Windows: Cum fac...?

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Deşi am urmat paşii arătaţi AICI, n-am reuşit să fac un USB stick bootabil cu XP pe el... :frown: De greşit probabil că am greşit pe undeva, dar nu identific acel pas. Există pe undeva un tutorial mai explicit, eventual în româneşte? Mulţumesc.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Am reuşit de mi-am făcut un SD bootabil (cu stick n-a mers) şi am început instalarea WinXP SP3 pe eeePC901. Din păcate m-am lovit de o chestie (vezi foto):


Apar nişte partiţii acolo E, F, C, G, apoi H şi, în fine, D. Bănuiesc că D este SD cardul cu XP-ul bootabil. Ei, bine, trebuie să şterg toate acele partiţii (pe primul disc, apoi să creez una singură? Sau altfel? ce e acea partiţie 3 sau C, cu BIOS FAT?
Am nevoie de un răspuns rapid, fiindcă sunt cu pacientul pe masa de operaţie. Mulţumesc. :smile:

PS: drăcovenia are două SSD-uri, unul de 4 GB, altul de 16GB.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ceva arata foarte suspect acolo. Partitii de 8 MB?!
Booteaza un DOS si vezi ce zice Ranish Partition Manager.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Are Linux pe el, Xandros. Poate de-aia. Ăla e primul disc, bănuiesc, E, F, C, G, apoi al doilea SSD, H şi ultima, D, cred SD-ul cu XP-ul bootabil...
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Trebuiau şterse absolut toate partiţiile de Linux. Problema instalării s-a rezolvat.
Am alta acum.
1. Configuraţia iniţială a unităţilor de stocare în Windows XP a fost
C - SSD 4GB, D - stick cu aplicaţii portabile, E - SSD 16GB. Pe stick sunt programe portabile: Firefox, Winamp, VLCplayer etc. Le-am putut asocia pe fiecare dintre acestea cu fişiere ce le pot rula, astfel încât să le pot deschide cu dublu click.
2. Ulterior, am dorit să setez SSD-ul de 16 GB cu litera D. Am făcut asta din Disk management (administrative tools) şi din acel moment nu mai pot asocia programe cu fişierele. Nici măcar nu mi le mai adaugă în lista aceea. Cum pot face să meargă din nou? Mulţumesc.

PS: dacă schimb litera la loc, merge asocierea...
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
1) Asocierile se fac manual in registru, sau automat important unul sau mai multe .reg -uri pe care le-ai scris/exportat anterior. Eu consider ca oricare alta metoda este gresita. © :smile:

2) Deseori se intampla ca dupa un restart ghilimele pentru numele lungi de fisiere sa fie inlocuite subit cu spatii. (adica PROGRAM.EXE "%1" devine PROGRAM %1 Singura rezolvare pe care am gasit-o a fost importul silent a .reg-ului la fiecare reboot via HKLM autorun.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
1) Asocierile se fac manual in registru, sau automat important unul sau mai multe .reg -uri pe care le-ai scris/exportat anterior. Eu consider ca oricare alta metoda este gresita. © :smile:


Mai precis, ce trebuie să fac? Mi-am imaginat că prin regiştri trebuie umblat. Cred că trebuie schimbate căile... pe-acolo.

PS: poate ar trebui pus şi gif-ul ăsta :huh: la emoticons... Câteodată e nevoie de el. :hihi:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
REGEDIT4

[HKEY_CLASSES_ROOT\.mpg]
- extensia fisierului
@="MPEG Video" - trimitere la o cheie unica pentru tipul ala de fisiere

[HKEY_CLASSES_ROOT\.mpeg] - alta extensie
@="MPEG Video" - trimitere la aceeasi cheie

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video] - cheia de mai sus
@="Video MPEG" - descrierea fisierului asa cum va apare in My Computer - View - Details

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video\DefaultIcon]
@="quartz.dll,0"
- icon-ul fisierului; .dll-ul si nr. de ordine din .dll

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video\shell]
@="open"
- actiunea implicita la dubluclick; "open" trebuie definit mai jos

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video\shell\open] - deci "open"
@="&Open" - numele operatiei asa cum apare cand faci click-dreapta pe fisier; "&" precede litera subliniata folosita ca shortcut key

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video\shell\open\command]
@="rundll32 amovie.ocx,RunDll %1"
- asocierea propriu-zisa pentru "open"

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video\shell\play]
@="&Play"
- alta actiune posibila

[HKEY_CLASSES_ROOT\MPEG Video\shell\play\command]
@="rundll32 amovie.ocx,RunDll /play /close %1"


In cazul de mai sus n-am folosit ghilimele pentru numele lungi de fisiere fiindca functioneaza si fara - nu ma intreba de ce. Daca nu merge fara, scrii asa:
@="rundll32 amovie.ocx,RunDll \"%1\""

Lamurit?
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Menţin starea de dar îţi mulţumesc pentru răspuns. Înţeleg ce faci, am mai modificat şi eu câte o cheie în regiştri, dar cam atât. O să dau Copy/Paste cu el într-un Notepad, în caz că voi mai avea nevoie vreodată. :smile:
Am rezolvat mai simplu. Pur şi simplu am trecut Portabilele de pe stick (fost D, acum E) pe SSD-ul mare (cel cu E), după care i-am schimbat litera în D. Probabil că s-au păstrat căile spre D şi de aceea acum funcţionează toate asocierile, fără excepţie.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Hai inca o intrebare incuietoare:
Cum fac sa instalez Windows XP prin retea daca placa de retea nu are PXE (ori alt fel de ROM)?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
De la una care are, caz in care ai rezolvat deja problema (o pui pe aia direct), pentru ca poti avea surpriza sa nu mearga cu orice memorie. Unele plăci aveau pe discheta cu drivere un dump pe care-l puteai instala pe un EEPROM gol, da' n-am mai văzut.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Nu, un ROM nu e 1 leu, pentru că nu se găsesc ROM-uri cu ce vrei tu :biggrin:. Eu dacă așa avea unul nu ți l-aș vinde cu 1 leu :goofy:.

Și 30 de lei e o placă de rețea bună, sunt convins că poți să găsești cu 10 lei, sau cu 5 lei second hand.

PS: Windows XP pe server, wtf?

PPS: Înstalarea sistemului de operare se face o dată, până acum ți-l instalai de 10 ori și nu mai aveai nevoie de PXE :biggrin:.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
PXE e excelent. Atunci când ai 100 de calculatoare de instalat. Bagi un server cu câteva hdd-uri care să nu moară complet la I/O mare şi când vii a doua zi ai totul instalat. Altfel e doar o problemă în plus.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Dar din punct de vedere didactic si ca ambitie personala (hobby, pasiune), ce face Marius e perfect justificat :smile:.
 
Top Bottom