurca (cu toate ca am vazut ca ti-a identificat corect procesorul).

Eventual daca tot ai chef de teste ruleaza LinX (ultima versiune tinuta de comunitate e in postul asta). E un Linpack cu GUI dar ai acolo niste calcule de GFlops si timpul in care-l face. Daca ar fi probleme cu thermal throttling ar trebui sa ai diferente de GFlops si timp intre run-uri. Zic si io. :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,468
Hmm, între timp am observat o chestie și mai dubioasă - dacă pun o placă grafică separată (Radeon 5750) nu se mai bușește cu prime + occt în paralel - și într-adevăr, nu pare să fie throttling. S-o fi simțind ciudat placa grafică onboard; partea faină e că vreau să înlocuiesc cu ăsta un calculator care are alte tipuri de probleme cu placa grafică onboard (probleme mai complicate de performanță și rezoluție, de ex. merge ok în 1280x1024 dar nu în 1024x768, unde afișează artefacte pe ecran; în plus, placa de bază n-are chef să booteze dacă-i pui o placă grafică PCIe).

LE: mda, cu placă grafică externă merge de 2 ore și jumătate cu occt + prime fără probleme mari (adică e încă utilizabil). MB-ul are 75 de grade pe lângă socket (și de la surse), dar funcționează ok.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,468
Între timp am montat Noctua pe el (ăla de acum câțiva ani al lui burebista), stă la max 65 de grade cu un ventilator de sistem în lateralul cooler-ului, merge perfect și cu placă onboard și cu Radeon-ul. Nu a dat vreo eroare Processor Diagnostic Tool nici cu radiatorul mic de Celeron și cu/fără Radeon.
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Messages
199
Am nevoie de un program simplu care sa dea restart fortat la un Windows XP in fiecare zi la o ora fixa.
 

Thor

Membru Junior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,084
Scheduled task cu un .bat?
@echo off
echo Shutting down in 10 seconds. Please type "shutdown /a" to abort.
cmd.exe /K shutdown /f /t 10 /r

Link
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Messages
199
Nu, dar isi face treaba asa cum am vrut. Scheduled task nu asculta de mine.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Se dă un fişier audio (mp3, să zicem). Vreau ca la intervale anumite de timp să introduc în firul audio un sunet scurt de 1 s (de exemplu, o sirenă, dar orice altceva). Trebuie ca soft să ştie în primul rând să genereze sunetul şi apoi să-l mixeze cu firul melodic. Poate audacity să facă asta? Dacă nu, ce alt soft aş putea folosi? Mulţumesc.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Cred ca se face asa:
-generezi separat goarna sau sirena aia
- faci un track cu goarna la intervalul dorit
-mixezi cele 2 track-uri (mp3 si goarna)
Pasii 2 si 3 merg cu aproximativ orice software de editare audio (nu Sound Recorder, totusi). Sirena o cauti eventual pe CD-uri de verificat basii - gasesti pe net niste compilatii cu nume de genul asta.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Un "ceva" mic si destept sub Windows care sa scaneze coduri de bare folosind un webcam atasat exista?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,551
La o guglire rapidă, bcwebcam are o versiune moca, dar limitată la numărul de simbologii suportate. Ar mai fi QuickMark (fără suport Win8+), Zbar, sau unul mai manual în care trebuie să alegi tu tipul de codare și să deschizi fișierul de imagine care o conține. Începe cu Zbar, e open source.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Mai, multumesc. Google stiu si eu, ideea era sa-mi recomande cineva un anumit program, cu care a lucrat el si de care a fost foarte multumit. Nu prea am timp sa testez N programe de pe net. :frown:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,134
Cred ca o sa iti rogi moartea daca o sa scanezi coduri de bare cu webcam-ul. Ia-ti un cititor 2D, ca alea citesc 1D in orice pozitie i l-ai baga sub nas, ca un webcam. Rezolvi problema rapid si fara batai de cap.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,551
Asta aș zice și eu ca cea mai bună opțiune, o sculă dedicată (poate fi și un chinezism de 20$) bate de departe un webcam. 2D doar dacă chiar ai coduri bidimensionale sau QR-uri, altfel costul nu e justificat. Varianta 2 ar fi un smartphone cu cameră și o aplicație decentă de scanare, că astea au evoluat mult mai repede decât softurile pentru PC. Dar depinde care e nevoia la care îi cauți soluție, ce volum de scanări îți trebuie, de-astea.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Smartfon am, aplicatie pe el am, vreau insa sa scanez in PC. Volum de date insignifiant, am rejectat Quickmark si BCwebcam pentru ca demo, am rejectat Zbar pentru ca interfata fereastra DOS, am instalat ByteScout BarCode Reader (free, stie inclusiv webcam) si urmeaza sa vad de ce e in stare. .EOJ :beer:
 
Top Bottom