Animale de companie!

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by creizi, Jul 28, 2004.

 1. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Probabil fiindcă dă 2-3 flash-uri înainte să pozeze, la cele care dau un singur flash n-au timp felinele să închidă ochii.
   
 2. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  În lipsă de altceva, încercăm să mai ajutăm/corectăm. Păi pune WB-ul pe Auto, nu pe Incandescent. Dacă pui aparatul pe Auto, e normal să-ţi scoată cu lipsă de detalii, fiindcă creşte el ISO cât poate. Şi ies şi poze zgomotoase.
   
 3. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Aşe iese pe Auto. Ambele poze făcute în toiu' nopţii, cu becu' aprins, fără bliţ.

  PS: da, îi bagă un flash înainte de cel în care chiar prinde poza.
   

  Attached Files:

 4. Bart

  Bart Membru Senior Sugar daddy

  Ca tot nu am somn...

  1. Puma mea. :smile:
  2. Fostu' animal. :frown:
   

  Attached Files:

 5. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

 6. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Uadăfac cum poți să dormi cu șarpele ăla-n casă? :biggrin:

  Una peste alta sunt de acord cu câini/pisici, dar animalele sălbatice (numite și exotice), care variază de la gândaci/scorpioni/scolopendre/tarantule și (nu) se termină cu șopârle/cameleoni/șerpi nu ar trebui să fie pets.
   
 7. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Culmea, în ciuda faptului că trăiește în casele oamenilor, pisica e animal sălbatic. Dar am înțeles punctul tău de vedere.
   
 8. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Link, ceva? Sau trebuie să te cred pe cuvânt? :smile:
   
 9. Bart

  Bart Membru Senior Sugar daddy

  Nu il mai am. Am fost nevoit sa scap de el cand s-a mutat prietena la mine. Pur si simplu, era terorizata de el, nu putea sa doarma, avea cosmaruri, incepea sa tremure cand il vedea, chiar daca el era in alta camera.:smile: A venit o expozitie de reptile in oras, am vorbit cu ei si m-au scapat de el. Asta a fost cam acum 2 ani, inca imi e dor de el.:embarassed:

  Cum am facut rost de el? L-am gasit si cum pe vremea aia eram dus de tot (faceam diverse chestii care erau sa ma omoare de 2 ori:capu:) evident ca l-am luat in casa. Nu stiam nici macar ce specie e sau daca e veninos:insane:.
  Apropo, am avut si o tarantula, acum am doar pisica.:biggrin:

  EDIT: Ca sa iti dai seama cat de terminat eram pe atunci, cand l-am vazut ma credeam Steve Irwin: "whoa! She's a beauty!! One bite and I'm gone! Umma go touch it with a stick!!":zbang:
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  war4peace - Când vreau să mă informez temeinic, de obicei, folosesc cărțile. Deci e imposibil să-ți dau link. N-aș putea să-ți precizez nici autorii (doar dacă scotocesc prin cutiile unde îmi țin cărțile citite), dar erau oameni ce se pricep la mâțoșenii. În ciuda a ceea ce ai citit pe net, felinele îs nițel mai sălbăticuțe. Se și dresează greu (un alt argument de susținere), iar lăsate în sălbăticie se adaptează imediat. Spre deosebire de alte orătănii, care au dificultăți. Deasemenea, mâța a fost cea care s-a aciuat pe lângă oameni și au cu aceștia relații de parteneriat, nu de supunere. În plus, de la 4-5 ani am tot avut pisici, din toate rasele și le cunosc bine comportamentul. Acum, am o birmană de 16 ani.
   
 11. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Păi am şi eu pisici diverse de ani de zile, altfel nu întrebam.
  ideea e că tu ai făcut o afirmaţie, eu aştept(am) o dovadă că afirmaţia e corectă.
  O dovadă că afirmaţia ta e incorectă, aici. Detalii. Mai multe detalii.
  And please, not the old argument "books rule, net sucks".
   
 12. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  ursamajor, hai să nu amestecăm pisica sălbatică (Felis silvestris silvestris) cu pisica domestică (Felis silvestris catus). S-a spus/teoretizat că pisica domestică este de fapt o subspecie de pisică sălbatică, asta datorită faptului că acolo unde a rămas liberă s-a sălbăticit.

  Dar uită-te la câinii bagabonți, nu-mi spune că nu-s pe jumate sălbatici, cu umblatul în haită and shit, dar nimeni nu îi compară cu lupii :biggrin:

  Da, câinele nu-i pisică, cats rule and dogs drool :goofy: dar ca idee. Cert este că o pisică matură adoptată are o relație de partnership, nu supunere, dar și o pisică pui adoptată tot pe-acolo ajunge :wink: E de discutat mult pe subiect, dar nu văd care e scopul aici, pisicile care le adoptăm în casă sunt 99% domestice, pitonii sunt 100% sălbatici, next? :biggrin:

  Very later edit: după cum poți vedea în atașament, motanul meu este extraordinar de sălbatic. Phewww... :biggrin:
   

  Attached Files:

 13. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Comparând pisica cu șarpele, observăm că mâța e mamifer (deci, mai sus pe scara evoluției), iar șarpele reptilă. Profund, isn't it? :biggrin: Faptul că mâța își folosește abilitățile (superioare șarpelui) creierului dezvoltate evoluționist pentru "tolerarea" omului in anumite moduri ce par acestuia dragastoase, nu înseamnă că e (mult) mai domestică decât șarpele. Faptul că nu se dresează (sau se dresează foarte greu) e un argument în plus. Și câinele provine din lup (n-are a face că unele ramuri de mâțe provin din cea sălbatică), dar îl poți învăța să-ți aducă bățul, ziarul, papucii (și alte meserii) relativ repede. Încearcă asta cu o pisică. N-o să reușești. Și nu doar fiindcă e (o țâră) mai puțin isteață decât câinele. Adică, vreau să spun că după cca. 9-10000 de ani, de cât timp durează această asociere partenerială cu omul, mâța n-a prea suferit schimbări de comportament, cum s-a întâmplat cu cotarla. ce părere ai despre asta?
  Oricum, dacă prin domestic tu înțelegi că trăiește pe lângă casă, atunci, da, e animal domestic. Referirea mea era la comportament, nițeluș mai profundă.
   
 14. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Da, de acord cu ce spui comportamental :smile:

  Mai adaugă și faptul că pisica e prin definiție alintătura Pământului, pe când câinele suportă să doarmă-n coteț fără să-ți poarte pică :biggrin:

  domestic - DOMÉSTIC, -Ă, domestici, -ce, adj. 1. (Despre animale) Care trăieşte pe lângă casă, fiind folosit în anumite scopuri. 2. Care este legat de casă, de gospodărie, de familie, specific vieţii gospodăreşti; p. ext. intim, privat. – Din fr. domestique, lat. domesticus. Domestic ≠ sălbatic

  Deci este vorba pur și simplu de domestic în sensul de mai sus punct. Că dacă luăm comportamentul de exemplu este mult mai mult de discutat :smile:
   
 15. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  In ceea ce priveste inteligenta pisicilor versus cea a cainilor, ma ghidez nitel si dupa viata lor.

  - Pixi - pisica mea de 6 ani, hrana Royal Canin 25-30 lei/kg, activitati dormit, jucat, mancat, evacuat.
  - Sosetel - cainele de la curtea matusii mele, hrana amestecata, legat curte, dormit, mancat, agitat, salivat, legat, plimbat, legat, plictisit.
  - Eu - mers la serviciu, mancat, curatat rahat pisica.

  As trage concluzia pe baza asta, pentru un top al inteligentei:
  1. Pixi - pisica - mancare scumpa, buna, activitati placute.
  2. Eu - umanoid - mancare mai ieftina ca a Royal Canin, activitati placute dar si mai putin neplacute, adica serviciu, servit masa si curatat rahatul pisicii.
  3. Sosetel - caine - inchis, legat, mancare mai slaba, plictisit, cand scapa alergat dupa masini rezultat tija picior.
   
 16. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Eu ma consolez cu faptul ca, fiind om, nu ma ling la oua. Asta compenseaza oarecum cu celelalte activitati neplacute.
   
 17. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Hmm, dacă nu te-ai lins la ouă niciodată, poate nu ştii ce pierzi :smile:
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Sau pe cosor. :biggrin: Motanii o fac cu stăruință evidentă. :hihi:

  PS: Neo, în sensul lipsit (golit) de sens din dicționar, da, mâțele sunt domestice. Analizându-le ca "specialiști" în mâțe, însă, comportamentul lor e mai relevant.
  PPS: musca e "animal" domestic? Sau poate carcalacul? Trăiesc cu noi, în case. Sau, poate, șobolanul?
   
 19. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Si astea par cam golite de sens...
   
 20. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Hai, c-ai înțeles și tu la ce mă refer. :wink:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice