Sfat achizitie sursa

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Merge și fără adaptor pe unele plăci de bază, rămân 4 pini în aer. Dacă nu e loc în zona respectivă (sunt condensatori sau alte piese) atunci trebuie adaptor.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Location
Bucuresti
Foarte probabil conectorul de alimentare este 20+4pin deci nu ai de ce sa-ti faci probleme, nici macar pentru spatiu, cei 4 pin sunt detasabili.

LE. Se pare ca doar EPR385AWT si EPR425AWT au 20+4 pin. Sursa ta EPR525AWT, precum si EPR625AWT au 24 pin.
 
Last edited:

Shambala

Membru
Joined
May 22, 2007
Location
Iasi
Detasabili pe dracu' :biggrin:
Daca-i "detasez" pierd garantia la sursa, plus ca am toate sansele sa stric iremediabil conectorul (lamela separatoare de plastic dintre pini este f subtire, fata de cea de capat).
Conectorul asta arata mai ciudat si nu intra in cel de pe MB (sau intra f greu, nu am fortat).

ps - evident ca sunt condensatori, se putea altfel ? :bash:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Eu n-am găsit adaptor de la 24 la 20 ci doar invers. După vreo două ore de căutat l-am cumparat şi l-am hăcuit: mufa de la sursă a rămas cu cei 4 pini în aer iar mufa care vine pe placa de bază am scurtat-o de 4 pini, am preferat aşa decât să tai mufa sursei şi astfel să pierd garanţia.
 

PCMHZ

Membru
Joined
Jun 23, 2008
Astfel de adaptoare eu am găsit la cei de la Twister, uneori găseşti lucruri mici la retaileri mari :smile:
 

Shambala

Membru
Joined
May 22, 2007
Location
Iasi
Afurisita aia de sursa e defecta de noua :bash:
Butonul de power de pe spate este blocat si doar dupa multe insistente a comutat (f prost) si sursa a pornit.
Totusi la 9 incercari din 10 nu pleaca.

De schimbat butonul ar fi o joaca, dar insemna pierderea garantiei.
Foarte enervanta situatia, mai ales ca acest model se gaseste destul de greu.
Cred totusi ca o sa o trimit maine inapoi... :mad:
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Sursa de alimentare

Salutare,

Acum sproximativ o luna am achizitionat o noua placa video, care din pacate mi-a ingenunchiat sursa - o chinezarie de 400 sau 450 W. Drept urmare, am pornit in cautarea unei noi surse de alimentare si m-am oprit la urmatoarele modele: Sirtec High Power 400W, si Rasurbo Silent-Power DLP-55.1, 550W.

Bugetul pentru o sursa noua este de max 150 RON.
Am tot incercat diverse calculatoare pentru a afla puterea necesara sistemului meu, iar rezultatele au variat enorm de mult: de la 368W la 600W... :what:

Configuratia sistemului:
Core2Quad Q6600
4 x 1GB DDR2
3 x HDD SATA 7200RPM
GeForce GT240
1 x DVD-RW

Oare Sirtecul de 400W va fi suficient pentru sistemul meu?
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
600W? :capu:
43W mari si lati consuma placa ta video. Inca fo' suta pentru restul (cu tot cu OC si supradimensionat) asa ca mai mult de 150W din sursa n-o sa vezi consum in jocuri.
Eu ti-as recomanda calduros un SilverPower 400W. E un Seasonic S12II inauntru, cu doua cabluri PCI-E (poate vreodata...), 80+, silentioasa, etc, etc.
Din pacate mai trebuie fo' 70 lei la buget. :frown:
Daca nu se poate ramii pe Sirtec fara sa te gindesti.
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Location
Bucureşti
Se dau Athlon II X3, Sapphire HD 5750, 2x 2GB DDR2, HDD SATA 7200 RPM, DVD-RW, etc., eventual 4x 2GB, 2x HDD, etc.

Un Fortron Blue Storm Bronze 500W face față la așa ceva? Altceva în jur de 200 lei?

Mulțumesc.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Se dau Athlon II X3, Sapphire HD 5750, 2x 2GB DDR2, HDD SATA 7200 RPM, DVD-RW, etc., eventual 4x 2GB, 2x HDD, etc.

Un Fortron Blue Storm Bronze 500W face față la așa ceva? Altceva în jur de 200 lei?
Chiar si un Antec de 380W 80+ face fata, consumul e sub 200W. Am testat cu un sistem similar (tot Athlon II si 5750) cu 8 GB de RAM si 5 HDD-uri si nu a trecut de 175W.
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Location
Bucureşti
Așa am calculat și eu, dar după freeze-uri și crash-uri cărora nu le-am dat de cap în întregime, am zis să iau ceva mai overkill.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Eu nu am calculat, am masurat cu 2 aparate diferite. Nici unul nu e omologat de INM, dar valorile raportate erau suficient de apropiate incat sa fie credibile.
 

Wolfie

ulf de mare
Joined
Oct 12, 2003
Location
Constanţa
Am si eu una, la vreo 40 de zile dupa achizitie a inceput sa tziuie, imi provoca dureri de cap. Mi-au schimbat-o la garantie cu motivul "este zgomotoasa". Sper ca noua sursa sa ma tina ceva mai mult.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
O sursa modulara pentru un consum de 350+200W? Adica un total de maxim 600, 350 ar fi consumul actual al sistemului iar cei 200 suplimentari de la placa video, probabil GTX 570. Nu stiu cat de reale sunt cifrele, nu-s ale mele. Dar sursa se vrea modulara si cu eficienta maxima. Marja de pret nu o stiu, cred ca maxim 100 euro.

LE: Asta e buna? Corsair Enthusiast Series Modular TX650M
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Sistemul ala e un server de consuma 350W fara placa video? Nu de alta, dar exista si surse de server, proiectate sa mearga 24x7 timp de 5 ani, alta poveste, alti bani.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Nu stiu cifrele reale sau cat de reale sunt.
Configuratia e asta; Athlon II X4, 2 HDD, 4Gb ram si i curand placa video. Deci care ar fi sursa necesara?
 
Top Bottom