Articole si teste interesante - harddisk-uri 3.5"

Discussion in 'PC Hardware' started by Velkan, Feb 14, 2007.

 1. Velkan

  Velkan Moderator

  Self-explanatory thread; există câte unul pe fiecare subforum (important :smile:), si m-am gândit că ar fi bine să fie unul şi aici. Se vor posta teste, informaţii, orice vi se pare util sau interesant în domeniu. Aş prefera să postaţi comentariile pe un thread separat (aici, de exemplu, dacă e de acord autorul). Pentru HDD-urile de 2.5" există deja un thread.

  3.5" Hard Drive Charts @ tomshardware.com
  250 GB Drive Roundup @ storagereview.com
  2007 HDD Rundown: Can High Capacities Meet High Performance? @ tomshardware.com
  Samsung Spinpoint T Series: Successor to a Quiet Legacy @ silentpcreview.com

  Western Digital WD1600AAJS: 160GB Served on Single Platter @ anandtech.com


  Western Digital WD740ADFD: Bottled Lightning @ anandtech.com


  Thread deschis pentru a scăpa de link-uri de pe hard. :rotf:
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Hard disk test 'surprises' Google

  Originalul.
   
 3. Velkan

  Velkan Moderator

 4. Velkan

  Velkan Moderator

 5. florin

  florin Membru Senior

  The Spring Hard Drive Guide @ tomshardware

  Tocmai ce mi-am luat un HDD nou şi, uitându-mă pe articol, se pare că am făcut afacere bună :biggrin:. E drept că oricum era cam singura variantă pe motiv de zgomot.

  Şi un test de SSD. Tehnologia pare promiţătoare, ţinând cont că Samsung a anunţat SSD-uri mult mai rapide faţă de cel testat aici:

  Super Talent SSD: 16GB of Solid State Goodness @ anandtech
   
 6. Velkan

  Velkan Moderator

  Seagate 7200.10 500GB: Hitting the Sweet Spot @ anandtech.com

   
 7. florin

  florin Membru Senior

  Samsung SpinPoint T166 500GB: Cool, Quiet, and Quick @ anandtech

   
 8. Velkan

  Velkan Moderator

  Way to the Top: Hitachi Deskstar 7K1000 HDD Review @ xbitlabs.com

   
 9. Velkan

  Velkan Moderator

  Hitachi Deskstar 7K1000 Quick Shot @ firingsquad.com

   
 10. Olivian Breda

  Olivian Breda Internet marketer

  Un test ceva mai comprehensiv:

  Hitachi's Deskstar 7K1000 hard drive. The Terabyte has landed.
   
 11. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Subiect: Deskstar 7K1000 vs Ultrastar A7K1000
  Unde-i linku'? Păi asta aş vrea şi eu să ştiu... :smile:
  Ar mai fi CinemaStar 7K1000, pentru video devices, mai silenţios, probabil la acelaşi nivel cu modelul Deskstar cu AAM on, dar la 14-15ms, nu 18-19... dar să nu divagăm.
  Deocamdată toate testele sunt făcute pe modelul Deskstar (culmea, la Seagate e exact invers, toate sunt cu ES.2 şi nu găseşti niciunul cu 7200.11 :frown: ). În afară de timpul de acces o idee mai bun la Ultrastar, desigur firmware-ul e diferit, de aici rezultând un comportament diferit în aplicaţii. Cât de diferit? "Asta aş vrea şi eu să ştiu" #2. Aş mai da cu presupusul că Ultrastar nu suportă AAM. Sper să n-aibă prostii gen TLER...
  Ce mă tot agit atâta cu modelul Ultrastar? Păi ia mai daţi o dată click pe link-ul de mai sus... Nu, nimic? Hm. Ok, hint: mie nu-mi trebuie 1TB. Ba chiar, nu-mi trebuie nici 750GB... Ei? :wink:
  De fapt, n-ar trebui s-aştept review la A7K1000, ci la Samsung F1 (... #3). Da, au apărut, dar încă n-au apărut-apărut. :goofy:
   
 12. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Cat de greu mi-a fost sa urmaresc postul de la cap la coada (mai multe iteratii, ca in primele nu am reusit sa tin firul). Poate sunt atat de obosit. Dar m-ai facut curios. De ce te tot agiti cu modelul Ultrastar? :smile:
   
 13. Spawn

  Spawn Membru Senior

  E şi variantă de 500GB.
  La Samsung vor fi variante până în 160GB. Bine, cu buffer de 32MB doar 750GB şi 1TB.
   
 14. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Primul bench la Samsung F1. Promiţător. Reviews cât de curând, au început să apară în magazine, chiar şi la noi.
   
 15. Velkan

  Velkan Moderator

 16. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Ba ar fi trebuit publicat atunci, chiar nu înţeleg de ce l-au mai scos. Nici măcar T166 nu e ce să vorbim de F1. T7K500? 7200.10? Cu aşa concurenţi, normal că WD2500KS a ieşit nr 1 :rolleyes:
  Aha. Da' tot biased rămâne cel de faţă.
   
 17. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Test Samsung HD322HJ (Google translation GE-EN)
  Deci are 1 platan (cel puţin modelul testat :rolleyes: ). Clearly a winner. Dar din ce-am mai citit despre toată tevatura cu modelele F1, se pare că Samsung au ceva probleme cu ele, multe RMA (mă refer la modelele existente pe piaţă, mai ales cel de 1GB) so I guess, we'll just see, won't we?
   
 18. florin

  florin Membru Senior

  Pe forumul SPCR au ajuns la concluzia că HUTIL (utilitarul Samsung de testare a HDD-urilor) raportează greşit un anumit tip de probleme pe modelul de 1TB şi de aici rata mare de RMA. În mod normal ar trebui să apară o versiune nouă care să suporte noile modele.
   
 19. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Cu ajutorul www.perfectpc.ro am pus mana pe urmatoare:
  - Samsung HD501LJ – 500GB
  - Western Digital WD6400AAKS – 640GB
  - RAID0 2*Western Digital Raptor 150ADFD - 150GB

  Cine vrea capacitati mai mici, poate alege varianta cu un singur platan si jumatate din capacitate. Performantele se vor pastra in mare parte.

  Am ales practic reprezentatul (considerat cel mai rapid si silentios) fostei generatii de 250GB per platan, actualul reprezentant al generatiei de 320GB si combinatia cea mai performanta pe care o poti cumpara fara sa ajungi la sume de bani cu adevarat aberante (costul unui RAID din doar doua Raptoare este oricum exagerat si chiar nejustificat).

  Voi face de-ndata un mic test comparativ cu perfomanta acestora cat si nivelul lor de zgomot si caldura.

  Nu cred ca avem pe aici useri XtremPC care sa aiba nevoie sa saliveze la poze cu produsele in sine. Nu cred ca-si au rostul nici discutiile despre pret, avand in vedere ca ele se modifica de la o zi la alta si in plus, cred ca cine vrea sa stie mai multe despre un produs in sine, va cauta pe siteul producatorului numarul de platane, capete, dimensiuni, etc.
  Sa trecem la teste, ce au fost realizate pe o platforma Intel P35, CPU Q6600, 4GB RAM ruland pe Windows XP SP3.

  Am inceput testul comparativ cu HDTunePRO 3.0. Imaginile vorbesc de la sine, daca sunt necesare explicatii, va rog spuneti. Urmeaza apoi PcMark05.


  Despre temperatura cat si despre zgomot, cam greu de vorbit. RAID-ul de Raptor produce per total mai multa caldura si mai mult zgomot. Este si normal, e vorba de un total de 4 platane la 10kRPM. Dar luate fiecare in parte, pot spune ca in Idle, sunt greu de deosebit ca si nivel de zgomot. Raptor suna mai tare dar mai putin pronuntat decat Samsung ceea ce pentru mine este mai placut, il sesizez mai greu atunci cand nu sunt atent in mod special la ele. WD AAKS parca e tot pe acolo ca si Samsung. Diferenta vine in random seek unde Raptor mitraliaza ca o vibratie slaba de telefon mobil.
  Din punct de vedere al temperaturilor, degetometric, un Raptor este mai cald decat un Samsung care este mai cald decat un WD AAKS. Diferentele sunt totusi foarte mici (in special intre ultimile doua).
   

  Attached Files:

 20. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Fain.
  Din ce-am citit, unii zic de WD6400AAKS că ar cârâi în seek peste HD501LJ.
  O rugăminte, poţi face şi un test cu 2 instanţe HD_Speed? Aici ar zice să setezi diferit poziţia şi să foloseşti 256KB Block Size...
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice