De fapt, pentru Generația Pro... știi și câștigi... sigur cei trecuți de 30 de ani nu le gustă. Preferă stilul SF... clasic/romantic. Ăi sub 30 de ani vor multe efecte speciale, sânge, limfă, bombardele, bumbăceală, muie-țâțe-cur și alte de-astea. Nu contează povestea/scenariul. E ca și cu ascultatul de manele la boxe Hi-Fi.
PS: io parc-aș duce topicul ăsta la Private phun...![]()
Ești absolut imposibil, nu cred că aș suportă să te cunosc dacă în realitate vomiți aceleași chestii ca pe forum, faptul că ai o anumită vârstă ar trebui să te fi scăpat de complexele de genul "toți sunt imbecili, eu le știu pe toate", mai ales în cadrul restrâns care este XF, unde am reușit foarte mulți să ne și cunoaștem între noi față în față.
FYI, generația pro aia de care spui, generația știi și câștigi... are peste 30 de ani. Eu unul de exemplu am făcut 31 de ani acum câteva zile. De asemenea, nu pot să suport rahaturile clasice/romantice, aș arde toate copiile de Casablanca dacă ar fi după mine. Mă rog, cele publice, este totuși un film clasic care merită păstrat. La cutie. :3 Și ca idee, Avatar, filmul din care ai avatarul, mi s-a părut o porcărie sinistră, dar are un mesaj interesant. Păcat că a căzut în banal și de fapt Avatar este remake după Pocahontas.
Efectele speciale sunt acolo cu un scop anume. Până la urmă, când te duci la film, vrei să lași realitatea în spate. Eu nu mă duc la film ca să iau cunoștință cu suferința și ororile vieții reale, am pacienții mei care mor de cancere și alte chestii ca să mai suport asta și-n timpul liber, eventual să mai dau și bani - what the actual fuck is wrong with you. Povestea și scenariul - ia bagă tu un citat din Sergiu Nicolaescu, ca să fie completă imaginea. De asemenea, nu prea am mai văzut sânge în ultima vreme prin filme, nu mai este ca pre vremuri - Rambo, anyone? - să curgă cisterne de sânge. Da, sunt multe explozii, dar 90% sunt CGI, deci nu mai futem stratul de ozon cu tâmpenii când se toarnă un film - groaznic, oribil, înfiorător, ȘOC ȘI GROAZĂ!
Avengers este un exemplu perfect de film de acțiune relaxant - este PG13, apropos. Nu are aproape nicio picătură de sânge prin el, explozii cu ghiotura, dar principalul mesaj din el trece ca pe lângă stâlp pe lângă foarte mulți - ce se întâmplă atunci când totul se duce naibii, te așezi în mijlocul ruinelor și plângi sau lupți pentru ceea ce vrei? Sunt foarte multe exemple similare, de exemplu Maleficent, care este un remake superb după Frumoasa din Pădurea Adormită - efectiv singurul mesaj care este și cel mai important -> oamenii ar fi bine să-și mai scoată capul din cur și singurele vrăjitoare sunt prințesele care n-au fost salvate. Transformers Age of Extinction, alt blockbuster cu un mesaj groaznic în spate - omul este cel mai mare inamic al omenirii. Da, bum bum bum, dar nu-i doar atât. Este problema generațiilor care au crescut cu filmele lui Nicolaescu - musai efectele speciale sunt de câcat și scenariul este de rahat din cauza asta (?!).
Despre maximele care le scoți cu "societatea de consum" - a acoperit AdrianB1 cam tot ce se putea spune. Din nou, este vorba de expunerea la societăți diferite de cea românească - când scoți capul din cocina de țară care a ajuns România este șocant - nici eu nu-mi revin, după 4 ani de zile tot mai sunt surprins când plec cu bicicleta, obosesc, mă așez lângă ea să iau ceva aer și oamenii care trec mă întreabă dacă-s bine, dacă nu vreau o ambulanță (am o față cam distrusă după câțiva kilometri, deh, antrenamentul). Pentru că acei oameni nu trebuie să-și facă griji că a doua zi nu au ce mânca pentru că duc în spate oameni care nu muncesc pentru că nu vor și oameni care nu muncesc pentru că nu pot (fizic).