Personal sunt complet neinteresat de teorie ci doar de ce aud.
Pe C375 erau destul de multe elemente care sunau neclar, mai infundat - erau momente in care vocea acoperea unele instrumente care pe C272+C320 se auzeau foarte clar indiferent de numarul sunetelor si fara ca vocea sa-si piarda din corp sau forta din cauza ca restul se aude foarte clar; de exemplu la
Diana Krall - This Can't Be Love pe C375 era o "lupta" continua intre voce si contrabas, de multe ori unul castiga si-l acoperea pe celalalt, pe pre+amp ambele se auzeau perfect, tot timpul. Totusi pe C375 scena parea mai extinsa cumva (soundstage) iar pianul parea sa aiba o dinamica mai buna - acesta e motivul pentru care vreau sa incerc preamplificatorul dedicat, sa vad daca nu cumva limitarile respective sunt din cauza lui C320... C165 lucreaza complet in clasa A, are componente mult mai bune si o schema dedicata pentru preamplificare, nefiind limitat fizic de spatiul mic dintr-un amplif integrat si nici nu preia interferente de la power datorita transformatorului dedicat si straturilor de tabla dintre ele. Intre power si preamp voi folosi un interconect de calitate de maxim 1 metru lungime, mi se pare o banalitate ce pot pierde pe acolo in comparatie cu ce castig...
Ma rog, asta-i teorie seaca care ma plictiseste, luni o sa aflu cum suna si daca merita banii. Iar de banii aia ar trebui sa faca un soundstage pana la vecini.
[...]mă îndoiesc că două componente separate legate extern au performanțe mai bune decât ambele cuplate direct în aceeași carcasă[...]
Tocmai mi-am dat seama ca acest lucru nu se intampla, powerul si preampul oricum nu sunt cuplate intern in carcasa ci extern, prin chestiile pe care le vezi in poza; le scoti si poti folosi/lega acel integrat ca power sau ca preamp. La C375 am inlocuit cele 2 table cu un interconect Eagle Cable dar nu pot spune cu mana pe inima ca am auzit vreo diferenta, poate doar nitel placebo. Macar atat, poate nu sunt chiar asa defect.