Ultima carte citită

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
495
Dap, ăsta e motivul pentru care citesc din ce în ce mai mult în engleză zilele astea. Amazon-ul să trăiască, bine că trimit și în România. La noi, e drept că Nemira are tot timpul pe site reduceri sănătoase, dar lansează cărți noi destul de rar.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Michael Crichton

- State of Fear - este un roman pe cât de lung pe atât de intens, te ține în priză practic pe toată durata lecturii și se încheie într-un mod genial. Notele autorului de la final de asemenea sunt extrem de interesante. Recomand cu trei mâini.
- Airframe - despre aviația comercială în general, diferențele între producătorii de avioane și producătorii de motoare de avion și cum poate o companie aeriană să fuxuie un produs altminteri excelent. De asemenea, cum poate presa să-i fuxuie pe toți :biggrin: Ce-i nașpa: prea scurt, personajele nu au timp să evolueze pe cât de mult aș fi vrut.

On reading now: Prey, same author.

P.S.: una din chestiile care mă atrag la MC este modul în care omul combină science fact cu science fiction. Niciodată nu am găsit ceva științific scris prost sau greșit în scrierile omului, iar partea de science fiction vine și înfășoară science fact-ul de mai mare dragul. Uneori chiar îți este teamă că acel fiction va fi următorul pas al fact-ului.

P.S.2: cică genul se numește techno-thriller. Ce este clar este că este cam singurul autor ale cărți i le devorez și am pus deoparte Arthur C. Clarke. Iar. E prea yawn.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,323
Btw, cartile astea sunt pe hartie sau ebooks? Merita mentionat ca daca ii faci cuiva pofta (Airframe ma atrage al naibii de mult) sa stie unde sa o caute.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Airframe și State of Fear le-am luat paperback de la WHSmith, 6.99 lire una și a doua la juma` de preț :biggrin: Dacă vrei ți le pot lua și ți le aduc în ~2 săptămâni. Nu le-am văzut în România deloc.

Prey n-am găsit-o încă pe hârtie deci mă chiorăsc la ea în format epub, dar am trecut doar prin 3 WHSmith care aveau doar reviste și 4-5 cărți. O să o iau paperback cu proxima ocazie, este oarecum decentă (sub The Andromeda Strain dpmdv de exemplu). Heathrow la plecări e foarte bine dotat din punctul ăsta de vedere, la sosiri nu prea.

LE: State of Fear descrie cam cum pot să fuxuie the environmentalists environment-u'. Bună lectură pentru persoanele green și inteligente :biggrin:
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Eu îmi iau cărțile de la AbeBooks. Foarte ieftin, cărțile amintite mai sus costă 1.94 lire. Au multe cărți rare, așa am ajuns la acest site. Mi-am luat 40 de cărți până acum, au ajuns 41 :biggrin:.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
Ăsta e bun de pus la bookmarks, chiar dacă am dat-o pe Kindle de vreo lună.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Chiar fain site-ul. Adi, dacă le iei de acolo dă-mi un semn pe PM :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,323
Eu nu ma lamuresc daca astia livreaza international sau nu si parca nu as face un cont numai ca sa fac o proba. Dar cred ca cel mai rentabil e tot cu livrare in UK (la Neo) si apoi adus in geamantan daca are loc si chef.

PS. Pe Mos Craciun il cheama si _~_? Mai devreme Canyon-ul, acum Abe, ce urmeaza - un site cu chestii gratuite?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Livrează internațional :smile:. Livrează [strike]doar prin poșta clasică[/strike] de obicei prin poșta clasică așa că timpul de livrare variază destul de mult. Mi-au ajuns și în 3 zile și in 20. Poți alege opțiunea de "priority mail" și de obicei ajunge mai repede. După ce iei câteva cărți de la mai multi provideri ajungi să te lămurești de unde ajunge mai repede și poți încerca să iei de la același provider. Ultimele 2 batchuri de 10 cărți fiecare au ajuns în mai puțin de o săptămână.

/LE: Tocmai am primit o carte prin DHS :biggrin:.
 
Last edited:

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
495
Foarte bune prețuri la cărți. Doar că livrarea costă de vreo șase ori prețul cărții, și costă cam tot atât pentru fiecare carte din comandă (nu scade dacă iei mai multe cărți, sau cel puțin așa am înțeles eu din e scrie acolo). Mă înșel? Care e experiența ta cu prețul de livrare?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Transportul în general nu crește cu cu numărul de cărți, ba de multe ori e chiar gratis dacă iei destule cărți (ce am spus se aplică dacă iei de la același provider, evident, dacă iei cărți de la mai mulți provideri o să vină mai multe pachete, ergo mai mulți bani dați pe transport). Pentru unul din ultimele batchuri de 10 cărți am plătit 12EUR transport, iar pentru celălat batch transportul a fost gratis.

Sunt câțiva provideri mari care au în stoc cam orice carte comună așa că e ușor să iei un batch mai mare de cărți de la ei. Din cele 40 de cărți luate până acum transportul a fost sub 10% din valoarea totală.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Da, The Book Depository lucrează și prin AbeBooks, sunt dintre cei care oferă transport gratuit. Cam 30% din cărți le iau de la The Book Depository. Dezavantajul e că în experiența mea transportul durează mai mult decât media.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Clive Cussler - Plague Ship

Este genul de autor care se apropie de Michael Crichton dpdv al stilului, dar are pasaje interminabile care sunt total neinteresante care alternează cu paragrafe pline de acțiune furibundă. Dacă încerci să faci skimming (cum am făcut eu la Sadoveanul toată perioada claselor I-XII :biggrin:), te poți trezi într-un paragraf cu un "wtf" întipărit pe față și să-ți dai seama că nu știi cine-s personajele de-acolo și ce fac :biggrin:

Overall e interesant și o să mai caut și alte cărți din "Oregon Files". Basically este vorba despre o agenție tip stat în stat în interiorul CIA, fighting "the good fight". Numai că nu totul este ceea ce pare (ce clișeu e ăsta duamne), iar motto-ul cărții este foarte interesant, citez:
Arguably the greatest transfer of wealth in human history occured when the Plague swept through Europe and killed a third of its population. Lands were consolidated, allowing for a greater standard of living, not only for the owners, but also for those who worked them. This event was the single greatest contributor to the Renaissance and gave rise to Europe's eventual domination of the world"
din "We're breeding ourselves to Death: How Overpopulation Will Destroy Civilization", de Dr. Lydell Cooper, Raptor Press, 1977.

Acum un mini sumar de pe spatele cărții:

DSC_0028_resize.JPG
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,247
Imi imprumuta si mie cineva un .mobi - A Dance with Dragons - George RR Martin?
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Nu merge convertit din pdf cu Calibre? Eu le am pe toate din serie dar pdf.

Aproape am terminat Atlas Shrugged (Ayn Rand). Cartea e excelenta in sensul ca te face sa iubesti tot ce ai uri in realitate. Omagiul lacomiei indeed. Nu stiu daca ar fi pe placul oricui, criticii nu au privit-o cu ochi prea buni, dar asta o fi fost pe vremea aia (1957). Am vazut ca s-a facut si un film pe baza cartii, nu l-am vazut dar are 5,7 pe IMDB. Probabil e bun pentru cine prefera un rezumat mai detaliat inainte sa puna mana pe ~1300 de pagini de carte.

99 francs (cu toate adaptarile in diverse limbi £9.99, 14.99€, 199.000lei, 19.99lei mai tarziu, etc.) - cartea e ok pana la un punct dupa care o ia pe aratura. Am auzit ca filmul e mai bun. O sa incerc sa il vad. Descrie anumite aspecte ale vietii din industria publicitatii. E funny mai ales pentru cine a lucrat in domeniu :biggrin:.

Night Watch si Day Watch de care zicea dreamer aici. Un fantasy destul de ok desi nu-s chiar genul Twilight :smile:. Mai am doua carti din serie.

Urmeaza A Song of Ice and Fire (George R. R. Martin). Timp sa fie.
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom