Windows 7

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pune Linux daca nu iti convine. Daca vrei neaparat Win 7 atunci ia-l cu ceea ce vine, nu te plange ca o fetita.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Pe vremea XP dezactivam 20-30 de servicii si totul mergea bine-merci incontinuare. In Win7 toate sunt legate intre ele si toate legate de chestii de care nu ar trebui sa fie legate, cred ca am gasit vreo 10 servicii care in XP le dadeam OFF fara regrete iar aici daca fac asta ma trezesc ca nu mai am nici internet sau naiba stie ce altceva nu merge. Dupa vreo 2-3 zile mi-am bagat piciorul si am lasat totul asa cum e de la mama lui.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Cand dracu' a aparut "Software Protection" si cum mama naibii scap de el?!
Software Protection
Enables the download, installation and enforcement of digital licenses for Windows and Windows applications. If the service is disabled, the operating system and licensed applications may run in a notification mode. It is strongly recommended that you not disable the Software Protection service.
Fiind vorba de un serviciu de ce nu ii dai "disable"? Si pana la urma cu ce te deranjeaza?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Ma deranjeaza ca are activitate in idle. Si nu pot sa-i dau disable fiindca windows-ul urla dupa aia ca nu e original.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,255
Știu că fiecare din noi are piticii lui, da' ai tăi sunt extremiști rău...
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Ma deranjeaza ca are activitate in idle. Si nu pot sa-i dau disable fiindca windows-ul urla dupa aia ca nu e original.
Ar trebui sa intelegi ca Windows "face ceva" tot timpul. Este si motivul pentru care laptopurile cu Windows au printre cei mai slabi timpi pe baterie. Haswell a mai facut ceva in directia asta, dar nu te poti pune cu nebunul (i.e. Windows). Am discutat cu persoane care au instalat Windows in bootcamp pe Macbooks (in loc de virtualizare) si de fiecare data cand booteaza in Windows, laptopul lor extrem de silentios in majoritatea timpului trece intr-un mod turbofan. Am observat asta chiar si ruland Windows in masina virtuala (Parallels 9.0), nu pricep ce plm face cu resursele sistemului.

Ca idee, am vizionat un film in format mkv pe Macbook Pro Retina 15 conectat via HDMI la televizor. Dupa cele 3h de film, bateria era pe la 60-70%. No fucking comment.

Prin urmare, solutia pe care o vad in cazul tau este sa folosesti un sistem de operare care stie sa faca power management cum trebuie si cum sa foloseasca hardware-ul eficient. Aici nu sunt incadrate dpmdv decat SO de tip *nix, deci fie te pui pe invatat Linux la modul serios, fie taci si-nghiti ce-ti baga M$ pe gat. Si pana sa sari sa spui ca Linux sux, ia si inscrie-te la cursul de linux de pe EDX care costa un purcoi de $ in mod normal dar e gratis acum :smile:

Nu prea pricep eu de ce nu te-ai apucat mai de mult de asta, este fix ce-ti place tie, tinkering la modul extrem :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,255
Nota bene: din moment ce vorbim de calculatorul _*>>!PRIETENEI!<<*_ nu înțeleg de ce ar trebui să fie customizat după cum vrei tu. Vrea Windows, las-o să folosească Windows. Pe tine ar trebui să te intereseze doar 2 chestii: 1) dacă e mulțumită cu ce are, și 2) dacă serviciul ăla activ îți crește semnificativ costurile cu energia electrică, ceea ce mă îndoiesc.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Calculatorul prietenei are procesor Atom. Se misca ca cizma si totusi prietena insista cu windows 7, ca ii place transparenta ferestrelor.
Doar nu credeati ca instalam windows 7 de nebun?!
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Windows 7 depinde destul de mult si de placa grafica pentru ca desktopul este accelerat grafic :smile: Era ceva cu cerinte minime de sistem pe undeva, dar este cam aceeasi treaba ca la Vista.

De asemenea, tine minte ca este computerul prietenei, si pe mine ma ia apa si apoi I don't get anything pentru ca trebe sa ii repar nuj ce am stricat cand i-am upgradat xyz. So yeah, leave it like that, have sex, tweak your own :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Mai degraba ar trebui sa instalezi Windows 8, chiar se misca mai bine ca 7 pe sisteme mai proaste. Totusi am avut si eu un laptop cu Atom - l-am vandut la Publicitate de curand - si nu mi s-a parut ca se misca asa oribil in Windows 7, in chestii normale gen internet browsing @ stuff, desi avea 2 gb ram...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,255
De 2 săptămâni am dat afară XP-ul de pe netbook (eeePC cu Atom) și am pus W7 pe SSD. Tot ce contează e că merge. Nu am cum mă aștepta la miracole de la el, și nici mama tweaking-ului nu îl va face să se miște ca un laptop. Sau ca tableta Asus MeMO Pad de 10" full HD, tot cu Atom dual core dar cu GPU mai serios și Android gândit pentru scopul pentru care e folosită o tabletă.

So rly, nu înțeleg. E prietena fericită cu ce are? Yes/no. Opinia ta despre performanța respectivului calculator nu e relevantă cât timp nu e complet inadecvat și trebuie să-l schimbi.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Din ce am observat in general, femeile functioneaza dupa alte standarde decat barbatii deci ce i se pare ei ca se misca decent pentru Marius poate fi ceva gen turbomelc :biggrin:

De acord cu Cosmin ca Win8 se misca mai bine pe hardware mai slab pentru ca interfata este mult mai slab reprezentata vs win7 (nu ai Aero de exemplu).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Revin. Cum mama naibii dau volumul mai tare in Windows 7 ??

Calculatorul este cel de mai sus. MB Intel, procesor Atom onboard lipit, audio onboard ceva cu Intel HD, ultimul BIOS, Windows 7 SP1 x64 original instalat pe curat, drivere de pe Windows Update, update-uri, ultimul Flash, ultimul Shockwave, Internet Explorer 10, update-uri la Windows, etc.

Sunetul se aude normal in toate aplicatiile cu exceptia uneia: un software educational pentru copii utilizat in activitatea profesionala a prietenei. Acest program este bazat pe Shockwave pentru afisarea unui soi de joculet animat. Se dau instructiuni audio despre cum trebuie jucat jocul.
Sunetul din acest program nu se aude aproape deloc. Initial am crezut ca nu merge sunetul deloc. Abia dupa 2 ore de batai de cap mi-am dat seama ca de fapt are sunet, doar ca nu se aude.
Cu boxele marca "piece of crap" date la maximum, sunetele windows-ului ("ding"-uri, "bang"-uri si alte asemenea) urla la un nivel abia suportabil in timp ce sunetul din acest program se aude doar daca lipesc urechea de boxa, si chiar si asa, nu se inteleg instructiunile vorbite acolo, doar ca se vorbeste ceva...

Acelasi program a functionat pe acelasi calculator in Windows XP si acolo se auzea cum trebuie. Testat si acasa pe calculatorul meu, tot cu WinXP, si se aude normal.

Ce am incercat pana acum:
- boxe la maxim, volum control la maxim, volum controlul pentru programul asta la maxim - toate erau deja la maxim
- cautat volum control in programul propriu-zis si n-am gasit
- reinstalat program, reinstalat Shockwave, reinstalat Flash, reinstalat DirectX - fara rezultat
- activat o functie de normalizare a sunetului in Windows la setarile iesirii audio - imbunatatire minimala, tot nu se aude

Deci cum naiba dau mai tare in Win7?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Shockwave avea setare de volum; nu e din Windows, e din aplicatia aia. Deci, nu se da mai tare din Win7, mai ales ca ai confirmat ca orice altceva merge bine ("tare").
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Testat. La clic dreapta pe o animatie din aplicatia respectiva se deschide un meniu gen Flash, dar volumul bifat acolo este 7 din 7.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,255
Mailto: Developers
Subject: You suck
Body: Pls fix audio volume in this crap app. Thx.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
La volume control --> mixer uneori exista setari individuale per aplicatie, incearca si acolo, desi slabe sanse.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Din motive de bling-bling, prietena nu doreste schimbarea Windows 7. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Win7 nu tine minte parolele share-urilor din retea in ciuda bifarii casutei corespunzatoare. Rog o solutie ca ma dispera sa-i tastez parola zilnic!

PS: Rog o solutie care sa mearga, testata, ca pe net sunt o gramada care nu merg.
 
Top Bottom