Cat mai consumam?

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Eram ironic. Dacă până şi la montat un prelungitor ai nevoie de electrician...naşpa. Ştiu că sunt astfel de cazuri dar măcar am văzut că acele persoane au înclinaţii spre alte domenii cum ar fi gătitul. :smile:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,949
Bă voi citiți pe spatele paginii pe bune :biggrin:

Cine a zis de electrician pentru prelungitor? Era vorba de instalația electrică din casă, pentru numele lui Dumnezeu :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eram ironic. Dacă până şi la montat un prelungitor ai nevoie de electrician...naşpa. Ştiu că sunt astfel de cazuri dar măcar am văzut că acele persoane au înclinaţii spre alte domenii cum ar fi gătitul. :smile:
Uite mie mi-e frică de curentul electric. Nu fobie, dar nu mă bag. Nu asamblez prelungitoare, nu montez extensii, în afară de schimbat becuri şi băgat/scos chestii din priză, nu mă bag. Sunt ăla care cheamă electricianul ca să schinbe o priză. Dacă tu crezi că asta îmi micşorează oole, treaba ta :smile:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Uite mie mi-e frică de curentul electric. Nu fobie, dar nu mă bag. Nu asamblez prelungitoare, nu montez extensii, în afară de schimbat becuri şi băgat/scos chestii din priză, nu mă bag. Sunt ăla care cheamă electricianul ca să schinbe o priză. Dacă tu crezi că asta îmi micşorează oole, treaba ta :smile:
Am menţionat că probabil oole tale sunt bune la gătit. :hihi:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Eram ironic. Dacă până şi la montat un prelungitor ai nevoie de electrician...naşpa.
Nu e vorba de un prelungitor. E vorba de priză în perete, cu siguranţă diferenţială separată pentru ea. A fost simplu pentru că atunci când am cumpărat apartamentul existau doar 4 pereţi de beton (pe laturi) şi un stâlp de rezistenţă în centru. Tot restul a fost pus în prezenţa mea.

Iar electricianul ăla meticulos... El a făcut şi instalaţia din casa bunică-mii, şi dacă în 40 de ani (timp în care consumul în acea casă a crescut de vreo 10 ori) nu i-a ars casa (de lemn), atunci am încredere că mi-a făcut treabă bună şi mie :smile:.

Io eram ăla care făcea montajele de la trifazaţi în facultate :biggrin:.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Cifre noi scoase cu alt aparat de masura, aparent mai precis:
- UPS in gol (APC Smart 1500VA) - 33W
- UPS + telefon Dect + switch - 33W (stiu, fix la fel, am masurat de mai multe ori)
- UPS + computer in idle + retea & Dect + monitor: 112W

Restul sunt pe direct, nu prin UPS.
- computer oprit - 13W; am masurat si 2 computere la frate-meu, 11W si 17W; al meu si cel de 17 W au surse Antec, desi nu cred ca asta conteaza prea mult (consumul e al placii de baza)
- spike @ boot: 145W, probabil cu pornit cele 3 HDD cu tot
- Windows, idle: 76W
- World of Tanks: 138W (relativ constant in zona 136-138)
Procesor: 4850e@45W TDP
Placa video: AMD 5750

Cifre pe un alt computer cu 240e (45W) si video integrat (880G), 4x2GB DDR3 si 1 HDD:
- idle 53W
- World of Tanks 90W
Si un alt X2 cu un 4670, 2x2GB DDR2 si 2 HDD:
- idle 70W
- WoT 99W

UPS-ul e tare elastic: diferenta intre computer si totul prin UPS (inclusiv monitor) e de 36W, aproape cat consuma UPS-ul in gol. Concluzia: la un consum peste 35W aproape ca nu conteaza ca exista si un UPS la mijloc, sub 35W se simte consumul suplimentar.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Eu tocmai am constatat (acu vreo două săptămâni) că laptopul meu consumă 30W (Dell Inspiron 1520). Yey! :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Apropo de consum, am fost placut surprins de cat de bine stiu sa stea in idle componentele astea noi, mai exact procesor Sandy Bridge 2500k, placa de baza ASRock P67 Extreme 6 (16+2 surse pe CPU) si placa video AMD HD6950 OC de la Gigabyte, totul pus pe o sursa Spire 1000W veche de 3 ani deja... toata magaoaia asta abia tragea vreo 7x W de la retea in Windows 7 idle. Softul de monitorizare a placii de baza zicea ca merg 2-4 surse in uz normal, maxim 8 in gaming, asta cu functia "green power" neactivata. Sa nu uit, sistemul mai are si o placa de sunet Essence STX care papa vreo 10W in idle ca deh, este audiofila. Sigur, in load serios consumul urca foarte mult dar totusi, mi se pare o performanta excelenta, astia chiar vor sa salveze planeta sau ceva de genu' asta. :wink:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Peste 70 W nu mi se pare tocmai power saving cand un laptop complet (cu display cu tot) consuma 40 sau un Brazos vreo 30. Pana la urma stii ce se zice, toate computerele stau cu aceeasi viteza.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Mie mi se pare o mare realizare deoarece sistemul meu cu E8400 si HD5770 consuma 100W in idle. :mda:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Da-l la reparat, stiu un instalator bun care repara tevi de cupru, probabil curge antigelul :biggrin:

E8400 cu 4 GB de DDR2, 8600 GTS si o sursa Fortron veche de vreo 3 ani consuma 68W in idle pe profilul Balanced. Nu cred ca placa video e de vina pentru cei 32 W in plus cand ea consuma cu totul vreo 16W iar 8600 GTS nu isi tine respiratia in timpul asta. Estimarea mea dupa ureche e ca aparent nu ar trebui sa iti consume mai mult de 75W decat daca ai o sursa cu un randament inspaimantator.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Tabelul cu consumul celor 2 sisteme de acasa este in primul post, ca doar eu am deschis topicul, iar scula de masurat este omologata de Institutul National de Metrologie asa ca scuza-ma daca cred ce vad cu ochii mei mai mult decat estimarea ta. :biggrin: Cu aceeasi scula am masurat si sistemul cu Sandy Bridge, Windows 7 x64 cu totul pe High Performance inclusiv din advanced power settings...
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Sistemul de aici consumă 90-150W la pornire şi în idle. În WoT ajunge până la 230 şi scade ocazional sub 200, dar creşterea cred că e dată de placa video. Cât se încarcă (alea 28 secunde până la începerea luptei) are medie de 150W. Totuşi n-am văzut să treacă de 250W, dar nici load serios nu i-am făcut.

Sistemul compus din Router+Switch+UPS APC+Sistemul media (Asus AT3IONT) consumă 40W, maxim 45 dacă procesorul e în load. Când se încarcă bateria de la UPS mai creşte consumul cu 5W.

TV-ul (Samsung UE-32C6000) consumă în medie 70W, undeva la 67 când mă uit pe posturile TV şi constant la 71W la film de pe calculator. O să-i fac şi test pe culori (RGB+Alb+Negru) să văd dacă sunt diferenţe.

Şi, piesa de rezistenţă, receiverul de la Dolce consumă 10W constant, indiferent dacă e închis sau nu din telecomandă. Jaful merge continuu, doar că nu transmite şi pe cablu. Şi cum am 2 aparate am şi consum constant de 20W. Cred că o să-l ţin închis de acum, oricum toată ziua arde curentul de pomană iar seara rar mă uit la posturile TV. Asta până mă hotărăsc să renunţ de tot la abonamentul tv, cam îl ţin de pomană.

Aparatul de măsură ceva de genul celui de mai jos, doar că are butoane pe lateral. N-am cu ce să-i fac poză acum, e luat din Dedeman.

 
Last edited by a moderator:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Cat a costat aparatul? Eu nu gasesc nicaieri mai ieftin de 80 lei si alea la 80 par chinezarii ieftine (cu accent pe "ieftine", ca in ziua de azi toate sunt chinezarii).
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
A costat 82 lei. N-are cum să fie chinezărie, e făcut în Germania. Deci în cel mai rău caz e germanărie. :lol:
Tind să cred ce spune fiindcă a raportat acelaşi consum ca şi UPS-ul. Un dezavantaj ar fi că nu "vede" consumuri mai mici de 5W
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Incercati la magazinele TCM. Se gaseau niste scule d'astea bune (masoara 1W ok) si ieftine (nu mai stiu exact cat dar mult sub 82 de roni) acolo. Tot Germany.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Tocmai am masurat consumul unui home-made NAS cu Brazos si da cu rest. Consumul masurat la priza fara activitate a discurilor e cam 45W, iar in copiere urca la 53W. Nu suna rau, dar WD da pentru fiecare disc 8.4W in idle (mi se pare enorm, aproape *incredibil) si 8.77W in operatii de citire sau scriere (iarasi incredibil, prea mica diferenta). In NAS sunt 5 discuri :what:

* Un disc de 1 TB din aceeasi serie consuma cu 2W mai putin; eu o sa pun 3 discuri din seria Green (3.7W bucata) in loc si o sa scot un disc din boot din RAID1 (nu e nevoie), teoretic fac o economie de 22.5W din start; daca schimb si discul de boot cu ceva mai eficient mai economisesc vreo 3.5-4W, dar o sa fac masuratoarea dupa ce vin discurile noi peste 2-3 zile
 
Top Bottom