dreamer
Little Devil
Basic stuffz fata de ce se foloseste pe aici, insa am si eu o problema...
Folosesc pe acasa un amarat de NAS Qnap TS-228, cu 2 HDD-uri, un Seagate de 6TB si un Samsung de 2TB. In general stocare de filme si muzica pentru DLNA pe TV sau pe streamer-ul audio si cam atat.
Configurat frumos serverul de DLNA, cel venit la pachet cu serverul (nu Plex, nu Twonky), mers totul brici o perioada, apoi a inceput pur si simplu sa se deconecteze random, din cand in cand... NAS-ul altfel merge bine pe retea, insa partea de multimedia complet cazuta. Dat reset la soft, facut update la ultimul firmware, niciun rezultat. Pus Plex pana la urma, aceeasi problema, cand se deconecteaza, pica ambele, chiar daca Plex inca apare ca optiune de selectat in lista de device-uri de pe TV. Se rezolva cu restart de NAS, insa nu poate fi o solutie. Cautat peste tot pe forumurile Qnap, nu am gasit nimic real de ajutor.
Singurele solutii la care ma gandesc acum ar fi iau de la eMag un HDD extern de 8TB, sa copiez pe el datele si apoi sa re-initializez NAS-ul cu totul, inclusiv cu stergerea datelor, share-urilor, tot si apoi sa returnez HDD-ul (cam de porc) sau sa iau un alt NAS SH de pe OLX si sa fac o migrare de share-uri (tot Qnap sa fie, model compatibil). Orice alta idee este binevenita, in special daca nu implica parte financiara.
Mno, cum rezolvi 2 probleme dintr-o data... am in casa un media box Digi cu Wi-Fi, care are un singur port LAN activ, la care am conectat un alt router wi-fi, in care am conectat prin cablu NAS-ul de mai sus si bridge-ul de la luminile Hue. Se tot intampla sa pice conexiunea de retea, pe ambele retele wi-fi, atat a echipamentului Digi, cat si a router-ului meu, se oprea streaming-ul, nu mai aveam conexiune la lumini, etc. Incercat, reconfigurat, nici o sansa. Sunat la Digi, cica la ei apare totul OK, schimba cei de la suport ceva canal din setarile aparatului lor, se rezolva problema cu reteaua. Si aia cu NAS-ul, de la momentul respectiv nu am mai avut nici o problema sa nu mai mearga DLNA-ul. Sper sa tina.