Windows: Cum fac...?

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Mda, pana la urma s-a rezolvat "la gheara" iar problemele erau generate de faptul ca foloseam o versiune veche de Rmprepusb. :zbang:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Go for Rufus.

@ Neo: incearca, ia vezi... merge? :biggrin: Daca utilitarul ala stie sa salveze ISO, jos palaria! Dar pun pariu chiar fara sa-l instalez ca nu stie.
Pe cuvântul meu, am impresia că trollezi. Utilitarul ăla salvează în format .img, care este writable pe CD cu ImgBurn (utilitar free de scris CD/DVD/Bluray). Ce nu este clar?!
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Neo, voi incerca sa fiu mai explicit. O sa urc undeva o imagine raw a stick-ul bootabil si o sa te rog:

1) Sa pui imaginea pe un stick si sa verifici ca booteaza (asta e proba de gradinita);
2) Sa extragi continutul stick-ului folosind utilitarele indicate de tine pe un CD si sa verifici daca booteaza.

Am scos de pe stick utilitarele "pe bani", pe care oricum nu le am dar imi place sa apara in meniuri ca dau bine la public. :biggrin:

Iti trimit un link (cand s-o termina uploadul care merge ca prin telefon)...
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Deci mă pune Cuarcu' să scot teancul de blankuri CD-R de prin subsol, hai să-i fac pe plac :biggrin:

1. Am scris imaginea pe un stick USB cu DiskIMG și merge fără probleme (bootează, etc).
2. Am scris acel IMG pe un CD cu IMGBurn și nu bootează, de ce, nu-mi explic :biggrin: asta având în vedere că aia este imagine RAW.

:bulversat:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Well, când o să înțelegi că extensia unui fișier nu înseamnă că și formatul din interior e "standard" și că un bootloader de CD nu este identic cu unul de USB, probabil n-o să mai fii bulversat :smile:.

Da, există imagini de CD care bootează și pe stick, dar alea-s de obicei mânărite (mai multe boot records, etc). Dacă stai să te chinui poți face lucruri foarte interesante cu un sistem de fișiere. Aveam mai demult un CD de Windows 2000 de pe care puteai instala orice versiune de Win 2000 - fiecare era în director diferit, dacă te apucai să copiezi fișierele de acolo îți ieșea un director de 1.5GB de pe un CD de 700MB. Asta pentru că formatul ISO9660/UDF suportă hardlinks, dar eu nu știu vreun program de scriere/creare ISO pw Windows care să suporte crearea de hardlinks.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Deci mă pune Cuarcu' să scot teancul de blankuri CD-R de prin subsol, hai să-i fac pe plac :biggrin:
:beer:

Puteai sa incerci treaba si cu un DVD -/+R, nu trebuia sa umbli prin subsoluri umede dupa CD-uri.

Partea proasta e ca acum Jarod sta si rade pe sub mustata pe care n-o are... ca Linux stie. :biggrin:

Sta-v-ar in gat mkisofs-ul. :zbang:

LE: suspecta si tacerea lu' iosiP... de obicei venea imediat cu solutii, da' e chitros, nu da solutii pt. Cuarc. :goofy:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Am avut si eu un asemenea CD, dar venea de la Microsoft. Cred ca l-au facut manual, nu cu un tool de-al lor, pentru ca MERGEA!!! :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Well, când o să înțelegi că extensia unui fișier nu înseamnă că și formatul din interior e "standard" și că un bootloader de CD nu este identic cu unul de USB, probabil n-o să mai fii bulversat :smile:.

Da, există imagini de CD care bootează și pe stick, dar alea-s de obicei mânărite (mai multe boot records, etc). Dacă stai să te chinui poți face lucruri foarte interesante cu un sistem de fișiere. Aveam mai demult un CD de Windows 2000 de pe care puteai instala orice versiune de Win 2000 - fiecare era în director diferit, dacă te apucai să copiezi fișierele de acolo îți ieșea un director de 1.5GB de pe un CD de 700MB. Asta pentru că formatul ISO9660/UDF suportă hardlinks, dar eu nu știu vreun program de scriere/creare ISO pw Windows care să suporte crearea de hardlinks.
Dude, știu ce înseamnă container and shit, eu am presupus că de fapt USB thingie a fost făcut după un CD, deci ar fi fost logic să funcționeaze :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
95% din tool-urile care creează USB-uri bootabile nu fac doar dd la ISO, ci mult mai multe lucruri. Hint: dacă vezi fișierele OS-ului pe stick înseamnă că a extras ISO-ul, nu doar l-a copiat.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Bun, eu sunt un mare fan al emisiunii "Exclusiv in Romania". Am inregistrate aproape toate episoadele. Imi lipsesc cateva insa, ASTA de ex. Cum naiba fac sa-l salvez pe HDD? Opera user here... :frown:
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,498
Comodo Dragon are o extensie (ceva cu media grabber) si as fi vrut sa vad daca merge cu aia dar din pacate stau de muuulta vreme in Se conecteaza... pe link-ul ala.

connecting forever.jpg
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
De actualitate. Am incercat cateva media downloadere dar nu merg in acest caz. :sad: Linkul merge perfect.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu este un fisier care sa poata fi downloadat. Este un stream RTMP. Am incercat cu Net Transport, dar face niste verificari ale clientului si refuza conexiunea. URL-ul este asta:
Code:
rtmp://fms60.mediadirect.ro:1935/seenow/_definst_?id=93395971&publisher=4&siteId=0&user_id=0&transaction_id=0&p_item_id=99768&token=b25436acddb5ff6f4da2a3cd68dd0e133b5c127c352e794b
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Nu ai sanse de reusita, sufar la fel ca si tine din cauza ca nu pot descarca rezumatele curselor de Formula 1 de pe siteul oficial.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
Stiu ca se chinuise cineva pe undeva. Nu stiu daca a reusit, dar era ceva cu rtmpdump.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu stiu daca s-a mai pus intrebarea, dar e o problema cu care ma confrunt iar! Si urasc problemele repetitive.
Am un server si un PC client. Serverul este conectat la net si la client prin doua placi de retea. Vreau sa pornesc un serviciu (BOOTP in cazul de fata, dar poate fi oricare altul) cu binding exclusiv pe placa de retea la care este conectat PC-ul dar daca serverul booteaza cand PC-ul este oprit, serviciul da eroare ca placa de retea nu este accesibila si nu porneste.
Cum il fac sa porneasca? Binding pe 0.0.0.0 este exclus.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Messages
585
Varianta 1 e sa cumpeti un switch intre server si client - inteleg ca sunt conectate cu cross. Varianta 2 e sa configurezi serviciul respectiv sa faca restart service on failure de un numar nelimitat de ori.
 
Top Bottom