marius: Din păcate nu sunt suficienți ca tine (cu laptop vechi) să existe o piață pentru adaptat SSD-uri la ele (și nici motiv ca ăia cu laptop vechi să cumpere, după cum am zis mai sus, cele noi ar fi limitate de bus, adică useless). Da, SSD-uri se fac din anii '80, ai văzut și la ce prețuri? Cumpărai o mașină-două cu banii unui SSD din anii 80-90 (dacă nu vroiai unul extrem de mic, un fel de extensie de RAM, caz în care doar dublai valoarea PC-ului), și nu era vorba de ceva mic, care să încapă într-un laptop. Evoluția a fost remarcabilă, dar până la MLC nu erau accesibile. În '90 erau SSD-uri de 4MB cu $5000, 1GB la $150000; în 2006, când au apărut cam primele consumer-oriented (non-SCSI), încă era ~$1000 un SSD de 32GB; nici pe-alea IDE sau SATA nu le cumpăra nimeni, d-apăi să facă PCMCIA din ele. Poate or fi existat câteva, dar nu au supraviețuit până acum.
Modemul pus de tine e ok, chiar dacă nu are LTE și WiFi ac, e mai bine decât deloc. Sper că ai citit ce am scris pe pagina cealaltă de combinația PCIe + USB.
să nu dai mai bine banii ăia pe un mobile hotspot 4G cu baterie încorporată
Eu așa am rezolvat problema, cu un Huawei E5377, și merge excelent. E o chestie în plus în rucsac și trebuie să-ți aduci aminte să-l bagi la încărcat dacă-l folosești pe baterie, dar funcționează.