Cat mai consumam?

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Ii rog pe cei ce au aparate de masura sa spuna si cat consuma monitoarele lor/TV-urle lor, sunt curios daca astia spun adevarul pe etichete. Daca spun adevarul atunci sistemul + monitorul meu ar consuma 100W (Asrock Ion 330 + Eizo L985EX).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
La mine consumul e de 20-30W, in functie de monitor si luminozitate.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Eu am 2 monitoare masurate in primul post, setate pe la 70 respectiv 100 de candele. Consumul de pe eticheta este cel cu brightness la maxim, probabil.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,964
- I5 750 + Asrock P55M-Pro + 8Gb Ram + 2 hdd SATA + Radeon HD4670 + Dell 2209WA + boxe chinezesti 2.0 consuma 130W in idle, 135 cand reda un film HD, 181-185W in WoT. Monitorul consuma singur in jur de 32W.
- Dell Inspiron 1545 (C2D T4200, 4Gb Ram, grafica integrata) trage din priza 32W cu bateria incarcata.
- A/C Sanyo trage 2.1W in stand-by.
- combina muzicala no-name - 6W in stand-by

Da, am o jucarie noua, luat din Bricostore. Made in PRC, 50Ron.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Si UPS-ul arata consumul instantaneu (ma rog, la vreo 2 secunde). Cat de multa incredere sa am in ceea ce raporteaza un UPS?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Un multimetru (ampermetru) + ecuatia Puterea (W) = tensiunea (V) x intensitatea (A) sunt demodate?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,869
Adica sa tai cablul, sa pun crocodili pe cablu, sa izolez cu banda izolatoare si sa trec 200+ W printr-un multimetru (!!!), toate astea ca sa obtin un consum?!
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Poți și fără să întrerupi cablul, ci pur și simplu separând cele 3 fire componente ale unui cablu și folosind un clește ampermetric. Dar de banii cleștelui îți iei câteva prizometre ce-ți dau mură-n gură rezultatul.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,945
Which reminds me, prizometrul tău... ffs. L-am luat și p-ăla din greșeală în bagaje, strângător©. Anyway aici am un "prizometru" mai special care comunică wireless cu contoarul din subsol și-mi arată consumul instant overall. Kettle e ftw, mă miră că nu sar prizele din pereți când pornesc chestia aia (2000++W) :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Să-ți pui problema când ai pe același circuit electric mașina de spălat, frigiderul, un aspirator de praf, un fier de călcat și un fierbător de apă, toate funcționând simultan :smile:

In a related story, au început să curgă spam-urile cu echipamentele alea mirifice pentru redus consumul la contor fără să reduci utilizarea aparatelor electrice... Tare-s curios câți pun botu'.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,964
Refac masuratorile, ori am un prizometru defect ori eu nu am masurat cum trebuie.

LE: Am masurat doar monitorul:
- on: 42.2W, luminozitate 0 -asa il tin de obicei.
- on: 73.9W,luminozitate 94.

Diferentele apar de la luminozitate. Din pacate modul in care sunt prinse firele sub birou nu imi permite sa masor prea usor doar unitatea.
 
Last edited:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Da, așa sună mai bine; eu îl țin la luminozitate 38.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Unele chiar fac PFC. Au in ele condensatori si niste leduri ca sa lumineze frumos.
PFC chiar scuteste bani la factura in tarile in care furnizorii penalizeaza daca depasesti un anumit PF. La noi nu se aplica.
Totusi, dracia in anumite situatii poate avea meritul de a scadea curentul intr-un conductor.
 

liubarschi

Membru
Joined
Feb 7, 2009
Messages
278
Am de masurat 3 chestii pe la mine prin casa, cineva imprumuta scula mie si lui Foxster sa ne masuram jucariile?Jucarii=pc, ca sa nu ne intelegem gresit.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Da, va pot imprumuta eu un prizometru. Arata si PF, pe langa tensiune si curent.
 
Top Bottom