Sfat achizitie sursa

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
450W reali ar trebui sa fie arhisuficienti pentru sistemul ala, indiferent de placa video folosita. Uite un exemplu de sistem ce a fost tinut de un Sirtec de 400W.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Imi construiesc incet incet (adica foarte incet dar sigur :biggrin:) un sistem i7 si o sa am nevoie de sursa. Nu e urgent, nici un buget alocat nu am (sa zicem vreo 400 lei) si ce ma intereseaza e sa fie silentioasa.
Ok, deci sistemul va arata cam asa:
MB+CPU: Gigabyte GA-Z77X-UD3H + i7 3770k
CPU Cooler: Thermalright Macho (HR-02) Special Edition
Memorie: 32 Gb ar fi target-ul (adica 4x8GB), initial probabil o sa iau doar 2x8GB. Nu stiu de care fiindca mai toate au acum pieptenele ala de radiator si nu stiu daca o sa incapa din cauza coolerului de pe procesor. O sa vad atunci, inca n-am gasit filme cu un astfel de system build si probabil o sa iau memoriile ultimele ca sa ma conving ca-s ok.
Video: Probabil GF 6600 ti, in functie de cum vor scadea preturile pana cand o sa o iau, ceva de vreo 1500 lei oricum
HDD: SSD Intel 330 180GB (asta l-am comandat deja, vine saptamana viitoare). Consumul lui e neglijabil dar sa mai adaug pe parcurs cel putin un hdd, cel mai probabil un WD Green de 1TB sau 2TB

Din ce info am gasit eu o sursa de 500W ar fi suficienta, una ceva mai mare ar fi perfecta. Asa ca am ajuns la Seasonic M12II-620 Bronze 620W care e pana in 400 lei. E ok?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,855
500W sunt mai mult decât de ajuns, iar M12 e o sursă mai mult decât excelentă. :tongue: Cea de 620W e numa' bună.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Procesor de 77W, placa de baza inca vreo 15-20W, memoriile 10-15W, discurile vreo 10 adunat, placa aia video nu stiu cat consuma mai nu mai mult de vreo 150-180W, sa zicem. Bravo, ai adunat de un 300W :biggrin:

De curios, ce rulezi de foloseste 32 GB de RAM? Eu de vreo cativa ani caut motiv sa trec de la 8 la 16 si nu mai gasesc; foloseam pe vremuri multiple masini virtuale si 8GB erau la limita, acum nu mai am nevoie si rar folosesc mai mult de 4 (system cache nu se pune, ala se poate duce la 512 GB parca in Win 7).
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Nimic interesant, doar jocuri. Sa fie acolo si sa nu trebuiasca...ca-i ieftina. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Stiu ca e ieftina, dar nu am vazut jocuri pe 64 de biti inca, asta inseamna ca nu folosesc mai mult de 3 GB (majoritatea doar 2 GB, foarte putine 3); cu OS in spate si un Outlook+Opera+Total Commander pornite (astea le am permanent pornite, nu le opresc aproape niciodata) si tot nu ajung sa folosesc mai mult de 5 GB - nu ca nu mi-ar place sa am la ce ii folosi, ca RAM-ul tot e ieftin si extrem de rapid chiar si fata de SSD.

Chiar si cu RAMDisk se mai pot folosi inca 4 GB - cel putin eu nu am nici un soft free care sa faca RAM disk mai mare de 4 GB. Dar un RAMDisk are utilitate foarte limitata, foloseam pe vremuri pentru compactarea fisierelor de Outlook (cand aveam HDD, nu SSD) sau pentru procesare video (in unele cazuri partea de IO manca pana la 30% din procesor.).
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Corect ce spui, o sa iau 2x8 initial sa vad ce se intampla si daca o sa mai trebuiasca mai adaug 2x8.

Revenind la sursa mea, e cazul sa ma uit si la varianta de 520W? Nu reusesc sa dau de una gold la puterea asta, inca mai sap.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Cea de 360W e de preferat, oricum sistemul o sa mearga de obicei in 80-150W, randamentul unei surse bune de 550W la 25% e mai slab decat al alteia bune de 360W la 50%.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Da, intr-adevar pare construita bine, cu piese de calitate. Mai rar vezi partitionarea interioara a sursei ca sa nu se propage caldura aiurea, condensatori de la firme bune, design bazat in exclusivitate pe 12v cu convertoare DC-DC pentru restul.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Marius vorbeste atat de des serios despre chestiile astea incat un smile nu-i suficient pentru a crede lumea ca glumeste. Sau nu glumeste? :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Glumeam. Am suficiente surse cat sa am ce arde pana se schimba iar standardul la mufele de alimentare.
 
Top Bottom