Am dat de niste probleme cu desktopul recent si ma bate gandul sa ii fac un upgrade moderat. E folosit pentru munca, in special in masini virtuale, si ocazional jocuri.
Ce are acum:
- CPU AMD FX 6300 6-core/3, dupa alte numaratori. In general merge, dar nu ar strica un quad-core real si un IPC mai bun. Asta e de fapt piesa cea mai slaba dupa parerea mea.
- placa de baza care se potriveste la soclu
Nimic de mentionat
- 32 GB de RAM DDR3 - cred ca merita pastrat, daca se poate
- video nVidia GTX 760. La ce si cat ma joc, e ok.
- un mix de SSD-uri si SSHD, nimic de comentat
- o placa de retea PCIe Intel din anumite motive; pot sa o pastrez daca sistemul noi nu are ceva si mai si
Ce m-ar interesa: ori un AMD Zen mai la toamna, ori un Skylake, sau un Xeon la pret bun daca exista si placa de baza si eventual RAM ECC; intrucat asemenea combinatii sunt rare, nu imi fac mari sperante. Si da, orice parere e bine venita (chiar de la Marius, dar fara comentarii OS va fi Windows 10).
Ce are acum:
- CPU AMD FX 6300 6-core/3, dupa alte numaratori. In general merge, dar nu ar strica un quad-core real si un IPC mai bun. Asta e de fapt piesa cea mai slaba dupa parerea mea.
- placa de baza care se potriveste la soclu

- 32 GB de RAM DDR3 - cred ca merita pastrat, daca se poate
- video nVidia GTX 760. La ce si cat ma joc, e ok.
- un mix de SSD-uri si SSHD, nimic de comentat
- o placa de retea PCIe Intel din anumite motive; pot sa o pastrez daca sistemul noi nu are ceva si mai si
Ce m-ar interesa: ori un AMD Zen mai la toamna, ori un Skylake, sau un Xeon la pret bun daca exista si placa de baza si eventual RAM ECC; intrucat asemenea combinatii sunt rare, nu imi fac mari sperante. Si da, orice parere e bine venita (chiar de la Marius, dar fara comentarii OS va fi Windows 10).