Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Bai Mariuse, las-o draq ca devine stresant pentru toata lumea. Inclusiv pentru tine, banuiesc. Nu sunt suficiente forumuri pe care sa faci treaba asta? CG, Softpediatria si alte alea. Cum naiba de le stii tu pe toate nujt dar lasa-i pe ceilalti sa fie prosti ca vad ca se complac in asta.

  Azi maine o sa apari in bancuri a la Ciac Noris. Marius nu are nevoie de subtitrari, subtitrarile au nevoie de Marius. :biggrin:

  Bloatware e cand mare parte e inutil. Ori eu vad ca lumea nu considera inutile functiile alea, doar tu. Deci? Tu ai dreptate sau toti aia de nu stiu nimic?

  Apropo, Windows 98 suge la fel de mult cat e VLC bloatware. Demonstreaza-mi ca gresesc :biggrin:.

  Fara suparare, I call it bluff.

  L.E. Yay, postul numarul 1001 pe topicul asta.
   
 2. dreamer

  dreamer Little Devil

  Back on-topic:
  Cum pot convinge WinSXSLite sa mearga? Am luat arhiva de aici, rulez programul, scaneaza, si cand ii dau Apply imi spune ca "missing stringcoverter.exe command". Cautat pe net, luat stringconverter.exe, pus in folderul respectiv, insa tot degeaba. La fel, nu prea am gasit pe net prea multe informatii despre aceasta eroare si cum pot scapa de ea... si e enervant rau, WinSXS a ajuns la 15.5GB, din cauza lui am ajuns la numai 1GB liber pe partitia de sistem, ori micsorez folderul, ori maresc partitia (cu mutatul de date si riscurile aferente), ori pun Win7 (da' mi-e lene). Any ideas? :smile:
  Marius, nu, fara 98 sau nici macar XP, pls, thx.
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am încercat și eu WinSXSLite și rezultatul a fost dezamăgitor, am recuperat abia vreo 2 GB. Pe termen lung nu înseamnă aproape nimic, așa că am repartiționat și reinstalat, am făcut partiție de 40 GB și mai am liber 12.
   
 4. dreamer

  dreamer Little Devil

  Da, si eu am zis ca la re-instalare, chiar daca pun un Win7 x64 ciopartit cu vLite si care ocupa semnificativ mai putin decat Vista, fac partitia de minim 40GB, sa fiu sigur. Pentru Vista am pus 25 si 16 sunt ocupati doar de WinSXS... :frown:
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Daca il stergi ce se intampla?
   
 6. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

 7. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Cum fac să introduc in excel, in aceeasi celulă, 2 formule. De ex. 4 coloane ABCD, in coloana D sa am A+B, iar daca A e blank sa am =C+200 ?
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  cu =IF(conditie, formula_true, formula_false)
   
 9. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Gata, m-am descălţat, merci, insa nu-mi dau seama cu sa pun blank ul in conditie , ar fi asa in cazul in care consider ca blank = 0 =IF(A1>0;A1+B1;C1+200), unde A ar trebui sa fie o data in format zz.ll.yyyy .
   
 10. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  D1: =if(isblank(A1), C1+200, A1+B1)
   
 11. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Mulţumesc mult amândurora. Cănd treceţi prin Iaşi vă invit la pizza, friptură, bere, vin şi plăcinte moldoveneşti.
   
 12. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Cum fac sa rulez automat un program sau .bat dupa fiecare revenire din Suspend-To-RAM?
   
 13. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Dai dublu-click pe el :smile:
   
 14. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Am zis "automat".
   
 15. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Dai automat dublu click pe el. :tongue:
  N-ai chef de glume azi lol. So, easy way - as in running an utility - StartOnWake. Are un fişier txt în care scrii ce comenzi vrei să ruleze. Sau hard way - as in running a script - personal nu prea mi-am băgat nasul, dar mai găseşti pe ici pe colo. De obicei sunt specifice unui anume task, depinde ce anume vrei să faci.
   
 16. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Ma gandeam ca poate exista vreo metoda interna a windows-ului, ceva de genul HKLM/.../Autorun, dar merge satisfacator si cu utilitarul ala. Era mai fain daca venea sub forma de serviciu.
  Multumesc.
   
 17. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Mda. Am aflat de ce nu mergea: fiindca fisierele protocolului trebuiesc copiate manual in directoare. Metoda cu "Add protocol..." - "Have disk..." face setarile in registru, creaza serviciul, copiaza .inf-ul dar nu copiaza si .sys-ul. M$ idiots!

  LE:
  NetBEUI nu este nici mai rapid, nici mai lent ca TCP/IP la transferul de fisiere (ambele tweak-uite, evident), dar transferul este constant (la TCP/IP variaza mult) si latenta este mai mica si deschiderea directoarelor lungi merge mult mai repede. Chiar si atunci cand nu merge da eroarea in mai putin de 2 secunde, nu ca TCP/IP-ul care sta 5 minute pana sa-si dea seama ca nu merge.
  Ma declar satisfacut. Raman cu NetBEUI pentru file server.
   
 18. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Ieri a trebuit sa pun la punct o retea de 11 calculatoare folosind WinXP+ NetNeui - din motive de compatibilitate (softul nu stie TCP/IP). Pe fiecare masina am dezactivat TCP/IP. Reteaua merge fara probleme, cu exceptia unui lag de 4-5 secunde care apare atunci cand serverul incearca sa acceseze unul din celelalte 10 calculatoare. Aveti idee de cum as putea scapa de acel lag?
   
 19. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Ce anume sa acceseze? Un share? Pe un calculator oprit? Cum ai dezactivat TCP-IP? Ai nameserver sau cum rezolvi numele din retea?
   
 20. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Cele 11 calculatoare ruleaza o un soft educational (simulator) care nu stie sa comunice decat prin NetBeui. Unul din calculatoare ruleaza partea de "server" a softului, iar celelalte 10 partea de client. "Serverul" incarca practic pe cele 10 statii exercitiile si porneste simularea. Banuiesc ca lanseaza niste prosese remote din moment ce are nevoie de acelasi user/parola pentru toate statiile.

  TCP/IP l-am dezactivat debifandul din protocoalele folosite de placa de retea.
  Nameserver pentru NetBeui?!?! In cazul TCP/IP as fi putut edita fisierul hosts, dar pentru NetBeui... nu stiu.

  Chestia ciudata este ca am inlocuit practic 11 calculatoare mai vechi, care au rulat aceeasi aplicatie, foloseau aceeasi infrastructura de retea, dar comunicarea se facea instantaneu.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice