Preturile or fi bune, probabil ai gresit piesele
Nu schimbi clestii pentru burduful de cauciuc, nu doar ca merge si fara dar poate gasesti la un magazin doar burdufurile la 1 leu bucata (poate, nu sunt sigur, dar unii chiar au asemenea piese pe stoc).Burduful are un rol, protejeaza de praf portiunea de cablu care intra in camasa la actionare, sa nu bage praf in camasa.
Pinioane si angrenaj ruginite: le speli cu motorina (si pensula), dupa ce se usuca pui un lant nou uns cu ulei (de motor, de motocicleta, de bicicleta, gasesti din toate) si atat. Cele de bicicleta sunt mai fluide si se spala cam usor, cele de moto sunt lipicioase si se spala greu cand vrei sa cureti lantul, eu prefer de moto ca tot am spray-ul in garaj.
Nu poti sa schimbi singur monoblocul, iti trebuie cheie de monobloc si posibil presa de angrenaj daca e pe patrat, cheie de monobloc (alt model) daca e Hollowtech sau altceva (aproape sigur nu e). Daca ai nevoie de cheie si nu stai in partea opusa a orasului te ajut eu, am din fiecare.
Nu se potrivesc toate camerele cu toate cauciucurile chiar daca au acelasi diametru al rotii, mai conteaza grosimea (diametru tubului) - sunt de la 1.3 la 2.5 inchi, scrie pe cauciuc cat de gros este si cauti camere similare. Cauciucul are o dimensiune fixa, gen 1.3, 1.9 (uzuale de oras), 2, 2.25 sau 2.3 (MTB), unele camere au dimensiune fixa (gen 1.9") sau o marja mica (1.75-1.9") iar unele au o marja larga - ex. 1.75-2.5 la Continental de 26". La rotile de 26" se gasesc usor camere pentru orice cauciuc, la 28" nu stiu. Pentru oras sunt bune cauciucurile cat mai inguste si cu profil cat mai plat, au rezistenta la rulare mai mica decat orice are crampoane.
Cauciucurile tubeless merg doar pe jante speciale, daca nu esti sigur ca ai asa ceva (aproape sigur nu) atunci nu te incurca cu asa ceva. Sunt si mai scumpe si mai greu de intretinut, o camera se peticeste sau se schimba extrem de usor (3 leviere de plastic si o cutie de petice au 100g si ocupa o jumatate de buzunar de sea), la tubeless iti trebuie dop, setul de reparatie ocupa mai mult si nu e la fel de simplu sa cari un cauciuc de rezerva (500-800g) fata de o camera (100-250g).
Excursiile prin Russenski Lom n-au fost niciodata o intrecere, au avut un tipic for fun, si de aceea va invit sa descoperiti locurile, sigur o sa va placa, nu sinteti primii

.
Poti sa dai ceva indicatii despre cum se ajunge acolo? Si cum se trece granita la Giurgiu, calare pe biciclete se plateste vreo taxa de pot sau se trece pe langa bariere?