Da, alea sunt cauciucurile. Nu sunt fantastice in nici un fel, doar ca sunt ieftine si rezistente.
Shimano nu vinde grupuri intregi din mai multe motive: cele low-end nu au grup, deraioarele fata se potrivesc la mai orice angrenaj pe 3 foi (adica se pot combina fara probleme) si mai ales pentru ca vinde ce vrea clientul sa cumpere, iar fabricantii de biciclete (adica de cadre

) se uita la orice dolar, asa ca pun de obicei deraioare mai slabe pe fata decat pe spate, mai ales ca cel de pe fata e folosit mult mai putin decat cel de pe spate si nu are nevoie nici de aceeasi precizie; asta nu e neaparat o problema daca ai XT spate cu Deore simplu fata (cum am eu), dar poate fi o problema daca pe fata ai cel mai jalnic deraior pe care scrie Shimano, non-series, cu table subtiri de se indoaie la o actionare mai brutala sau la o usoara lovitura. In general Shimano non-series (nu au nume, doar un cod de fabricatie) nu sunt deloc de incredere, nici nu stiu procentual cate sunt fabricate de Shimano si cate pe vapor.
Daca pinioanele sunt ruginite nu e o problema, sa nu fie tocite sau sa nu aibe dinti rupti, dar la cum arata pinioanele tale si la cat costa unele noi merita schimbate, vezi ca trebuie sa mergi la un service pentru ca e nevoie de o cheie speciala, o gasesti in orice service.
Angrenajul nu merita inlocuit decat daca e extrem de ruginit si dintii si-au pierdut din forma. Sau daca s-a ovalizat prinderea pe monobloc

Al tau pare OK ca uzura a dintilor.
La monoblocurile pe patrat se intampla sa se ovalizeze axul care intra in bratul pedalei si sa faca joc - la tine se vede clar in poze. Nu exista alta varianta decat schimbat piesele, de obicei amandoua. Aproape niciodata nu e de la surub
Da, monoblocul si angrenajul se potrivesc. Acum sunt mai raspandite angrenajele de 175, teoretic pedalezi un pic mai usor dar pierzi .5cm din garda la sol. La greutatea ta as prefera un ax mai lung.
Tourney e un deraior decent, singura problema e ca schimbatoarele de le-am gasit pentru el merg prost pe deraiorul fata (nu e indexat, e la deget). Daca faci reparatiile descrise de tine ai putea sa mergi multa vreme fara griji iar daca mai tarziu iti vin idei mai spui. Pune si cateva poze cu cadrul si bicicleta completa, sunt curios daca are furca pe filet sau nu - furca pe filet limiteaza drastic optiunile, se gasesc mai greu si doar modele very low end.