Ma bate gandul sa imi configurez si asamblez o bicicletea full-suspension, dar nu sunt deloc hotarat asupra dimensiunii rotilor (26 sau 29), furca tapered sau normala, butuci de 15mm sau QR (9mm) si in special transmisia 2x10 sau 2x9. @liubarschi, ceva pareri?
- transmisia - pe HT am 2x9 facuta dintr-un 3x9 XT cu foi schimbate, 26-36-aparatoare. Pe coclauri nu prea am nevoie de 44, eventual schimb 36 cu 38 (am una noua in dulap) si imi e suficient. Nu cred ca are rost 2x10, singura chestie interesanta e ca singurele casete 11-36 sunt pentru 10 viteze, pe 9 sunt 11-32 sau maxim 11-34.
- furca mi-ar fi indiferenta daca nu as fi gasit doar cadre FS cu furca tapered. Astea ce rulment (cuveti) inferior au? Sus e tot ZS44.
- butucul fata cu ax de 15mm e aproape singurul disponibil la furci cu cursa peste 120, iar cadrele FS gasite au recomandare de furca 130-150. Asta inseamna ca din cadru sunt obligat la furca tapered si ax de 15, nu o sa mai pot folosi butucul cu dinam pe QR de la rotile de oras
- si pe spate unele au dropout de QR, dar alea mai bune X12. Acolo nu prea plang.
- 29" FS e cumva overkill? Sigur e overpriced, cadrele si furcile costa 50% in plus sau chiar mai mult. Rotile nu sunt nici alea tocmai ieftine.