Articole interesante din presă sau de pe bloguri

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
486
Se ajunge iarăşi, în direcţia asta, la întrebarea: are jurnalismul un rol social? Dacă da, CNA-ul e justificat. Dacă nu, nu ar trebui să existe. Păreri?
 

webvertise

Membru
Joined
Jan 8, 2009
Messages
50
Intrebarea pe care as pune-o eu nu e daca jurnalismul are rol social, ci cine ar trebui sa stabileasca acest rol social:
a. Statul (fortat);
b. Televiziunile si restul mass-media; (la alegerea lor, dar si a publicului)
c. Publicul (pe principiul "Ma uit sau nu ma uit)?

Nu imi e clar de ce Statul trebuie sa apere interesele publicului bagand pumnu-n gura televiziunilor.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,334
Te-ai simţi în siguranţă dacă Poliţia ar fi desfiinţată?
 

webvertise

Membru
Joined
Jan 8, 2009
Messages
50
Statul are si roluri de protectie inevitabila - armata n-o sa fie in veci privata. Sau securitatea nationala. Sau justitia.

Pentru securitatea mintii mele si a familiei mele, am telecomanda si dreptul sa cumpar televizor sau nu. Nu vreau sa decida Statul ce e etic si ce nu pentru mine.

E o linie fina intre ce are Statul voie si ce nu. Insa atunci cand decide la ce am eu voie sa ma uit la televizor mi se pare destul de clar ca si-a depasit atributiile.
 

webvertise

Membru
Joined
Jan 8, 2009
Messages
50
Eu sunt din zona, am citit asta (Universitatea Ovidius are 1 stea din 5, unde minimul e zero), si chestia cu Ovidius e putin spre deloc surprinzatoare pentru mine. Ce e surprinzator e ca au fost demascati.

Oricum, in invatamantul din Constanta mergi la sigur cu asa ancheta. Nu risti nimic. In mod sigur gasesti ceva putred.
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
Messages
720
Scrie pe undeva si cum s-a facut topul, de unde s-au adunat informatiile etc?
 

webvertise

Membru
Joined
Jan 8, 2009
Messages
50
În această direccţie, proiectul CUC a fost un exerciţiu de monitorizare şi benchmarking aplicând o metodologie deja testată într-o faza pilot a proiectului (octombrie 2007 – mai 2008). Pentru a putea stabili aceste criterii de comparaţie, mai întâi s-a făcut o analiză şi o hartă a problemelor de integritate existente în sistemul universitar românesc, clasificându-le apoi după categoriile experţilor în domeniu. În funcţie de importanţa lor în viziunea Coaliţiei, fiecărei categorii i-a fost acordat un punctaj. A rezultat un chestionar care a cuprins următoarele capitole de analiză:
1. transparenţă şi corectitudine administrativă;
2. corectitudine academică;
3. calitatea guvernanţei;
4. management financiar.
Evaluarea integrităţii academice a fost realizată prin intermediul unor echipe de evaluatori, formate din experţi şi studenţi. Echipe mixte, un expert şi un student, au vizitat fiecare universitate, unde au avut întâlniri cu conducerea universităţii, studenţii, sindicatele şi alte părţi interesate. Au fost evaluate patruzeci şi două de universităţi de stat din totalul de cincizeci şi şase, fiind excluse din evaluare universităţile de artă şi academiile de poliţie, navală şi a forţelor terestre şi aeriene, pentru că aplicarea aceloraşi criterii de evaluare era imposibilă.
Detalii.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,552
Facultatea mea are 0 stele. Bine de stiut, ca tre' sa imi dau licenta'n vara si ma pfute o leneeee.... :biggrin:
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
WASHINGTON/NEW YORK (Reuters) - Bank of America Corp has been deemed to need as much as $34 billion in additional capital, according to the results of a government stress test, a source familiar with the results told Reuters late on Tuesday.

Bank of America spokesman Scott Silvestri declined comment.

A possible $34 billion capital shortfall is certain to increase pressure on CEO Kenneth Lewis, who was last week ousted by shareholders as chairman of the biggest U.S. bank. ...

Sursa aici

PS: Tocmai au declarat ca au profit de ~3 mld. $ si ca o duc cum nu se poate mai bine.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
Acum câteva luni, am avut un seminar de cultură de or*ga*nizaţie cu un client pentru care, în prealabil, a trebuit să revizităm declaraţiile şi intenţiile strategice. Problema a fost, însă, că orice gândiseră clienţii mei despre strategia lor de afaceri cu numai patru luni în urmă devenise caduc. „Bine, am întrebat atunci, dar totuşi pe ce puteţi conta sigur?“ „Singurul lucru pe care îl ştim sigur - a fost replica managerilor - e că în viitorul previzibil nu ştim nimic sigur.“ ...

Sursa aici

Interesant articol.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
Si ce daca? Avem probleme cu adevarat serioase, nu cine apare intr-o poza. Mie mi se pare mai nasol ca Gigi Becali este europarlamentar.
 
Last edited:

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,190
Mie nu, la urmatoarele alegeri nu va mai aparea o fiinta din India ci vreun jucator de fotbal. Macar vom fi clasati cumva in Europa si nu in Asia.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
hulubei noi romanii suntem prea seriosi cu subiectele glumete si prea glumeti cu subiectele serioase.

Acele poze nu s-au dorit a fi serioase/documentare.

Ti se pare ca poza cu bavarezii este mai reprezentativa?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,691
Hulubei, aminteşte-ţi că faci parte dintr-o minoritate a celor ce se spală zilnic pe dinţi, a celor ce află vremea instantaneu pe net şi nu de la Telejurnal, a celor ce vorbesc minim o limbă străină şi pentru care a trece 3 judeţe cu trenul nu e motiv de laudă de parcă ai fi făcut un safari în Africa. Baba aia reprezintă întrucâtva majoritatea României - ţărănime simplă, săracă. Este totuşi o imagine puternică: o bătrână e preocupată de viitor şi merge la vot, deşi poate nu înţelege chiar aşa bine pentru ce. Iar alegerile sunt momentele în care nu ne gândim doar la cei mai buni ai societăţii, ci facem o introspectivă în societate în întregul ei, privind la problemele sociale, la cazurile dificile.
 
Top Bottom