Windows 7

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Da, am vazut asa ceva la laptopuri cu putina memorie dedicata care foloseau de completare din memoria sistem, dar aici e vorba de un GTX560Ti care are 1 GB dedicat, nu 64 sau 128 MB. La 1 GB dedicat nu prea are sens sa folosesti memoria sistem ca memorie video, nu stiu ce ai tine in ea, ca doar nu texturi pentru jocuri 3D - aproape nimeni nu face jocuri care sa foloseasca atata RAM video.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,973
3072 shared cand are 1024 dedicat? Aia nu e tocmai o placa video normala, e singurul asemenea caz de care am auzit si nu am nici o explicatie pentru paranormal, o fi ceva legat de CUDA. Placile video uzuale (restul) daca au memorie dedicata nu mai folosesc memorie shared.

La fel făcea și GTX460 1GB, fix aceeași "problemă". O să văd ce-i cu ATi, că am făcut rost de un X1800XT.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,245
Și desktop-ul meu zice ~3.8GB shared system memory pentru placa grafică Radeon 5750 cu 1GB RAM dedicat.

Mai multe detalii: Graphics Memory Reporting through WDDM.

Shared system memory is a portion of the system memory that can be used by the graphics subsystem when needed. For discrete graphics adapters, this type of memory is often referred to as “non-local video memory”—that is, far from the GPU. The shared memory is available to other subsystems or non-graphics applications when it is not being used by the graphics subsystem. Thus, it is never guaranteed to be available for graphics because it could already be in use.

Teoretic opțiunea de a folosi memorie shared și dimensiunea se pot seta prin BIOS (cum era și vechea "Aperture size" la AGP). Doar că nu s-au obosit mulți să implementeze setarea.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,763
M-am tot gandit la problemele pe care le are liubarschi.

Un amic a folosit recent exact acelasi kit de instalare pe un Core 2 Duo E5200, o placa de baza Asrock P45XE, 4GB Ram si un hard de 500GB WD. E multumit de performanta sistemului.

O diferenta totusi exista (in afara de hardware), nu am stiut ce valoare sa aiba partitia cu win 7 dupa instalare pe sistemul lui liubarschi asa ca am lasat-o pe o singura partitie de 320GB. Dupa instalare am folosit setarea de shrink din disk managerul Winului ca sa reduc la maxim partitia cu win si sa fac o alta mai mare. Maximul de reducere al partiei Win 7 a fost cam la 50% din valoare initiala (daca incercam mai mult zicea ca nu poate, iar din ce am gasit pe net era ceva legat de plasarea pe hard a anumitor fisiere care nu pot fi mutate de programul de partionare). Procesul ala de shrink sa fi afectat cumva viteza operatiunilor cu partitiile pe care a fost rulat ?

O alta varianta, de data asta de natura hardware, ar fi placa de baza Abit KN9S (Nvidia 550 chipset) care e cam veche (lansata in 2006) si nu stiu cat de compatibila e cu Win 7 mai ales la driverele de storage Nvidia (banuiesc ca la SATA nu e necesar sa verific daca inainte de a pune driverele de storage Nvidia e setat pe modul UDMA canalul din Device Manager). Placa de baza a mai facut fite la viata ei, cea mai notabila chestie fiind faptul ca uneori dadea BSOD-uri in XP daca era activat C&Q (in Win 7 e ok C&Q).
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
"Windows Malicious Software Removal Tool x64"... should I bother? Folosesc MSE şi Firewall-u' din Winblowz, n-am avut probleme până acum şi sper să nu fie nevoie curând.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
"Windows Malicious Software Removal Tool x64"... should I bother? Folosesc MSE şi Firewall-u' din Winblowz, n-am avut probleme până acum şi sper să nu fie nevoie curând.

Oricum o ruleaza singur OS-ul la "automatic update" de fiecare data cand apare o versiune noua (cam o data pe luna).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Doar ce-am instalat-o şi se comportă normal. Deocamdată. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Aveti vreo experienta relevanta cu Steam pe Win 7 care intarzie winlogon semnificativ? Acum cateva luni tot procesul de boot imi lua sub 30 de secunde de la power on la cursor in desktop, acum dureaza aproape un minut, din care cateva secunde pana la login si restul dupa. Am folosit Process Monitor si Autoruns (sysinternals) sa fac un pic curatenie, se pare ca serviciul Steam e cel care face figuri. Nu stiu cand l-au transformat din aplicatie in serviciu, dar mi se pare dubios.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,245
La mine nu intarzie boot-ul, dar imediat dupa login apare o fereastra mica cu "updatingsteam", care nu face nimic 10-15 secunde, timp in care nu pot face mare lucru. Pe urma dispare brusc. Asta nu s-a intamplat de la inceput.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,286
La mine e un slow-down general la boot, si asta fara Steam - pur si simplu aplicatii si servicii obisnuite. Pana si Chrome sta vreo 20 de secunde dupa pornire in care rasniteaza ceva si nu vrea sa deschida nici un site, desi interfata raspunde la comenzi. Curatatul driverilor vechi si stergerea fisierelor temporare si stergerea cheilor din registry cu referinte inexistente nu au facut mare branza. Doar o defragmentare cu reordonarea fisierelor in functie de data/frecventa accesarii parca a dus la un rezultat sesizabil, insa nu spectaculos. Si a mai si durat vreo 30 de ore pentru doar cativa zeci de giga.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,973
Cred că Adi se referea la problemă în contextul unui SSD pe care este instalat sistemul de operare. Cu HDDuri deja este dubios, totul merge foarte prost.

Ca să fiu și la obiect puțin, Steam eu l-am scos din boot din mai multe motive:
- nu poți fi logat de pe două computere simultan și când porneam laptopul apăreau conflicte ciudate;
- nu că întârzie bootarea (prea mult) dar face chestii ciudate pe-acolo gen ferestre fantomă și stat degeaba. Pornește în schimb aproape instant când îl lansez după boot;
- less distractions :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Cum pot să oblig RDS-ul să se conecteze automat la pornirea calculiciului? Mi-a ieşit cândva odată, dar m-am împleticit de data asta.

Mulţam.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,976
Windows 7?

Setezi conexiunea RDS ca default.

Start Menu - Internet Options.
In tab-ul Connections bifezi 'Always dial my default connection'.

In Contol Panel > Network and Internet > Network Connections, alegi 'Properties' pentru conexiunea RDS. Daca ai salvata parola pentru conexiune, poti debifa "Prompt for name and password". That should do it.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Shortcut in startup?
Thank you, Captain...
Windows 7?

Setezi conexiunea RDS ca default.

Start Menu - Internet Options.
In tab-ul Connections bifezi 'Always dial my default connection'.

In Contol Panel > Network and Internet > Network Connections, alegi 'Properties' pentru conexiunea RDS. Daca ai salvata parola pentru conexiune, poti debifa "Prompt for name and password". That should do it.
That does it. RDS-u' era "default" şi am debifat "Prompt for name and password", da' nu mi ştiam unde era "Always dial my default connection".

Mulţumesc.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Cum conving Win7 Ultimate SP1 să se intaleze de pe USB0 3.0? Mai exact pornește, dar când ajung la selectat discul pe care să instaleze îmi cere disc cu driver (bănuiesc că pt. portul USB 3.0, având în vedere că instalarea a funcționat corect de pe același stick înfipt într-un port USB 2.0).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,245
Păi ori îi dai driverele cerute (uneori le găsești pe site-ul producătorului, după ce te asiguri că portul în care bagi stick-ul e pe controller-ul care trebuie), ori pui un adaptor pe un port USB2 și instalezi de acolo. Eu am încercat prima variantă, dar fără să știu care port e pe ce controller, și n-a mers (că nu-i dădeam driverele care trebuie), așa că până la urmă am instalat de pe USB2.

Copiezi driverele pe același stick pe care ai și Kit-ul Win.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,873
Placa are un singur controller pt. USB 3.0, ceva de la Etron (AsRock P67 Extreme4 B3). Tre' să verific după ce ajung acasă, dar am impresia că driver-ul e un simplu .exe. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,892
Vezi daca nu cumva poti dezactiva USB 3.0 din BIOS pana instalezi Windows-ul. O sa vada controller-ul ca pe unul 1.1 sau 2.0 standard si vei putea instala asa, desi mai lent.
EXE se despacheteaza. :wink:
 
Top Bottom