Windows: Cum fac...?

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Cum fac cel mai usor sa copiez ceva dintr-o aplicatie ca imagine cu fundal transparent? Exemplu: un text pe care vreau sa il fac logo (si nu il las text pentru ca pe sistemul tinta s-ar putea sa nu existe fontul si sa arate aiurea) sau un shape (din colectia de Office) pe care vreau sa il afisez pe un iPad.

Stiu ca se poate face in Photoshop si alte bestii mari, complexe si scumpe, dar nu o sa cumpar Photoshop pentru 1 la milion din functionalitatea lui. Deocamdata instalez iar GIMP, dar interfata parca e facuta de un masochist autist retardat care picteaza pentru delfini.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Cum fac cel mai usor sa copiez ceva dintr-o aplicatie ca imagine cu fundal transparent? Exemplu: un text pe care vreau sa il fac logo (si nu il las text pentru ca pe sistemul tinta s-ar putea sa nu existe fontul si sa arate aiurea) sau un shape (din colectia de Office) pe care vreau sa il afisez pe un iPad.

Stiu ca se poate face in Photoshop si alte bestii mari, complexe si scumpe, dar nu o sa cumpar Photoshop pentru 1 la milion din functionalitatea lui. Deocamdata instalez iar GIMP, dar interfata parca e facuta de un masochist autist retardat care picteaza pentru delfini.
Gimpshop.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Exista vreo modalitate prin care Windows-ul (7 HP in special) sa scoata monitorul din stand-by la apasarea doar a anumitor taste? Mi-ar placea sa pot folosi tastele multimedia fara ca monitorul sa se mai aprinda.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Input: un memstick USB bootabil grub;
Se doreste ca output un CD bootabil functional care sa contina ce e pe stick;
Transferul sa se faca cu click-click sub Windows (XP) + diferite softuri (ex.: UltraISO / Nero / Rmprepusb / etc...);
Scuze daca am mai intrebat mai demult (nu mai tin minte)...

:climb:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Nice tray but... NO. Nu-i asa simplu ce vreau eu. Incearca sa faci un stick bootabil gen HBCD / BARTpe / UBCD / etc... si sa treci ce e pe stick pe un CD care sa mai si booteze. :wink:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Copiezi fișierele de pe stick, pe lângă care adaugi pe CD secvența de boot (fie cea folosită pe stick, dacă o poți identifica, fie o alta oarecare - unele CD burnere știu să facă asta, ba chiar să alegi dintr-o listă).
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nice tray but... NO. Nu-i asa simplu ce vreau eu. Incearca sa faci un stick bootabil gen HBCD / BARTpe / UBCD / etc... si sa treci ce e pe stick pe un CD care sa mai si booteze. :wink:
Ideea era că faci imagine stickului cu utilitarul respectiv, imagine pe care o scrii pe CD, nu văd unde am greșit. Dacă stickul este bootabil, ar trebui ca CDul să iasă bootabil 100%.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Încă n-am văzut vreo metodă de a pune un ISO pe un stick USB și să mai și booteze, cu atât mai puțin invers. Mi-am bătut capul ceva vreme în a face niște stickuri bootabile; doar unele au mers, iar fișierele a trebuit să le copiez normal.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Woah ce m-am chinuit cu unetbootin, l-am băgat undeva. :biggrin: Apoi s-a dovedit că stick-ul nu voia să accepte boot indiferent cu ce. Am folosit altul cu un utilitar de la hp.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Încă n-am văzut vreo metodă de a pune un ISO pe un stick USB și să mai și booteze...
Go for Rufus.

@ Neo: incearca, ia vezi... merge? :biggrin: Daca utilitarul ala stie sa salveze ISO, jos palaria! Dar pun pariu chiar fara sa-l instalez ca nu stie.
 
Last edited:

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Încă n-am văzut vreo metodă de a pune un ISO pe un stick USB și să mai și booteze
In unele cazuri merge: ISO-urile de SUSE Linux si Proxmox merg scrise asa cum sunt pe USB folosind ImageWriter. Eu asa am instalat Proxmox.

Cat despre problema lui Quark, ma gandesc daca nu cumva merge folosit un ISO de Linux Live CD din care se inlocuieste continutul folosind PowerISO sau un alt utilitar cu functii similare... :what:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Nice tray but... NO. Nu-i asa simplu ce vreau eu. Incearca sa faci un stick bootabil gen HBCD / BARTpe / UBCD / etc... si sa treci ce e pe stick pe un CD care sa mai si booteze. :wink:
Eu aş încerca cu dd. Nu e click-click, dar în lipsă de alternative... Mai întâi extragi cu dd conţinutul stick-ului într-un .iso, după care scrii iso-ul respectiv pe CD.

Încă n-am văzut vreo metodă de a pune un ISO pe un stick USB și să mai și booteze, cu atât mai puțin invers. Mi-am bătut capul ceva vreme în a face niște stickuri bootabile; doar unele au mers, iar fișierele a trebuit să le copiez normal.
ISO-urile făcute cu cap merg cu dd.
 
Top Bottom