Articole si teste interesante - harddisk-uri 3.5"

Am în sistem 2xSeagate de 320 GB + 1 Seagate de 1 TB + 1 Samsung de 500 MB extern; la astea am adăugat acum un Samsung de 1,5 TB şi 5400 rpm (F2 Eco Green), de 400 de lei. Planul e ca discul ăsta mare să ţină tot ce am conţinut multimedia, inclusiv ISO şi MKV, şi să fie conectat extern la un network multimedia player.

Acum copiez fişiere între 300 MB şi 9 GB fiecare de pe Seagate-ul de 1 TB pe Samsung-ul nou. Surpriza mea e că trage cu 96-100 MB/s constant, poate ajutat şi de faptul că partiţia e NTFS cu cluster de 64k... Sunt foarte încântat :D
 
Mai puţin de atât, chiar; 600 GB video şi sub 200 GB audio. Ţin doar ce-mi place, că nu m-a angajat nimeni arhivatorul planetei.
 
Eu am continut multimedia de 300GB vechi deja de peste un an si nu am timp de el. Nu stiu cum puteti vedea atat continut multimedia de tera, decat daca nu cumva luati numai 1080p de 20Gb filmul.
 
Păi numai LOST 720p are 1 GB pe episod, la fel și House, Dexter și Flash Forward. Și mai am câteva seriale pe care le urmăresc și le țin. Apoi, restul, de la documentare IMAX la desene animate clasice pentru când oi avea copii și nu vreau să-i cretinizez cu gunoaiele alde Spongebob. :)
 
Unul second hand, in functie de cat sharuiesti si cat ti-e de lunga lista de download-uri. Eu ma descurc pe o partitie de 130 GB.
 
Am avut un WD My book de 320 GB care a mers aproape non stop timp de 4 ani, pana cum 2 zile, de cand nu-mi mai trece SMART - seek error rate. Zgomotul nu ma deranjeaza pentru ca nu-l iau niciodata acasa, il las la birou sa mearga zi si noapte si-mi transfer zilnic pe un WD passport tot ce vreau sa am pentru vizionat/citit/jucat in weekend. Samsungul de 1,5 T m-ar tenta si pe mine, insa nu sunt sigur ca/si cat rezista la foc continuu.
 
Trust me, rezistă :) - şi nici nu se încinge. Dacă tiot îţi iei, ia unul pe eSATA, sau dacă nu, vezi că l-aş da pe al meu care e pe USB mai ieftin şi pun diferenţa pentru eSATA :)
 
Ceva info despre HD322GJ (Seagate Spinpoint F4, au apărut şi la noi prin magazine) estem?
*cough* anybody? :angel:
Acea "Formatted capacity is 320GB/Disk formatted capacity" e cam... ambiguă. :D

LE: Se pare că n-am căutat destul de bine, anyway here it is:

HDTune_Benchmark_SAMSUNG_HD322GJ.png

Nice! F4, here I come! :kul:
 
HD322GJ

Aşa, ce ziceam?

SAMSUNG_HD322GJ Read.png SAMSUNG_HD322GJ Write.png

Urechiometric, părerea mea e contrară aparatelor, adicătălea în idle cred că e mai silenţios decât F3 şi în load mai audibil. Performanţa e marginal mai bună, mai degrabă consider că avantajul e modul de iniţializare (şi Spin Up Time e mai mic evident), F3-urile scot nişte sunete deloc liniştitoare la pornire, modelul de 1TB scoate 4 cicluri de astfel de sunete de iniţializare.
 
Salut!
Cand cumpar un hdd sh, in afara de Power On Hours Count si de testul pentru bad-uri, la ce sa fiu foarte atent cand ma uit peste teste?
"Raw read error rate" si "Seek error rate" cam in ce intervale / procente / valori ar trebui sa se pastreze?
Ce parere aveti de acesta:

hdd_01.png
 
Reallocated Sectors count mai e util. Sector realocat = identificat ca bad în trecut, dar a fost realocat automat un sector dintr-o zonă rezervată pentru așa ceva.

Seagate folosește Raw Error Rate-urile mai ciudat (nu neapărat ca un contor de erori, ci un contor de operații); majoritatea tool-urilor SMART nu afișează valorile raw complete, vezi aici de ce raw value e așa mare.

HDD-ul ăla e nou și folosit un pic cam ciudat până acum (mai multe power cycles decât ore de funcționare).

Uite cum o să arate după vreo 2 ani dacă-l folosești într-un desktop (mai am o șansă de altul dacă seek error rate-ul se hotărăște să scadă sub threshold până în mai, când iese din garanție, dar e pe la 36 de când l-am luat :))

smart_seagate_dskt_7200_2tb.png
 
Găsești bride de plastic la orice magazin de bricolaj, ba chiar și într-un carrefour la raionul de scule și unelte.
 
Back
Top