Timpul de acces pentru un sector e același, timpul mediu scade pentru că se elimină cilindrii interiori la care accesul e mai lent (capetele pleacă de la exterior spre cilindru de fiecare dată).Timpul de acces scade real pentru ca suprafata pe care cauta acul de citire este mai mica, si e plasata doar in zona cea mai rapida a platanelor.
Abia acum am vazut postul tau... pai daca faci RAID 0 prin metoda clasica, fara sa "tai" discurile, o sa ai timpul de acces pe la 12 ms in loc de 9 ms iar viteza medie de scriere/citire va scadea destul de mult; nu am salvat datele si cu RAID-ul "normal" pentru ca erau fix acelasi lucru cu adunarea matematica a 2 HDD-uri AAKS 640 gb.Cosmin_C: Ai incercat tu un Matrix RAID cu 2x RAID 0 pe aceleasi HDD-uri si ai rezultate diferite pe primul RAID fata de testul de mai sus? Ca atunci chiar mi se pare curios.
La RAID-ul modern nu am observat o modificare a timpului de acces cu mai mult de 0.1-0.2 ms si nu neaparat in bine, asa ca pot spune ca-i in marja de eroare. Daca folosesti un singur HDD AAKS 640 gb taiat la 150 gb o sa ai timpul de acces tot pe la 9 ms si viteza de scriere/citire de aproape 100 mb/s.RAID0, cel putin in testele recente (sa inteleg ca tine de drivere si optimizari fata de conceptia de RAID din preistorie?) arata si o scadere a timpului de acces. Sunt curios cat de mult scade timpul de acces al unui singur HDD cu MHDD asa cum ai facut tu, dar fara RAID.
Asa am fost si eu Toma necredinciosul pana am verificat cu mana mea. Pe vremea aceea am vrut sa dau celui ce-l contraziceam niste dovezi ca greseste si de fapt mi-am demonstrat mie ca greseam.La RAID-ul modern nu am observat o modificare a timpului de acces cu mai mult de 0.1-0.2 ms si nu neaparat in bine, asa ca pot spune ca-i in marja de eroare. Daca folosesti un singur HDD AAKS 640 gb taiat la 150 gb o sa ai timpul de acces tot pe la 9 ms si viteza de scriere/citire de aproape 100 mb/s.
Adica nu inteleg ce vrei sa spui, vrei sa vezi poza cu mormanul de HDD-uri testate in ultimele luni ? Sau tu nu ai inteles ca eu nu vorbesc "din auzite" ci din teste facute de mine si nero la firma ? Timpul de acces nu se modifica, punct, daca tu ai ajuns la alte concluzii ma bucur pentru tine...Asa am fost si eu Toma necredinciosul pana am verificat cu mana mea.