Windows: Cum fac...?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu stiu cum anume incearca windows-ul sa rezolve numele in configuratia ta. N-am incercat niciodata sa dezactivez TCP-IP. O captura de pachete poti face? Ethereal/Wireshark. Acolo ar trebui sa se vada unde este intarzierea.

Am 3 variante pe care ai putea sa le incerci. Nu stiu daca/care dintre ele va merge mai bine.

1)
- Bifeaza TCP-IP.
- Instaleaza File Sharing client si server. Trebuie sa apara 3 servicii: Workstation, Server si Computer Browser - sa fie toate pornite.
- Dezactiveaza TCP-IP doar pentru file sharing de la Network Connections - Advanced. Vezi imaginea.

2)
Idem 1) dar:
- Dezactiveaza serviciul Computer Browser si TCP-IP NetBIOS Helper.
- Creaza un LMHOSTS cu toate adresele din retea, pune-l pe fiecare calculator si bifeaza "Use LMHOSTS".

3)
- Bifeaza TCP-IP.
- Dezinstaleaza File Sharing.
- Dezactiveaza TCP-IP NetBIOS Helper si creaza LMHOSTS.
 

Attachments

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Mersi de ajutor Marius, cred ca m-am lamurit - uitasem de lmhosts. Am sa incerc luni sa rezolv problema.

Marius '95" said:
Nu stiu cum anume incearca windows-ul sa rezolve numele in configuratia ta
Pai cred ca facea un broascast in retea: Baaa, care esti Gheorghe ca am un pachet (de date) pentru tine..?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Dar totusi nu vad de ar dura 5 s toata chestia asta. Vezi aici despre timeout-urile NetBIOS. Sa le scazi la 200 ms si o singura repetare ar trebui sa fie suficient.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
90 la suta din timp lucrez "de acasa" legat la VPN corporatist cu milioane de parole si carduri de acces, iar problema mea este ca "vad" imprimantele si pot printa prin toata lumea, insa nu pot printa la imprimanta mea locala.Cand spun imprimanta locala, ma refer la o imprimanata parte din reteaua mea si care nu face parte si nu va face niciodata din domeniul mai sus amintit.
Acum ca sa printez totusi am 2 solutii:

Adun mai multe documente; print; ma deconectez de la VPN.
sau
Pun documentele pe un stick si-mi misc fundul la alt calculator.

Niciuna din cele de mai sus nu ma satisface si ma intreb daca exista si o alta solutie ca sa pot printa totusi cat timp sunt in VPN? Ma gandesc la o solutie la print over the internet, insa nu prea stiu cum se face ceva sfaturi mi-ar fi de mare folos. Pe de alta parte nu sunt sigur cat de sigur e printul over internet , chiar n-as vrea sa ma vad cu tray ul de hartie consumat peste noapte, pt. ca a descoperit cineva ca se poate.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,192
Probabil ce ai tu e un conflict de IP-uri sau o rută mai ciudată de la VPN, așa că toate pachetele care s-ar duce către imprimanta respectivă sunt prinse de driver-ul de VPN și aruncate, că nu știe ce să facă cu ele.

Presupun că nu merg nici share-urile către calculatoarele din rețeaua locală cât timp ești legat la VPN.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Poate te ajuta asta.

Cat despre Internet Printing, ne trebuie mai multe detalii despre topologia retelei...

P.S. O alta idee care imi vine in minte la repezeala ar fi "bridge connections"... desi nu stiu daca merge.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
Bănuiesc că e de la ei. Deși am bifat enable transparent tunneling si allow local LAN acces in clientul de VPN (Cisco 5.0), atata timp cat sunt in VPN, toate pachetele catre reteaua locala se pierd in neant.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
E de la ei. Certificatele VPN (din câte am înţeles) pot face override al preferinţelor tale. Şi la noi în firmă e acelaşi comportament.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Am urmatoarea problema pe o instalare de Win2000 pro: Booteaza ok si repede, pune desktopul, icoanele, sageata de mouse se misca, totul pare ok. Dar cand incerc sa pornesc orice aplicatie imediat dupa boot, sta si se gandeste vreo 20 de secunde pana sa-i dea drumul. Nu se blocheaza nimic, nu umbla de nebun la hdd, in taskmanager nu apare niciun task care sa pape din procesor... Dupa delay-ul de 20 de secunde totul reintra in normal, totul se lanseaza normal, totul e ok.

Exista vreo aplicatie care sa ma ajute sa identific unde e buba? Personal banuiesc partea de networking, dar vreau sa determin clar cauza.

Cu multumiri si sper ca am explicat destul de clar problema. :smile:
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
hop hop... config hard + soft plz :smile:
+1 n-am apucat să sap c-am rămas fără placă video pe sistemul ăla, dar aceleaşi simptome (am rămas tablou când am văzut că îi ia 20s să deschidă un amărât de xls :eek: ) pe i5 750, P55, XP SP3. Nicio imprimantă sau share ba din câte ţin minte am apucat să-ncerc fără conectare la net.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,857
1. Win7, conexiune RDS... cum o fac sa porneasca automat? In XP o puneam la StartUp, cand porneam PC-u' aparea fereastra, connect, GG. Da' in 7 nu vrea. Help?
2. Cum fac sa apara Control Panel-u' clasic? :frown:


Multumesc... damn new stuff.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
1. Ar trebui să pornească automat când dai restart dacă o ai făcută și setată "default"
2. Deschizi control panel -> view -> small icons.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am o bubiță la un calcul într-o foaie de lucru în Excel și, fiindcă știu că sunt meseriași aici, le cer respectuos ajutorul.

În screenshotul mare e problema. Am aplicat o formulă, dar calculul nu mi-l face la valorile rotunjite ale T40, 42, 44, ci socotește cu numerele cu toate zecimalele (vezi screenshot mic). Cum fac să-mi calculeze folosind doar cele 3 zecimale, adică numărul rotunjit? Mulțumesc anticipat.
 

Attachments

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,058
Format cells > Number > Decimal places > 3 ar fi my noob way of doing it. :tongue:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am deja așa la celulele acelea. Doar că Excel ia și zecimalele suprimate în calcul, cum am arătat mai sus, și-mi dă eronat, eroarea văzându-se dacă calculez separat cu valorile rotunjite. El calculează corect, ținând seama de toate zecimalele, dar pe mine mă interesează doar cele 3, iar în acest caz rezultatul nu mi-e util. Îmi trebuie cel dat de numerele rotunjite la 3 zecimale.
 

Attachments

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,192
Code:
T47 =(6*ROUND(T42,3)+ROUND(T40,3)+ROUND(T44,3))/8
cu menţiunea că ROUND(1.2345,3) = 1.235, daca vrei 1.234 trebuie sa-i zici ROUNDDOWN(1.2345,3)
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Da, mulțumesc mult! Cu mențiunea că în loc de , a trebuit pus ;.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,192
Da, asta e o mare prostie a Excel-ului, foloseşte setările din regional settings pentru sintaxa formulelor. Probabil că tu ai Romanian trecut acolo, şi are ; pus ca list separator.
regional.PNG
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Da, așa e. Cel puțin e bine că îți sugerează în timp ce tastezi sintaxa corectă.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Elevare fără parolă

Rulez ca utilizator normal pe stația mea (Windows 7). Vreau să configurez cîteva programe să pornească cu drepturi elevate, fără să ceară de fiecare dată parola.
Se poate?
 
Top Bottom