Conform normelor de protecție a muncii nici să cuplezi și să decuplezi echipamente la rețea nu ai voie dacă nu ești pregătit în domeniu. Așa că atunci când vrei să bagi niște rufe la spălat cheamă instalatorul să facă asta, meticulos, care să facă treaba bine.Da, dar trebe găsit electrician care să facă asta (meticulos, care dorește să-și facă treaba bine, etc), nu Gigi baston care reprezintă majoritatea electricienilor disponibili![]()
Problema reală pentru un cablu lung este că, dacă este rulat într-un colac STRÂNS (cum sunt unele prelungitoare cu suport de plastic pe care să înfășori cablul) și dacă ai un consum foarte ridicat prin el, cablul se va încinge mai repede, având riscul de a se topi și lua foc. Dacă îl lași liber, cablul poate disipa mai bine căldura decât dacă e strâns între mai multe înfășurări la fel de calde.
Unde naiba ai vazut electricianul ala meticulos? La mine dupa ce au trecut 3 echipe succesive de electricieni am scos toata instalatia electrica proaspat facuta si am facut alta cu manutele proprii. Da, am fost al naibii de meticulos ca era instalatia proprie, dar nu am semnat nici o fisa de protectia muncii....priză pe care a montat-o electricianul meticulos și care face treaba bine?![]()