Pentru ca testele de cape povesteste sunt la fel de precise si replicabile ca si mirosul parfumat de primavara pe care il simte. Diferenta intre "testele" audiofile si orice test stiintific este ca unul stiintific defineste ce se masoara, cum se masoara, se obtin valori si sunt replicabile, adica oricine va avea acelasi test setup va obtine aceleasi rezultate. Audiofilia e pe langa, asta e marele cacat de care pomenesti si atata timp cat povestile despre "surprinderea la schimbarile de ritm" si "forta atacurilor" sunt publicate aici si nu pe un blog raspunsurile "rahat monșer" vor fi tot aici si nu pe un blog.Eu ma intreb ce scop au posturile astea cu reflexii personale, fara legatura cu topicul. Nu ar fi mai util sa deschizi un blog? Ca aici clar nu ai adus niciodata vreo contributie...
Omul povesteste niste teste iar tu o dai in filozofie.
Pe XF pare sa nu mai existe conceptul de trolling sau off-topic, oricine poate arunca cu cacat si totul ramane frumos si parfumat.![]()
Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)
Pentru ca in teste ABX e o diferenta perceputa (adica nu masurata precis, doar perceputa) de calitate a sunetului; pe pocnitori nu se aud anumite frecvente (demonstrabil cu un microfon si un analizor) sau sunt distorsionate (la fel de masurabil); la fel si cu placa de sunet onboard si amplificatorul. Dar e o diferenta intre a compara sunetul original cu rezultatul inregistrat la finalul lantului placa de sunet ori DAC + amplificator + boxe si a delira liric despre chestii nemasurabile, subiective si personale. Pe cand posturi despre revelatii divine si icoana din bucatarie care plange cand e abur?Cosmin, trolling-ul este o arta inteleasa de putini.
L-as intreba pe Adrian de ce si-a luat atunci ceva Elac BS24x si nu cele mai ieftine pocnitori gen Monitor Audio MR1, inseamna ca si-a luat teapa maxima, dand 1000 EUR pe boxe care nu ii aduc nici un beneficiu la ureche in conditiile in care diferenta este misticism nemasurabil si nedemostrabil. L-as intreba daca foloseste placa de sunet onboard sau ceva gen Yamaha 724 si un amplificator SH de 300 de lei. Si sa nu uitam, mp3 la 128kbps FTW.
Prin definitia cui, a ta personala? Permite-mi sa nu fiu de acord cu definitia ta.Topicul asta prin definitie nu este unul stiintific, nu contine si nu a continut niciodata masuratori. De ce ar incepe sa contina acum, ce anume s-a schimbat in acesti ani de cand a fost deschis? Deci esti off-topic si cat timp nu este forumul tau sa interzici existenta acestui gen de subiect vei ramane un simplu troll inutil, care deja a primit mai multa atentie decat merita.
Tu bati campii off-topic, asta e problema. Esti cumva proprietarul acestui forum sa interzici discutiile pe teme care nu-ti plac tie? Sau sa iti bati joc in felul asta de discutiile care nu-ti plac?Si atata timp cat pe topicul asta se bate campii pot sa o fac si eu la fel de bine.
Si mie mi se pare logic si perfect normal sa existe diferente intre DAC-uri, amplificatoare, boxe. Nu intre cabluri, poate doar intre o pereche de sarme UTP Cat 5 pe post de legaturi intre amplif si boxe. Si dupa cum dreamer spunea in mod foarte logic daca nu as fi crezut ca sunt diferente nu dadeam un purcoi de bani pe FS 247 si BS 247 si nu as fi apreciat sculele exceptionale pe care am facut auditiile cand le-am luat. Da, e stiinta si logica la mijloc.In acest context, mi se pare cat se poate de normal, logic, stiintific sa existe oameni care sa auda diferente reale in cazurile 1 si 2, iar cei care spun ca nu-i asa nu au cum sa aiba dreptate pentru ca ar contrazice logica elementara. Atunci cand cineva afirma ca toate suna la fel, mergand pe argumente gen "audiofilia este o prostie" sau "toate au piese de cativa zeci de dolari in ele" apoi mi se pare cat se poate de normal sa-l contrazic.