Windows: Cum fac...?

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Bai Mariuse, las-o draq ca devine stresant pentru toata lumea. Inclusiv pentru tine, banuiesc. Nu sunt suficiente forumuri pe care sa faci treaba asta? CG, Softpediatria si alte alea. Cum naiba de le stii tu pe toate nujt dar lasa-i pe ceilalti sa fie prosti ca vad ca se complac in asta.

Azi maine o sa apari in bancuri a la Ciac Noris. Marius nu are nevoie de subtitrari, subtitrarile au nevoie de Marius. :biggrin:

Bloatware e cand mare parte e inutil. Ori eu vad ca lumea nu considera inutile functiile alea, doar tu. Deci? Tu ai dreptate sau toti aia de nu stiu nimic?

Apropo, Windows 98 suge la fel de mult cat e VLC bloatware. Demonstreaza-mi ca gresesc :biggrin:.

Fara suparare, I call it bluff.

L.E. Yay, postul numarul 1001 pe topicul asta.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Back on-topic:
Cum pot convinge WinSXSLite sa mearga? Am luat arhiva de aici, rulez programul, scaneaza, si cand ii dau Apply imi spune ca "missing stringcoverter.exe command". Cautat pe net, luat stringconverter.exe, pus in folderul respectiv, insa tot degeaba. La fel, nu prea am gasit pe net prea multe informatii despre aceasta eroare si cum pot scapa de ea... si e enervant rau, WinSXS a ajuns la 15.5GB, din cauza lui am ajuns la numai 1GB liber pe partitia de sistem, ori micsorez folderul, ori maresc partitia (cu mutatul de date si riscurile aferente), ori pun Win7 (da' mi-e lene). Any ideas? :smile:
Marius, nu, fara 98 sau nici macar XP, pls, thx.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am încercat și eu WinSXSLite și rezultatul a fost dezamăgitor, am recuperat abia vreo 2 GB. Pe termen lung nu înseamnă aproape nimic, așa că am repartiționat și reinstalat, am făcut partiție de 40 GB și mai am liber 12.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Da, si eu am zis ca la re-instalare, chiar daca pun un Win7 x64 ciopartit cu vLite si care ocupa semnificativ mai putin decat Vista, fac partitia de minim 40GB, sa fiu sigur. Pentru Vista am pus 25 si 16 sunt ocupati doar de WinSXS... :frown:
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Cum fac să introduc in excel, in aceeasi celulă, 2 formule. De ex. 4 coloane ABCD, in coloana D sa am A+B, iar daca A e blank sa am =C+200 ?
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Gata, m-am descălţat, merci, insa nu-mi dau seama cu sa pun blank ul in conditie , ar fi asa in cazul in care consider ca blank = 0 =IF(A1>0;A1+B1;C1+200), unde A ar trebui sa fie o data in format zz.ll.yyyy .
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Mulţumesc mult amândurora. Cănd treceţi prin Iaşi vă invit la pizza, friptură, bere, vin şi plăcinte moldoveneşti.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Location
între 0 şi 1
Dai automat dublu click pe el. :tongue:
N-ai chef de glume azi lol. So, easy way - as in running an utility - StartOnWake. Are un fişier txt în care scrii ce comenzi vrei să ruleze. Sau hard way - as in running a script - personal nu prea mi-am băgat nasul, dar mai găseşti pe ici pe colo. De obicei sunt specifice unui anume task, depinde ce anume vrei să faci.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ma gandeam ca poate exista vreo metoda interna a windows-ului, ceva de genul HKLM/.../Autorun, dar merge satisfacator si cu utilitarul ala. Era mai fain daca venea sub forma de serviciu.
Multumesc.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Iar am o problema cu XP-ul. Am incercat sa sharuiesc un director si am aflat de ce nu foloseste lumea NetBEUI. FIINDCA NU MERGE!!!
Network neighborhood este gol iar daca scriu direct adresa, zice ca nu exista.

In prima imagine aveti configuratia pe server. In a doua aveti configuratia clientului.

Am urmarit traficul cu Ethereal. Se pare ca XP-ul client da eroarea direct, nici macar nu incearca sa se conecteze prin retea. Este complet mut.
Am incercat cu Win98 pe post de client. Asta incearca conectarea prin retea dar nu primeste nici un fel de raspuns.

Sugestii?
Mda. Am aflat de ce nu mergea: fiindca fisierele protocolului trebuiesc copiate manual in directoare. Metoda cu "Add protocol..." - "Have disk..." face setarile in registru, creaza serviciul, copiaza .inf-ul dar nu copiaza si .sys-ul. M$ idiots!

LE:
NetBEUI nu este nici mai rapid, nici mai lent ca TCP/IP la transferul de fisiere (ambele tweak-uite, evident), dar transferul este constant (la TCP/IP variaza mult) si latenta este mai mica si deschiderea directoarelor lungi merge mult mai repede. Chiar si atunci cand nu merge da eroarea in mai putin de 2 secunde, nu ca TCP/IP-ul care sta 5 minute pana sa-si dea seama ca nu merge.
Ma declar satisfacut. Raman cu NetBEUI pentru file server.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Ieri a trebuit sa pun la punct o retea de 11 calculatoare folosind WinXP+ NetNeui - din motive de compatibilitate (softul nu stie TCP/IP). Pe fiecare masina am dezactivat TCP/IP. Reteaua merge fara probleme, cu exceptia unui lag de 4-5 secunde care apare atunci cand serverul incearca sa acceseze unul din celelalte 10 calculatoare. Aveti idee de cum as putea scapa de acel lag?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ce anume sa acceseze? Un share? Pe un calculator oprit? Cum ai dezactivat TCP-IP? Ai nameserver sau cum rezolvi numele din retea?
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Cele 11 calculatoare ruleaza o un soft educational (simulator) care nu stie sa comunice decat prin NetBeui. Unul din calculatoare ruleaza partea de "server" a softului, iar celelalte 10 partea de client. "Serverul" incarca practic pe cele 10 statii exercitiile si porneste simularea. Banuiesc ca lanseaza niste prosese remote din moment ce are nevoie de acelasi user/parola pentru toate statiile.

TCP/IP l-am dezactivat debifandul din protocoalele folosite de placa de retea.
Nameserver pentru NetBeui?!?! In cazul TCP/IP as fi putut edita fisierul hosts, dar pentru NetBeui... nu stiu.

Chestia ciudata este ca am inlocuit practic 11 calculatoare mai vechi, care au rulat aceeasi aplicatie, foloseau aceeasi infrastructura de retea, dar comunicarea se facea instantaneu.
 
Top Bottom