Animale de companie!

Probabil fiindcă dă 2-3 flash-uri înainte să pozeze, la cele care dau un singur flash n-au timp felinele să închidă ochii.
 
De ce se preocupă unii. :biggrin: Nikon L10, WB setat pe "Incandescent" şi cam atât.

În lipsă de altceva, încercăm să mai ajutăm/corectăm. Păi pune WB-ul pe Auto, nu pe Incandescent. Dacă pui aparatul pe Auto, e normal să-ţi scoată cu lipsă de detalii, fiindcă creşte el ISO cât poate. Şi ies şi poze zgomotoase.
 
Aşe iese pe Auto. Ambele poze făcute în toiu' nopţii, cu becu' aprins, fără bliţ.

PS: da, îi bagă un flash înainte de cel în care chiar prinde poza.
 

Attachments

  • adfoi213489yt.jpg
    adfoi213489yt.jpg
    213.1 KB · Views: 31
Ca tot nu am somn...

1. Puma mea. :smile:
2. Fostu' animal. :frown:
 

Attachments

  • 20080224_135039.jpg
    20080224_135039.jpg
    345 KB · Views: 61
  • P140509_15.48.JPG
    P140509_15.48.JPG
    403.3 KB · Views: 41
Uadăfac cum poți să dormi cu șarpele ăla-n casă? :biggrin:

Una peste alta sunt de acord cu câini/pisici, dar animalele sălbatice (numite și exotice), care variază de la gândaci/scorpioni/scolopendre/tarantule și (nu) se termină cu șopârle/cameleoni/șerpi nu ar trebui să fie pets.
 
Culmea, în ciuda faptului că trăiește în casele oamenilor, pisica e animal sălbatic. Dar am înțeles punctul tău de vedere.
 
Uadăfac cum poți să dormi cu șarpele ăla-n casă? :biggrin:

Una peste alta sunt de acord cu câini/pisici, dar animalele sălbatice (numite și exotice), care variază de la gândaci/scorpioni/scolopendre/tarantule și (nu) se termină cu șopârle/cameleoni/șerpi nu ar trebui să fie pets.

Nu il mai am. Am fost nevoit sa scap de el cand s-a mutat prietena la mine. Pur si simplu, era terorizata de el, nu putea sa doarma, avea cosmaruri, incepea sa tremure cand il vedea, chiar daca el era in alta camera.:smile: A venit o expozitie de reptile in oras, am vorbit cu ei si m-au scapat de el. Asta a fost cam acum 2 ani, inca imi e dor de el.:embarassed:

Cum am facut rost de el? L-am gasit si cum pe vremea aia eram dus de tot (faceam diverse chestii care erau sa ma omoare de 2 ori:capu:) evident ca l-am luat in casa. Nu stiam nici macar ce specie e sau daca e veninos:insane:.
Apropo, am avut si o tarantula, acum am doar pisica.:biggrin:

EDIT: Ca sa iti dai seama cat de terminat eram pe atunci, cand l-am vazut ma credeam Steve Irwin: "whoa! She's a beauty!! One bite and I'm gone! Umma go touch it with a stick!!":zbang:
 
war4peace - Când vreau să mă informez temeinic, de obicei, folosesc cărțile. Deci e imposibil să-ți dau link. N-aș putea să-ți precizez nici autorii (doar dacă scotocesc prin cutiile unde îmi țin cărțile citite), dar erau oameni ce se pricep la mâțoșenii. În ciuda a ceea ce ai citit pe net, felinele îs nițel mai sălbăticuțe. Se și dresează greu (un alt argument de susținere), iar lăsate în sălbăticie se adaptează imediat. Spre deosebire de alte orătănii, care au dificultăți. Deasemenea, mâța a fost cea care s-a aciuat pe lângă oameni și au cu aceștia relații de parteneriat, nu de supunere. În plus, de la 4-5 ani am tot avut pisici, din toate rasele și le cunosc bine comportamentul. Acum, am o birmană de 16 ani.
 
Păi am şi eu pisici diverse de ani de zile, altfel nu întrebam.
ideea e că tu ai făcut o afirmaţie, eu aştept(am) o dovadă că afirmaţia e corectă.
O dovadă că afirmaţia ta e incorectă, aici. Detalii. Mai multe detalii.
And please, not the old argument "books rule, net sucks".
 
ursamajor, hai să nu amestecăm pisica sălbatică (Felis silvestris silvestris) cu pisica domestică (Felis silvestris catus). S-a spus/teoretizat că pisica domestică este de fapt o subspecie de pisică sălbatică, asta datorită faptului că acolo unde a rămas liberă s-a sălbăticit.

Dar uită-te la câinii bagabonți, nu-mi spune că nu-s pe jumate sălbatici, cu umblatul în haită and shit, dar nimeni nu îi compară cu lupii :biggrin:

Da, câinele nu-i pisică, cats rule and dogs drool :goofy: dar ca idee. Cert este că o pisică matură adoptată are o relație de partnership, nu supunere, dar și o pisică pui adoptată tot pe-acolo ajunge :wink: E de discutat mult pe subiect, dar nu văd care e scopul aici, pisicile care le adoptăm în casă sunt 99% domestice, pitonii sunt 100% sălbatici, next? :biggrin:

Very later edit: după cum poți vedea în atașament, motanul meu este extraordinar de sălbatic. Phewww... :biggrin:
 

Attachments

  • IMG_0036 - Copy - Copy.JPG
    IMG_0036 - Copy - Copy.JPG
    321.4 KB · Views: 35
Comparând pisica cu șarpele, observăm că mâța e mamifer (deci, mai sus pe scara evoluției), iar șarpele reptilă. Profund, isn't it? :biggrin: Faptul că mâța își folosește abilitățile (superioare șarpelui) creierului dezvoltate evoluționist pentru "tolerarea" omului in anumite moduri ce par acestuia dragastoase, nu înseamnă că e (mult) mai domestică decât șarpele. Faptul că nu se dresează (sau se dresează foarte greu) e un argument în plus. Și câinele provine din lup (n-are a face că unele ramuri de mâțe provin din cea sălbatică), dar îl poți învăța să-ți aducă bățul, ziarul, papucii (și alte meserii) relativ repede. Încearcă asta cu o pisică. N-o să reușești. Și nu doar fiindcă e (o țâră) mai puțin isteață decât câinele. Adică, vreau să spun că după cca. 9-10000 de ani, de cât timp durează această asociere partenerială cu omul, mâța n-a prea suferit schimbări de comportament, cum s-a întâmplat cu cotarla. ce părere ai despre asta?
Oricum, dacă prin domestic tu înțelegi că trăiește pe lângă casă, atunci, da, e animal domestic. Referirea mea era la comportament, nițeluș mai profundă.
 
Da, de acord cu ce spui comportamental :smile:

Mai adaugă și faptul că pisica e prin definiție alintătura Pământului, pe când câinele suportă să doarmă-n coteț fără să-ți poarte pică :biggrin:

domestic - DOMÉSTIC, -Ă, domestici, -ce, adj. 1. (Despre animale) Care trăieşte pe lângă casă, fiind folosit în anumite scopuri. 2. Care este legat de casă, de gospodărie, de familie, specific vieţii gospodăreşti; p. ext. intim, privat. – Din fr. domestique, lat. domesticus. Domestic ≠ sălbatic

Deci este vorba pur și simplu de domestic în sensul de mai sus punct. Că dacă luăm comportamentul de exemplu este mult mai mult de discutat :smile:
 
In ceea ce priveste inteligenta pisicilor versus cea a cainilor, ma ghidez nitel si dupa viata lor.

- Pixi - pisica mea de 6 ani, hrana Royal Canin 25-30 lei/kg, activitati dormit, jucat, mancat, evacuat.
- Sosetel - cainele de la curtea matusii mele, hrana amestecata, legat curte, dormit, mancat, agitat, salivat, legat, plimbat, legat, plictisit.
- Eu - mers la serviciu, mancat, curatat rahat pisica.

As trage concluzia pe baza asta, pentru un top al inteligentei:
1. Pixi - pisica - mancare scumpa, buna, activitati placute.
2. Eu - umanoid - mancare mai ieftina ca a Royal Canin, activitati placute dar si mai putin neplacute, adica serviciu, servit masa si curatat rahatul pisicii.
3. Sosetel - caine - inchis, legat, mancare mai slaba, plictisit, cand scapa alergat dupa masini rezultat tija picior.
 
Eu ma consolez cu faptul ca, fiind om, nu ma ling la oua. Asta compenseaza oarecum cu celelalte activitati neplacute.
 
Sau pe cosor. :biggrin: Motanii o fac cu stăruință evidentă. :hihi:

PS: Neo, în sensul lipsit (golit) de sens din dicționar, da, mâțele sunt domestice. Analizându-le ca "specialiști" în mâțe, însă, comportamentul lor e mai relevant.
PPS: musca e "animal" domestic? Sau poate carcalacul? Trăiesc cu noi, în case. Sau, poate, șobolanul?
 
Back
Top